A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Epiduralna anestezija
01/03/2016
10:00 am
Jelena1
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 34
Member Since:
14/11/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja sam dobila epidural (potrefilo se da je dr. Mrdović bio u smjeni, a kako sam igrom slučaja poznavala jednu babicu od ranije iskukala sam joj da ga zamoli da mi uradi epidural i njoj najljepše hvala jer je lijepo kad tamo ugledate poznato ili nasmijano lice).

Iscurio mi je vodenjak čitav prije termina a nisam imala ni jednu kontrakciju i otvorena samo 1 prst, pa sam bila iscrpljena od nekakvih čudnih bolova koji nisu prestajali i od otvaranja prstima prilikom svakog pregleda. Više sam to tražila jer sam bila neispavana i bolovi su bili 15 sati jaki isto kao i naponi na kraju, a prepala sam se da će biti još gori.

 

Epidural sam dobila ali je djelovao samo na jednoj strani tijela.

Sve je bilo isto kao i prije nego sam ga dobila s tim da je sada sva bol bila koncentrisana samo na jednoj strani tijela.

Znala sam već da se to često dešava jer je sve o tome dr. Marijanović objasnio na jednom predavanju na kojem sam bila u kutku, a i znam par žena kojima se isto desilo (igla valjda ne uđe na sredinu kanala nego samo u lijevi ili desni i tamo djeluje).

 

Na kraju sam požalila što sam tražila epidural jer su me šili (popucala svud, i šili me dobrih 20min) bez lokalne anestezije i ti bolovi su bili užasni da sam vrištala sve vrijeme. Tražila sam sve vrijeme lokalnu, ali su mi rekli da ne mogu da mi je daju jer sam primila epidural ”???”.

Sledeći put ću ići bez epidurala. Prvo zato što sam preživjela i sa bolovima 🙂 Nisu toliko strašni – kao najjači menstrualni bol (meni su mnogo teži bili bolovi u kičmi od diskusa).

 

Epidural sam svakako morala da platim bolnici, a razmišljala sam se da dam novac i doktoru ali sam se predomislila jer ”zašto?” kad nije bilo ok.

 

Meni je najteže palo to što prethodnu noć na patologiji trudnoće nisam mogla da spavam. Sunđeri na krevetu su bili toliko loši da mi je neka šipka sve vrijeme pritiskala kičmu ili kukove.

Zato sam bila više iscrpljena sjutradan da se nosim sa bolovima (jaki bolovi, a ja malaksala od umora). Savjetujem svakoj trudnici da se dobro naspava i najede jer onda se može sve izdržat.

 

Zna li neko jesu li zaista kupili nove dušeke na patologiji trudnoće? To je definitivno bilo najgore na tom odjeljenju (dok je higijena npr. bila zadovoljavajuća za razliku od onog gdje borave bebe i porodilje).

 

I ne razumijem da je razlog za nedovođenje beba porodiljama koje su zbog gužve smještene na patologiji trudnoće navodno ”higijena” i ”posjete”, kad je na porodiljnom (jel se tako zove) prava deponija – nego to je za drugu temu :).

 

Edit: Da naglasim da sam se porodila prije godinu ipo da se ogradim jer je možda sada drugačije 🙂

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…