A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
dali bi se razveli zbog nemanje dece?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
19/07/2012
11:04 am
kumanovka
Guest
Guests

Zdravo svima!

Nova sam na forumu a na dushi nosim preveliku tugu. Tri godine sam u braku i plus sest godina smo bile u vezi pre toga. Znaci ukupno 9 godina. Imam 32 godine, a muz 39. Eve vek dve godine kako se lecim steriliteta. Pravila sam laparaskopiju (jedan jajnik mi je bio zapusen) onda sam pravila 4 neuspele inseminicaje. Sve ovo me je totalno srozalo i psihicki i finansiski. Mislim da vishe nemam snage da se borim. A isto da napomenem da nisam samo ja sterilna vek i muz je imao losh spermogram pa je pio lekove. Kako i da je ne znam vishe sta da radin. Muz zeli da idemo na in-vitro, ja ne zelim. Ponekad mi dogje misao da mozda treba da se razvedem, da nagjem novoga. I josh nesto vishe ne osekam strasti-seks nam je mehanicki samo sa mislom da ostanem trudna. Znaci uopste sve je mehanika. Treba li ostati u ovakvom braku? To be or not to be? Molim za savet i pozz svima     

19/07/2012
11:47 am
Milica
Guest
Guests

Mislim da covjek moze da ima najispravnije misljenje o necemu kada to nesto pocne da mu se desava, a i tada svi razlicito jednu istu situaciju dozivljavamo.

Odluku o prestanku bracne zajednice ne treba zasnivati samo na jednoj stvari. Ako je odnos izmedju vas dvoje lijep, bez trzavica, onda u svakom slucaju treba nastaviti dalje.

Zasto si protiv in vitro?

Sada cu reci nesto napamet, jer ne znam odgovor na pitanje koje sam postavila, ali ako on zeli da probate i ako je vas odnos lijep, pod ovim ne mislim da nemate razmirica, vec da je u globalu lijep, da ima vise lijepih nego ruznih stvari, onda treba dati jos malo sebe da takva zajednica opstane.

19/07/2012
3:16 pm
Kristina M
Guest
Guests

Slazem se sa Mijom. Zasto izgubiti ljubav svog zivota zbog krize, u koju svi i nekoliko puta upadnemo u braku. Odakle znas da ce to tako trajati i hoce li uopste. Mozda je samo jedan period naisao, period na koji se inace “zale” parovi koji imaju problema da zasnuju porodicu. Shvatam da ti je svega preko glave, da nemas snage za nove pokusaje, ali to nece trajati zauvijek. MOzda da malo pauzirate sa “pravljanjem bebe”, ne mislite na to, posvetitie se jedno drugom… Znam nekoliko parova koji nijesu uspijevali da dobiju bebu i nakon sto su prestali da pokusavaju uspjelo im je. Cim su prestali o tome misliti…

19/07/2012
4:12 pm
macence
Guest
Guests

Znas, kumanovka, kod ovog vida druzenja i razmjene lijepih i manje lijepih stvari “na nevidjeno” ovako preko foruma ima nekoliko jako dobrih stvari: niko te nece kritikovati, uvijek ce se naci neko sa makar izdaleka slicnim problemom, ne moras da kazes bez onoliko koliko si spremna, niko nece ni pokusati da “ceprka” dublje u problematiku, i, najvaznije, niko ti nece cak ni izdaleka sugerisati sta treba da uradis. Evo vec su ti dvije forumasice rekle da nemaju pojma kako se ti osjecas jer nemaju to iskustvo, a i ja im se pridruzujem. To ti je jako korisno jer necemo da te davimo sa nasim teoretisanjem jer praksu ocito nemamo u tome. Takodje smo tu da ti pokusamo malcice otvoriti oci i pomoci da sagledas problem iz drugih uglova.

 

Ono sto ja imam da ti kazem je da ja brak, odnosno zajednicki zivot sa svojim partnerom definitivno ne zasnivam na jednoj stvari, koliko god ona bila vazna. Sigurna sam da je i kod vas u pitanju velika ljubav i privrzenost, kao i niz drugih stvari, pa zar dozvoliti da to propadne???? Gledaj u stvari koje vas vezu, a ne koje vas razdvajaju. Pokusajte da unaprijedite sex radi sexa, ne radi djece…. Nemam pojma sta je taj In Vitro, ali probaj, sta god je ako ce to makar jedno od vas uciniti srecnim… Razmisljaj i o usvajanju?! Sve su to neke opcije koje te definitivno odvlace od razvoda kao dodatnog problema jer ja u njemu ne vidim rjesenje, naprotiv….

19/07/2012
5:15 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Porodica je porodica, pa makar brojala i dva clana. Ako ste vas dvoje ok, ako se volite, radite na vasem braku.

Nisam bila u situaciji kao tvojoj, ali bila sam u nekim drugim zivotnim situacijama koje coveka bacaju u depresiju, i kada trazi krivca za to sto se lose oseca.Probaj da sagledas svoj brak iz drugog ugla: udala sam se za ovog coveka zato sto… pa dodaj. Sigurna sam da ces naci puno dobrih razloga da ostanete u braku.

I, seti se, ima puno, puno parova sa decom koji su nesrecni, deca nisu uslov za srecan brak, deca bi trebala da su nagrada za vec lepo uskladjenu porodicu. Tako bar ja mislim.

Srecno, kako god da odlucis.

19/07/2012
9:20 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

kumanovka,

da li je to jedini problem medju vama, to sto za sada jos uvijek nemate djece? 

to pitam zato sto sam se i ja godinama borila sa neplodnoscu , a evo sada hB, puna kuca djece…medjutim ta nasa zajednicka borba da dobijemo djecu, mene i muza je jos vise zblizila, i tako je sa dosta parova koje je poznajem a koji su u istoj prici…

dalje, zasto ne ici na IVF? to je osnovno u lijecenju neplodnosti, to je metoda koja ima najvecu uspjesnost , a sve druge su manje uspjesne, iVF oko 35% dok inseminacija oko 15 %  …a sterilni niste ni ti ni muz cim su vam radili inseminacije, cak bih rekla da su vam nalazi i dobri za postupak jer se inseminacije ne rade sa losim nalazima tvojim, ili od muza…

zato glavu gore, i naprijed ! Smile

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

20/07/2012
12:51 pm
vesna2
Guest
Guests

Nisam bas strucan bracni savjetnik, ali ako je to jedini razlog krize u braku, mislim da je definitivno to be.

Nemogu reci da sam bila u toj situaciji, ali mogla sam biti. 10 godina veze plus 2 godine braka pa ivf, uspjesan iz prvog puta dodouse. Kriza je bila psihicka, seks je isto bio psihicko opterecenje, al kad dignes ruke od toga, probas malo, ako ne ide na ivf. Razmisljala sam sto i ako ivf ne uspije i sl. Uvijek sam ocekivala najgore i spremala se na to, a nadala se tajno najboljem. I upalilo je. Ali mi nikad nije pala opcija razvoda. Cak sam i o usvajanju razmisljala ako ivf posle nekoliko puta ne upali.

Neznam zasto ne ivf, ja imam tako lijepo iskustvo, vjerovatno jer se pozitivno zavrsilo.

20/07/2012
10:15 pm
Lara
Guest
Guests

Ne znam kako je ,ali ja sam bila opterecena sa tim da li cu ostati trudna,jer moja majka se 14 godilna borila sa neplodnoscu ,a moja sestra od tetke je pet godina i sada HVALA BOGU ima tri preslatke devojcice.

Zasto ne ivf? Ona je bila na ivf i iz prvog puta je uspjelo,isla je u Prag jer u Srbiju I Crnu Goru niko nije htio da radi rekli su nema sanse.Mislim da ta doktorica koja je njoj radila dolazi u Ars Mediku,pa se raspitaj.

A produvavanje ne mora da znaci da svako me uspijeva,moja poznanica  je radila pa nije uspjelo i radila je ivf i trudna je vec dva mjeseca,a ima 41 godinu nije gubila nadu.

Ali mislim da bi trebala da se iskljucis iz svega ovoga na mjesec dva i da negdje odete na odmor i posvetite se jedno drugome da napunite baterije za nove pobjede.

20/07/2012
11:07 pm
mirjana
Guest
Guests

Kumanovka, ponovicu ono sto je neko gore napisao: djeca nisu uslov dobrog braka vec dolaze kao nagrada usklađene zajednice… nekad te, vjeruj mi dobro opterete baš ta djeca da više ne postojiš ti kao ti, niti muž , već postanete sam tata i mama, nas u toj priči jedno prema drugom sve manje ima , dok su mali… vjerovatno se to mijenja kko odrstaju i parovi se opet okreću sebi…meni trenutno jako fali taj odnos sa mm od ranije kad smo bili okrenuti samo nama… jeste djeca ,sve je to dovno, ali gdje sam ja u svoj toj priči… Možda ti zvuči sebičn ovo što kažem, ali probaj da uživaš  sad i u ovom momentu sa svojim mužem,a kad se opustiš i taj problem koji ti se čini nerješivim, postaće samo nešto o čemu si razmišljala juče.

 

Pozz

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…