A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_Related Related Topics sp_TopicIcon
Ostaviti cigarete je lako.... isn't it?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
25/10/2010
10:30 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Svi ste vjerovatno čuli onu otrcanu frazu: “Cigarete je lako ostaviti, ada ja sam ih ostavljao 100 puta do sad”.

E pa ja sam ih zaista ostavio poslije 20 godina pušenja. Jeste, počeo sam da dimim vrlo rano, sa 14 godina… tačnije na ljetnjem raspustu između osmog i prvog srednje…. tada sam počeo i da izlazim u grad pa je bio red da cigaretom upotpunim taj ukupni vizuelni izraz Cool.

Anyway, evo ovih dana se navršava godina ipo od kada sam “izgorio” svoju posljednju cigaretu u životu. Tačnije pola nje, jer je nisam mogao popušiti do kraja, gadna mi je bila.

I stvarno, ostavio sam cigarete vrlo lako. Prestao sam da pušim poslije 20 godina, što veli naš narod, “na trupicu”, odjednom, odma, cold turkey (ovo ne veli naš narod ali ne veli ni za cigarete)…. LAKO, čak toliko lako da mi je ostavljanje cigareta palo kao jedna od najlakših stvari u životu…. kako?

E ovako: Allen Carr's The Easy Way to Stop Smoking

Da… knjiga je u pitanju…ako koga interesuje, neka mi se javi, imam je i prevedenu (na hrvatski). Čitanje te knjige (ujedno sa prethodnom odlukom da ostavim cigarete), pored braka sa Kristinom naravno, mi je najpametnija stvar koju sam uradio u životu Wink

I naravno, da bih povezao ovu priču sa temom foruma, moj blago povišeni pritisak i konstatni kašalj su nestali kao rukom odnešeni u roku od 20 dana.

25/10/2010
10:55 pm
Lidija
Guest
Guests

Slicno iskustvo-posle 15 god. ostavila sam cigarete,za par mjeseci bice punih 6 godina.

Isto tako kao na trupicu,zgadile mi se,taj odvratni miris garderobe,kose-uzas.Imala sam osjecaj da iz svake pore na licu izlazi dim,nisam se mogla pogledati u ogledalu.

Prije konacne odluke imala sam jedan pokusaj(glupi) sa nekim nikotinskim zvakama i to je bila katastrofa,zamalo sam se ugusila koliko su “ukusne” .

Sad mogu da kazem da sam lako prestala da pusim,ali tek kad sam obratila paznju na sve ono lose sto ostaje posle cigarete.

Samo se ne zavaravajte sa onim …smanjicu,na 1-2 cigare,to ne pomaze.Tada  je sat najbolji drug(stalno se gledate,cekajuci vrijeme za onu drugu cigaru) i posle dan-dva vec pomalo varate sebe.

26/10/2010
11:36 am
Kristina M
Guest
Guests

Trudnoce su bile razlog mog prestanka pusenja, i kada sam to prvi put uradila, shvatila sam koliko sam sebe ustvari godinama prije toga zavaravala da ne mogu da prestanem da pusim. Kada sam saznala prvi put da sam trudna, odmah sam ostavila cigare. Bez ikakvih problema, ali sam poslije godinu i po, vrlo glupo, ponovo odlucila da se trujem.

A onda sam ostala drugi put trudna, i tada sam definitivno prelomila da vracanja nema, jer mi je to bila posljednja prava sansa da se trsim najodvratnije navike u zivotu (imala sam i jos jednu sansu vrlo brzi poslije toga, ali mi za ostavljanje cigara nije bila potrebna). I tako i dan danas, i nemam nikakve zelje za tim, bas nikakve. Srecna sam sto niko u mojoj kuci ne pusi  i sto ne trujemo ni djecu ni nas, ali zato imam tri pusaca u uzmoj familiji, koje nikako da odgovorim od toga. Mada ne predajem se ja tako lako (Dusko ce potvrditi)Laugh   

26/10/2010
8:24 pm
Lidija
Guest
Guests

Najgore od svega,sramota me malo i da pomenem,ali meni trudnoce nisu bile razlog da prestanem.Bilo je tokom trudnoce period da smanjim,ali ne da skroz prestanem.

Sad u kuci samo suprug pusi,ali samo ponekad,onako za merakCool.

Par cigara dnevno,ako duze sjedimo ili nesto sl.,pa mi i ne smetaLaugh.

04/11/2010
11:13 am
caye
Guest
Guests

rado cu se pridruziti ekipi bivsih pusaca sa zeljom da nas sto vise napise svoje iskustvo kako bi oni koji misle da je tesko sto lakse ostavili cigarete….bas sam ga srocila Smile
naravno da mi je trudnoca bila vise nego dobar razlog, zato sebi cesto dajem slobodu da kritikujem trudnice koje kao ne mogu da prestanu da puse… iako sam bila prilicno “ozbiljan pusac” uvek sam govorila da kad budem odlucila vise da ne pusim to ce biti jednostavno. tako je i bilo, uglavnom mi kazu razlog je bio jak (al zar nije svaki razlog dovoljno jak reci cu), posle 10 god vrlo inteznivnog pusenja onog trenutka kad sam uradila bebi test bacila sam kutiju cigara i upaljac?! kako tada tako ni danas posle 6 god nemam nikakvu zelju. prilicno mi smeta i nervira me zadimljen prostor, pusenje u prostoriji gde su deca i sl, i ko sto rece kristina srecna sam sto u mojoj kuci niko ne pusi!

09/12/2011
9:07 am
Alexandra
Guest
Guests

Bivsi pusac sa anamnezom kao Kristinina – ostavila u prvoj trudnoci, propusila ponovo nakon porodjaja, doduse, smisljeno, jer mi je uz cigarete bilo lakse skinuti nakupljene kilograme. U drugoj trudnoci ostavila zauvijek i, evo vec cetiri i po ponosno nemam nikakvu zelju ni namjeru da se tom zlu vratim.

 

Mislim da ce sadasnjim pusacima, koliko god se oni protivili tome,  novi zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu mnogo pomoci u ostavljanju cigareta. Naime, prije nego sam konacno prestala pusiti, pocela sam raditi u firmi u kojoj je pusenje bilo zabranjeno. Pusili smo na terasi. Kao bonus, ni jedan od menadzera nije pusio. U takvom okruzenju aj ti, brale, izadji na terasu u radno vrijeme, s (obaveznom) kaficom i cigareticom u ruci, i uz to uzivaj u ugodjaju?  Da ne spominjem zimski period, peti sprat, sjeverna strana, pa kad podgoricom sibne vjetar, ako imas srece, jos udruzen s kisom…kakvo uzivanje! Zbog ovako divnih pusackih okolnosti, vremenom su se moje “pus-pauze” prorijedile i svele na 5-6 u toku radnog vremena, i jednu, eventualno dvije, poslije. Organizam je postepeno dozivljavao renesansu i detoksikaciju, tako da sam pocela osjecati da mi ni tih par cigareta dnevno vise nije preduslov za srecan zivot.

 

Onda je dosla druga trudnoca, mucnine i povracanje i konacan prestanak pusenja. Nakon toga mi se samo jednom desilo da sam pomislila da mi fali taj mali ritual, kafica i pljuga, kada sam prije par godina setala Stradunom i pzoeljela sama sjesti u jedan od lokalcica. Ali falio mi je ritual, a ne sama cigareta, te ostadoh na svijetloj strani. Rekla bih zauvijek, ali obzirom da mi je novi moto “nikad ne reci nikad”…

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner