A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Neonatologija
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
16/05/2012
5:15 pm
montenegrina
Guest
Guests

Mi zavrsili na neonatologiji.Bili smo sedam dana,beba mi se uspavala od 4 popodne do 11 navece nisam mogla da je probudim.Kljukali su ga svim i svacim,uradili sve preglede(imali smo vezu) i izasli sa dijagnozom “Gospodjo mi stvarno ne znamo sta je bebi bilo,cak ni da naslutimo” Na moje pitanje zasto su je kljukali sa svim kad su joj svi nalazi u redu crp miran odgovor je bio “Pa morali smo nesto dati preventive radi” Po tome kao da smo na zaraznom bili a ne u “sterilnom” dijelu bolnice.Ima li ko iskustva sa njima?Moj utisak,ne odgovorni,prije svega sestre NE MARNE MAKSIMALNO ,doktori ne azurni,ne mozete se raspitati za dijete sanse nema.Pored njih na odelenju morate telefonom da ih kontaktirate,jer u zivo i ako su soba do vas tesko ih mozete dobiti na pet min za informaciju o stanju djeteta.Na pitanje sta prima od terapije odgovor je “Pokriveno vam je dijete ne brinite “

16/05/2012
5:21 pm
Kristina M
Guest
Guests

Svasta… Mi smo sa najmladjim zavrsili u djecjoj, na intenzivnoj, nakon vakcine. Ali oni tvrde da nije od nje nego da je nekakva okultna bakterijemija. A kad ih pitas sta je to (je nemaju nijesam los nalaz da se za njega uhvate pa da kazu eto tu je problem), oni ti plasticno objasne da je okultna baterijemija ustvari kad se nesto desi djetetu a oni nemaju pojma sta je. kao nekakva bakterija koja pozuji kroz organizam bebe i napravi lom, a oni ne uspiju da je “uhvate”. Meni je to bila prica iz oblasti SF-a

16/05/2012
7:17 pm
Tajchi
Guest
Guests

Zivota mi, nekad se pitam dok gledam dr Hausa, da li ga neko od njih gleda. A onda zamisljam kako se pitaju: “A sta je to??? Mi to nismo ucili!!!”

16/05/2012
8:40 pm
alba
Guest
Guests

Mi smo imali pozitivno iskustvo sa neonatologijom, mada smo bili samo u ambulantnom dijelu, zbog pupka. Cekali smo dugo ali zato sto je bio nesporazum. Dosli smo i predali uput, bio je ambulantni dan dr dakic koja je,rekose, bila na uz-u. U medjuvremenu je dospa druga dr(mi nijesmo znali koja, mislili sko da je to dakic) i primala pacijente, cak i one koji su dosli poslije nas. Onda je mm usao i pitao ocemu je rijec, sestra je rekla da dakic jos nije dosla, a da je dr koja je tu dosla s odmora i zato prima svoje pacijente. Muz je onda pitao da je pogleda ta koja je vec tu i pristali su. Kad smo usli sestra mi se tiho izvinila i rekla da nije smjelaa nista da preduzme na svoju ruku. Dr je bila savrseno ljubazna, cak mi dala savjet u vezi povijanja, povela nas na hirurgiju, preporucila i ostavila svoj br telefona za svaki slucaj. To je bila dr banjac. Ja sam zaista ostala zatecena. Vidjela ssam da je jednako ljubazna i sa ostalima. Cak sam u prolazu cula zenu koja objasnjava da nije dobila igalo za cerkicu osim kad joj je dr banjac sredila. Divno je sto ima i takvih ljekara.

16/05/2012
10:57 pm
nevena.lana
Guest
Guests

ne pominjite mi ih. svake smo nedjelje tamo puna 3 mj. više mi se smučilo. čekamo od 10-13,tj.prvo nas gore pregledaju pa idemo dolje na uz cns-a. a da bar znaju nešto da nam kažu nego i posle ovoliko vremena ne znamo zašto beba povraća u mlazu. na sva su nas odjeljenja slali. uh,pomamim se samo kad ih neko i pomene. sjutra opet idemo. kataStrOfa.

17/05/2012
11:36 am
montenegrina
Guest
Guests

Moj deckic isto to radi.One su to vidjele i rekle “Nista sve dok napreduje nema brige”na moje pitanje kako da ublazim to one su rekle “Ne znam trazite polozaj,igrajte se isprobavajte,valjda ce te naci “

17/05/2012
12:47 pm
nevena.lana
Guest
Guests

e nije nama. ona čak po neku nedjelju i ne dobije ni gram. sad pijemo ranisan i čini mi se da je bolje

09/07/2013
3:24 pm
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

beba od moje prije je zavrsila na neonat. i samo boga moglim da izadje ziva i zdrava odatle jer po njenoj prici ide kao ovo kod montenegrine.. dijete 4-ti dan  od rodjenja dobija temperaturu crp raste oni ne znaju od cega al bitno da je pokriveno anitbioticima ja nesto mislim da nije od pupka kako oni to gledaju i previjaju..
e i sad jedna sugestija za sve koji su se zalagali za renovrianje porodilista i tog dijela bilo bi lijepo da omoguce majci da doji dijete.. zasto ona ne bi mogla doci kad obidje dijete i isovremeno ga podoji smatram da bi to pogotovo tako slabasnoj djeci bilo od visestruke koristi drugo ne daju ni da se ona pumpicom izdoji pa da ponese.. mislim da bi to bilo neophodno omoguciti.

09/07/2013
9:50 pm
Avatar
podgoricanka p
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 114
Member Since:
13/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Moj sin je u septembru prosle godine bio na neonatologiji. Imamo izuzetno iskustvo. ja nijesam mogla biti u bolnici, i sama sam rekla da cu dolaziti na podoje, a eto to moje mjesto neka bude za neku mamu koja nije iz pg. Dolazila sam ujutro u 9, 12, 15, 18 i 21h na podoj. Sestre su sve nekako rekle da dolazim,al da ne pricam da dolazim na svaki podoj. zaista su sve bile jako ljubazne, i kod svake sam se mogla raspitati o svom djetetu. I na kasnijim kontrolama kod dr Danojle su bile i ona i sestra ok, na svako pitanje su mi dale odgovore ne da me umire nego bas kako jeste.

11/07/2013
12:08 pm
bebironac
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
09/12/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Moje iskustvo sa osobljem Neonatologije u PG datira od 2005 godine i blago receno sam zaprepastena da se stanje nije promijenilo za sve ove godine. Moje dijete je bilo smjesteno na ovom odjeljenju jer su doktori sumnjali da je nakon rodjenja imao konvulzije. Stazistkinja iz porodilista me probudila u pola noci rijecima “Majko budite se vase dijete mora na neonatologiju jer tamo gore u mozgu nesto nije u redu”. A ja i dan danas tvrdim da mi je dijete bilo potpuno uredu i zdravo ali gladno jer su mu u porodilistu dva dana davali samo glukozu da bi se oporavio od stresa od porodjaja. Na neonatologiji mogla sam da ga podojim tek 17 dan po rodjenju jer “sam bila previse bleda” da bih to mogla ranije. Poslije prvog podoja dijete mi je smjesteno u “poslednju sobu” iz koje smo nakon dva dana otisli kuci. Uslovi za smjestaj majki blago receno tuzni i jadni bez minimuma higijenskih uslova. Odnos sa roditeljima osion i grub ako pitate nesto sto nisu ocekivali, more strucnih definicija i termina od kojih pomislite da vam je dijete vanzemaljac i da je tu na posmatranju. Pored sve brige za svoje dijete u tim trenucima najvise su mi parale usi rijeci “Da ce Bog” koju su saopstavale ljekarke tog odjeljenja, na pitanje kako je dijete i hoce li biti bolje? Osjecala sam se kao da su istureno odjeljenje crkve a ne klinike za bolesti djece. Vec kad smo se oporavili kod kuce na petnaesto dnevne kontrole godinu dana isli smo pripremljni i informisani tako da su nam ti pregledi bili kratki jasni i razumljivi. Nazalost to vidim da je i danas tako, i da samo informisani roditelji nece dozivjeti stres ukoliko je njihovom djetetu neophodna medicinska njega.      

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…