A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Imunitet
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
01/12/2010
3:56 pm
Sandra D
Guest
Guests
21sp_Permalink sp_Print
0

dini said:

Kako našim mališanima ojačati imunitet? Šta vi drage mame (tate) koristite da ojačate djeci imunitet? Posebno se radujem receptima iz “bakine apoteke”.https://www.roditelji.me/wp-content/forum-smileys/sf-smile.gif
Mi smo do sada koristili med, kašičicu meda u pola čaše mlake vode ujutru i naveče, međutim kako je počeo u vrtić, vidim da nam to nije dovoljno. Inače u ishrani koristim jako puno bijelog luka, pa dijete “vonja” po luku https://www.roditelji.me/wp-content/forum-smileys/sf-embarassed.gif

MEni su skoro dali recept- med, limun i maslinovo ulje, sve u jednakoj srazmjeri, proomijesa se i izvrti malo u sokovnoku, i daje se po kafena kasika svaki dan. Sad mi imamo problem sto smo jos mali da bi uzimali to kasikom , pa ja to ”plasiram” kroz voce koje jede svaki dan, jer imamo tu lijepu naviku da nam jednom dnevno obrok bude po 2 3 vrece voca, malo ”vitamisnkog sirupa” i keksa, i to se mnogo slatko pojede:)
Sad, ne mogu da kazem da sam primijetila bas neka velika poboljsanja od kad koristimo to ( ima evo 2 mjeseca) jer nas virusi nagrdise…tako da ne znam jos uvjek pravi efekat…ali ne odustajem od davanja, mada ako u toku dana jede kivi sa mandarinom, preskacem sirup

04/12/2010
9:26 am
Lidija
Guest
Guests
22sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam vec negdje navela da uvijek u kuci imam propolis tabletice za djecu i sprej za nas malo starije.Jos nesto bez cega ne ostajemo je Pervivo ili Svetska grancica,to je mjesavina ogromnog broja biljaka sa alkoholom.Uzimamo ga sada po potrebi a jedan period svakodnevno.
Njega sam otkrila u knjizi “Zdravlje iz Bozje apoteke” od Marije Treben prije nekoliko godina.Tu mozete pronaci mnogo korisnih recepata i savjeta.
Ja djeci redovno pripremam caj,koji u osnovi ima koprivu,i dodam neke druge biljke koje ce oplemeniti ukus(jer je kopriva malo bljutava)kao majcina dusica,maticnjak,nana…ali i malo hajducke trave,pelina i sl.Zasladim sa medom i na njih troje jedan zatvarac Perviva podijelim(jednom dnevno).
Da napomenem da u ovom vremenu invazije virusa mi smo uglavnom mirni,ili nas potpuno zaobilaze ili su veoma slabi simptomi.

04/12/2010
11:10 am
caye
Guest
Guests
23sp_Permalink sp_Print
0

pervivo je super, skoro svakodnevno ga koristiom spolja za mackanje svega i svacega i kod nas i kod dece, mi odrasli ga povremeno i pijemo ali deci jos nisam davala. zahvaljujuci knjizi zdravlje iz bozije apoteke, svakodnevnim mackanjem neven kreme i perviva moj cerki se 95% povukao hemangiom sa cela.
da li deci dajete iskljucivo propolis kupljen u apoteci ili i ovaj domaci koji prave proizvnodjaci meda?

04/12/2010
11:36 am
mare
Guest
Guests
24sp_Permalink sp_Print
0

Caye, znam da je off topic, ali htjedoh ti prenijeti svoje iskustvo s hemangiomom. Moj sin je rodjen s velikim hemagiomom koji je prekrivao cijelu šaku. Nikada ga nismo mazali ni s čim, osim povremeno dječjim mlijekom za tijelo,i potpuno se povukao. Takav je bio i savjet liječnika.

04/12/2010
11:58 am
caye
Guest
Guests
25sp_Permalink sp_Print
0

krenuh da ti odgovorim al rekoh da ne skrecemo s teme pa sam otvorila topic hemangiom

04/12/2010
1:52 pm
Lidija
Guest
Guests
26sp_Permalink sp_Print
0

Ja licno koristim propolis kupljen u apoteci.

04/12/2010
4:35 pm
DaBo
Guest
Guests

Svako jutro im dajem po kasicicu meda i domace maticne mlijeci sa mlakim kozjim mlijekom. To je ustaljeno vec treca godina i ,da kucnemhttps://www.roditelji.me/wp-content/forum-smileys/sf-smile.gif, uglavnom nas viroze zaobilaze.

04/12/2010
4:49 pm
DaBo
Guest
Guests
28sp_Permalink sp_Print
0

Ovo se daje djeci starijoj od dvije godine.

04/12/2010
9:13 pm
Red Hot
Guest
Guests
29sp_Permalink sp_Print
0

moj glas za probiokid imuno,probiotik..

prosle godine u jeku svinjskog gripa nije imao ni slinicu..

sad pije imunoenergetik i uz to candi sept kapi od istog proizvodjaca..ali ne redovno.
do sada je sve sto ga uhvati(ide u vrtic pa je dodatno izlozen virusima i bakterijama) prelezao za 3 dana i to bez antibiotika,sto ranije nije bio slucaj..

uz to naravno i dobro izbalansirana ishrana,sveze voce i sokovi iskljucivo cedjeni.

zaboravih i revitu,e nju pije konstantno,generalno mu je jaci imunitet,a ovi preparati samo po potrebi kad primetim da nadolazi neki talas virusa..

10/01/2011
4:07 pm
Tajchi
Guest
Guests
30sp_Permalink sp_Print
0

Sta sve covjek nauci od iskusnih mama?! Potpuno sam zaboravila na gospodju Vesnu Orlandic i njene proizvode (ne zivim vise stalno u CG-u), a znam je jos od ’92. godine kada je u Baru imala samo prodavnicu za prodaju zdrave hrane. Tek posle je zavrsila dodatne skole i pocela svoju proizvodnju. Moracu da nabavim Imunoenergetik od nje.
Ono sto moja malena koristi od godine dana je jedna kasicica meda, drvena obavezno, ujutro “na ste srca”, pa posle toga 100ml Revite u koju se doda Probiokid Imuno. Ovaj poslednji je samo za crevnu floru, to su dobre bakterije, i on pomaze djeci kad se virus spusti nize, na stomacic, ili onima koji, kao moje dijete, imaju problem sa laktozom. Kako ne moze slatko mlijeko da koristi, onda pije dosta jogurta (sada cak kefir i obozava ga), stavljam joj u jela koziji sir, pije koziji jogur ( U Pg-u ga ima u radnji u Balsicevoj ulici), a sad nam doktorka preporucila i ulje od nocurka. Tek ce poceti pa cemo vidjeti rezultate. Inace, zivimo u Bg-u, mnooogo koristimo javni prevoz jer nemamo kola, a ovo je veliki grad i ima dosta prehlada, vremenske prilike su ove godine katastrofa, prije neki dan bilo -10, a juce 17, pa nije ni cudo da se razboljevamo. Medjutim, bocu nije primila ni jednom, a za nosic i prehladu se koristi sirup ili inhalator i to je sve.

02/02/2011
3:15 am
Tajchi
Guest
Guests
31sp_Permalink sp_Print
0

Zbog sezone gripa, trenutno, pored meda, Revite ili cistog soka od narandze – 50 ml, pije Immuno sirup po preporuci njene privatne doktorke (koja je i vlasnica vrtica u koji idemo). Sirup se moze piti 3 mjeseca kontinuirano 2-3 x dnevno po kasicicu i prirodnog je sastava: koncentrovani sok jabuke, sipurak, astralagus, cink glukonat, sibirski zensen, vitamin E… Ne zadrzi alkohol ni saharozu, vjestacke arome niti zasladjivace. Ima vocni secer, tj. fruktozu. Slatkog je i malko nakiselog ukusa (valjda od sipurka). Proizvodi ga Pharmalife. Ali, ono sto nam je najbitnije, jeste voce za uzinu sa keksom (dobila sam za rodjos sejker sa TV shopa i koristimo ga svakodnevno), bilo da je to banana+narandza+mandarina, kruska+narandza+mandarina, jabuka+mandarina, nekad od svega po malo pa ima i za mene i za nju. Nekad kupim u Maxiju zamrznuto tropsko voce, ima manga, ananasa i kojecega jos, pa joj to podijelim na 3-4 porcije i dodajem narandzu ili mandarinu. Borovnice su isto odlicne, bez obzira sto ih sada ima samo smrznutih.

13/09/2012
10:56 am
SanjaM
Guest
Guests
32sp_Permalink sp_Print
0

Da li neko zna gdje se moze naruciti ,kupiti Revita?

13/09/2012
11:59 am
Kristina M
Guest
Guests
33sp_Permalink sp_Print
0

Vidjela sam je u radnji zdrave hrane kod Sportskog centra

13/09/2012
11:59 am
kaja69
Guest
Guests
34sp_Permalink sp_Print
0

Mislim da u svakoj boljoj apoteci ima Revite. Jako je dobra, mada i propolis takodje. Ali sve zavisi od starosti djeteta. Moji su veliki ali baš i ne vole propolis, ali zato Revitu obožavaju.Smile

13/09/2012
12:02 pm
Danchy
Guest
Guests
35sp_Permalink sp_Print
0

Na Trgu Božane Vučinić je Revitino predstavništvo.Čini mi se da tamo imaju i prodajni objekat…

13/09/2012
12:04 pm
SanjaM
Guest
Guests
36sp_Permalink sp_Print
0

Hvala zene ,znate li mozda od kojeg uzrasta smiju djeca da je piju?

13/09/2012
1:52 pm
novljanka
Guest
Guests
37sp_Permalink sp_Print
0

Moze li neko da mi kaze gde moze da se kupi taj imunoenergetik? 

Ja sam iz Novog, po apotekama ga nema Frown

Hvala unapred Smile

13/09/2012
1:54 pm
Danchy
Guest
Guests
38sp_Permalink sp_Print
0

In Spe ima sopstvenu radnju u Baru, a u PG sam ga bez problema nalazila u apotekama….

13/09/2012
2:00 pm
novljanka
Guest
Guests
39sp_Permalink sp_Print
0

Hvala danchy Kiss

Ja sam na netu nasla pcelara Martinovica sa Cetinja. Da li je to njegov proizvod? 

13/09/2012
2:02 pm
marioleta
Guest
Guests
40sp_Permalink sp_Print
0

Ja sinu dajem iskljičivo prirodne vitamine vitamine,svakodnevno cijeđeni sokovi:narandža,šargarepa,grej,cvekla……povrće i to je to.

Prošle godine sam mu jedan period davala kapi Ćurekot-ulje crnoga kima koje je majak za sve jer se od rođenja patio i napatio od ekcema a ulje se koristi tek od treće godine i između ostaloga jača imunitet KissKissKiss

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner