A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
vrtic- dileme
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
03/09/2013
12:38 pm
Maja D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28
Member Since:
19/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Pitanje za majke koje imaju vise isksutva sa vrticima: upisali smo djecaka od 1,5 god i stavili su ga u grupu sa manjim bebama,tj boks. ..vaspitacica mi je rekla da ima nekoliko njegovih vrsnjaka a sve ostalo su manje bebe…on je prilicno samostalan i krupan za svoj uzrast,uz to ima i starijeg brata u kuci,pa sad razmisljam: da li da insistiram da ga prebace u grupu od 1,5 god pa nadalje? moram da idem u upravu zbog toga..vaspitacica mi kaze da ona ne smije nista da me savjetuje po tom pitanju,da je on na granici od 1,5 god i onda nekoga stave u manju a nekoga u vecu tj stariju grupu…ja se samo pitam-da li mu je ljepse da se igra sa djecom koja vec hodaju u starijoj grupi ili da ga ostavim u ovoj? i da li se uopste program rada razlikuje izmedju te dvije grupe,s obzirom na uzrast? da li je imao neko slicno iskustvo?

03/09/2013
2:00 pm
Kristina M
Guest
Guests

Mi smo imali slicnu situaciju prosle godine. R je u novembru punio 3 godine i mi smo trazili da ga prebace  u vrticku grupu ali su ga oni ipak ostavili u starijoj jaslenoj. Bio je jedan dan “na probu” u vrtickoj i vaspitacica je tada procijenila da je bolje da bude u jaslicama. Vjerovali smo njenoj preporuci, mada sam pomislila da je savjet mozda takav i zbog toga sto su grupe ionako bile prevelike pa svako novo dijete dodatno usloznjava situciju. Mada u nasem vricu nema vrticke grupe od 3-4 nego je neka mjesovita, a da je bila ova prva tamo bismo ga sigurno ostavili.

U njegovoj grupi je bilo i bas male djece tek prohodale i njegovih vrsnjaka, mislim da mu je bilo lijepo i da se on bas fino uklopio, i nijesmo primijetili da ga je to nesto ometalo.

03/09/2013
2:22 pm
Maja D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28
Member Since:
19/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

ok..malo si me umirila :) ja licno zelim da vjerujem vaspitacu jer razmisljam da oni ipak znaju najbolje ali,kao i sto si sama primijetila,pitanje je govore li ono sto je najbolje za dijete ili ono sto je najbolje za kolektiv,u smislu da ne zele da remete raspored…nasa vaspitacica je bas ljubazna i draga ali ona nema rjesenje za stalno i ne smije nista da kaze protiv Uprave,a cinjenica je da se prvo pozalila Upravi da su ta starija djeca tu viska…zvala sam Upravu,oni kazu da to nema nikakve veze i da su ih morali podijeliti i slucajno je tako ispalo…a ja sam predlozila da ga probno prebacim u tu grupu starijih od 1,5 g ali me vaspitacica odmah docekala sa pricom da ih je vec 38 i da nema dje….sve u svemu,vaspitacice su super ali zato nam je sistem nehuman….

 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
9 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…