A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Upis Djece u JPU ''Ljubica Popović''- problemi
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (2 votes) 
12/09/2012
2:38 pm
Sandra D
Guest
Guests

Dragi drugari,

 

obracam vam se kao roditelj djece koja idu u JPU ”Ljubica Popovic”. Svjesna sam da su problemi svuda jednako veliki i jednako vazni! Ali mi jednostavno ne mozemo doci ni do koga iz Upave ovog vrtica.A i ovdje na Forumu nisam primijetila puno komenatra roditeljakoji salju djecu tamo.

Zanima me koliko vas djecu salje u jedinice ovog Vrtica?

Znaci li to da nemate primjedbi? Da li ste zadovoljni boravkom vase djece tamo? Ili niste?

 

Ja znam da je ostalo 250-oro djece neupisane u taj vrtic jer su ”zakasnili” sa potpisivanjem Ugovora…

Zar je moguce da je toliko porodica neodgovorno za svoje dijete i da pritom svi idu u isti vrtic?! ( cista matematika nam pokazuje da je to 500 roditelja?!?!?!?)

 

Takodje, pravnica Mica se obracala na sav glas juce svim zaposlenima ( tako da je jedan roditelj uspio cuti ) kako ne bi valjalo da se zaposlene previse bune i pomamljuju roditelje jer i ako im i odustane  koje dijete ”ima ih na cekanju dosta pa cemo vam svako dijete nadoknaditi, pa ako vam se ne radi idite kuci ima ko oce” -citiram doticnu pravnicu…

Jesu li nasa djeca artikli u rafovima pa ce ih nadoknaditi…sramota!

 

O porblemima treba pricati…to je jedini nacin da ih rijesimo!

 

Pozdrav, 

 

Sandra

12/09/2012
2:46 pm
macence
Guest
Guests

Sandra, je li ovo iz Djina Vrbica ili LJubica Popovic??????

12/09/2012
2:53 pm
Sandra D
Guest
Guests

macence said
Sandra, je li ovo iz Djina Vrbica ili LJubica Popovic??????

Iz Ljubica Popovic, vrtic iza MAse, doticna je to vikala juce nakon sto su se roditelji koji su se bunili oko upisa razisli..

12/09/2012
3:50 pm
macence
Guest
Guests

Nisam pametna da iskomentarisem ovu “incidentnu” situaciju iz ovog vrtica… Vec trecu godinu vodim dijete u vrtic, doduse druga ustanova, ali ipak… i mislim da se malo preuvelicavaju neke stvari. Ja bih se na primjer tako rado izvikala na roditelja koji nije potpisao ugovor, a o odnosima medju zaposlenima u vrticima nije nase da raspravljamo. Ja uvijek polazim od sebe i kako bih se osjecala da meni neko zabada nos u moj posao, platu, odnose sa sefom i kolegama… Oni su na udaru svih nas i cijeli njihov zivot je gotovo javan, sto nije u redu. Kad bi svi u postupanju prema drugima polazili od sebe, mnogo bi nam bolje bilo!

12/09/2012
10:15 pm
marioleta
Guest
Guests

Moj sin je išao u Bajku “Ljubica Popović” četiri godine,prve dvije su bile ok ,zadnje dvije katastrofa pa sam ga sad  prebacila u  Sunce i za sad je sve ali sve ok,u njegovoj starijoj grupi ima 40 upisanih al ne dolaze svi  i taman je to ok.

 

Djeca moje drugarice idu u taj iza Maše i svakoga dana  me zove i Cry

u grupi njene djece-blizanci su upisano je 51 dijete,učiteljice kad ih nešto pita samo slegnu nemoćno ramenima i neće glasa da puste YellYellYellYell stvarno strašno.

 

Treba se organizovati i napraviti pritisak na ministarstvo  za nove objekte ili da ustupe privremeno neke prostorije ili objkete ….ne znam ali ovako ne može…..ne smijem ni da pomislim kad krenu virusi i bakterije FrownFrownFrownFrown

13/09/2012
12:55 am
anika
Guest
Guests

Pozdrav svima! Moj sin ide u srednju jaslenu grupu u vrtiću iza Maše,zapravo išao je svega dva dana, i već je zakačio neki stomačni virus (povraćanje,temperatura i sl.) :-( Nego,htjedoh se i ja osvrnuti ne samo na uslove nego i na tretman koji imaju naša djeca u vrtićima od strane vaspitača,čast izuzecima. Juče sam bila u iskušenju da razvalim vrata iza kojih sam stojala čekajući da završe ručak i da uzem svog dječaka. Znači stojim za vratima i čujem jedan histeričan glas koji blago rečeno urla na djecu,i to ne samo na jedno, ispominjala je bogami ona 7-8 imena, a sve to je izgledalo otprilike ovako: Ziiini,ziniii kad ti kažem…čuješ li ti mene,žvaaaaĆi to…progutaj,progutaaaaaj kad ti kažeeem! Naravno, sva djeca u glas plaču i vrište..lijepog li jela…Ime mog sina nije izgovorila nijednom,ali to nije ono što je bitno,bitno je što su sve to bebe izmedju godine i po i dvije,od kojih većina i ne govori i ta manijakalna persona treba da istresa svoje frustracije na njih. Ispreznojavala sam se u tih deset minuta koliko sam čekala na vratima. Jedva sam čekala da završe da “dočepam” ovu,baš sam joj se bila naoštrila,ali mi vrata otvori i sinčića izvede jedna druga starija pred kojom sam samo izbrojala do deset i pitala je kakav je bio…Ne znam kakvo je to ponašanje, oni kao da žele da što više isšokiraju roditelje,da što prije odustanu,sramota…Popričaću još ja sa tom žućkom…Eto to su naši vrtići!

13/09/2012
8:29 am
viktorialena
Guest
Guests

Moje curice su u Suncokriliju. Ja ziasta nemam na sto da se zalim. Uciteljice su nam odlicne!

Od starta je  sve ok.

Ja ni  prebukiranost ‘ne osjecam’ jer je vrtic  bas prostran. 

Cinjenica je da mi se uciteljice zale da je previse djece, i da ne stizu da rade sa njima kvalitetno. Npr. u predskolskoj grupi jednog dana crtaju samo djevojcice, a sljedeceg djecaci.

Takodje cinjenica da je par kancelarija pretvoreno u ucionicu, ukazuje na evidentnu prebukiranost.

U jaslicama nam je u startu receno da ce se najvise truditi da djeca budu nahranjena i cista. U 16h mi predaju dijete cistije nego da je boravilo kuci, zaista se trude!

Imam i par prijateljica cija djeca su u istom vrtricu, ali kod drugih uciteljica i ni one nemaju primjedbi.

Higijena cijelog vrtica, a posebno kuhinje je odlicana…

13/09/2012
8:59 am
ana
Guest
Guests
Moji dvoje su u Suncu. Sinu je ovo druga godina, malena je pocela ove godine.
Uciteljice divne, stvarno nema rijeci. U svoj guzvi prvih dana, ona uvijek imaju vremena da razmijene koju rijec. Malecka je u starijoj jaslenoj grupi, i plakala je prva dva dana samo dok je ostavim. Ide sa osmijehom, grli i ljubi uciteljice. Ni jednom je nisam nasla musavu ili prljavu. Vec prije par dana osvanule prve slicice, slikali su ih kako se igraju, crtaju i sl. Ona vec pocela da mi pjeva neku pjesmicu sa sve koreografijom (ona ima2 god. i 4 mjeseca)… U grupi je upisano 27, za sada dolazi 16. Imaju uciteljicu, sestru i jos jednu mladu uciteljicu koja je na ispomoci i posle bude u dezurnoj ucionici.
Kod sina je dosta veca grupa, srednja vrticka, ali jos uvijek cekamo koliko ce ih se konacno pojaviti, ali sigurno ce biti vise od 30. Uciteljice iste, njih tri, i to je za mene veliki plus, sto ce da ih vode iste ucitlejice do skole. Ucionica mala, nedovoljno igracaka, ali prosle godine smo se organizovali i dokupili im po nesto. Uciteljice su bas puno radile sa njima i moje dijete bas voli da ide. Takodje, ono sto je meni vrlo vazno je sto ih stalno izvode napolje…
Higijena odlicna, hrana ok, vrtic jeste stariji, ali tek citajuci situacije u drugim vrticima, ja sam postala jos zadovoljnija.
13/09/2012
1:10 pm
lara92
Guest
Guests

I ja bih pohvalila vrtić “Suncokrili”. Moja ćerka je u njemu od 11 mjeseci i evo već četvtu godinu ide bez ikakvih problema. Učeteljica joj se od početka nije mijenjala, ali i da jeste mislim da ne bi bilo problema jer se ona baš navikla. Higijena je odlična, hrana takođe, uvijek dođe kući sa novom pjesmicom, koreografijom, crtežom… Ljetos nije išla mnogo i traži povremeno da vidi drugare. Ono što je stvarno veliki problem jeste što ih je 54 u grupi, ali to njoj ne smeta mnogo, navikla je da se izbori za svoje mjesto. Ja stvarno ne znam kako te žene rade sa toliko djece i kako sve stižu sa osmjehom na licu.

13/09/2012
1:35 pm
viktorialena
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
5

lara92 said
I ja bih pohvalila vrtić “Suncokrili”. Moja ćerka je u njemu od 11 mjeseci i evo već četvtu godinu ide bez ikakvih problema. Učeteljica joj se od početka nije mijenjala, ali i da jeste mislim da ne bi bilo problema jer se ona baš navikla. Higijena je odlična, hrana takođe, uvijek dođe kući sa novom pjesmicom, koreografijom, crtežom… Ljetos nije išla mnogo i traži povremeno da vidi drugare. Ono što je stvarno veliki problem jeste što ih je 54 u grupi, ali to njoj ne smeta mnogo, navikla je da se izbori za svoje mjesto. Ja stvarno ne znam kako te žene rade sa toliko djece i kako sve stižu sa osmjehom na licu.

i ja se pitam:)

14/09/2012
2:26 pm
wesna
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Moj mladji sin ide u “Sunce”,mladja je grupa i ja sam zadovoljna-on s radoscu ide,ucionica im je velika,imaju dosta igracaka i materijala za kreativni rad..uciteljice Danijela i Sandra,jos jedna pripravnica koja  im pomaze-su divne,nasmijane,posvecene,crtaju,pjevaju(vec dvije pjesmice zna a ide tek 5 dana)…

A djece ima 37-oro ,od čega dolazi svakog dana njih 30..

14/09/2012
2:41 pm
macence
Guest
Guests
12sp_Permalink sp_Print
0

Koliko ja mogu da vidim, roditelji svih vaspitnih jedinica koje pripadaju JPU “Ljubica Popovic” su zadovoljni. Iako nedovoljno informisani i svjesni sta znaci da je 54 djece u jednoj grupi za psiho-fizicko zdravlje djeteta, ipak zadovoljni. To me malo navodi na zakljucak da je u toj ustanovi sve u redu.
Sledeci zakljucak koji mogu da izvucem o ovoj ustanovi je da ipak nisu upisali svu djecu ciji su roditelji podnijeli dokumenta, cim prijete vaspitacima sa “djecom na cekanju”…. jesu li se oglusili o naredbu ministarstva da se sva djeca upisu??? A JPU Djina Vrbica to nije smjela/htjela da uradi, pa im se sad obija to o glavu dje svi drvlje i kamenje na ovu ustanovu???

Jesu li ove dvije ustanove jednake pred zakonom i ministarstvom kao sto bi trebalo i kao sto su sva nasa djeca jednakih prava?

14/09/2012
2:54 pm
Sandra D
Guest
Guests

Taman sam htjela isto da napisem macence…

 

Ocigledno da u ”Ljubici Popovic” nemaju nikakvih problema…

 

Grupe su prekobrojne, ali su vaspitacice nasmijane i uce sa djecom pjesmice…

 

Meni se upavo jedna vasptacica tog vrtica zalila jutros kako nema nikakve sanse da sa 42 malisana moze ista da uradi, da ne moze da sprovede planirane aktivnosti a kamoli cemu da ih nauci..

 

MOzda je ona nesposobna?  Ili su ostale supermeni?

 

Ne znam….

14/09/2012
3:28 pm
wesna
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

Sandra,nemoj se ljutiti ali me malo pogodila ova ironija u tvom odgovoru.

Ja sam napisala svoje misljenje,o mom djetetu i njegovom boravku u vrtiću.

Meni je jako vazno da on ide i dolazi s radoscu,da mu je vaspitacica nasmijana,da uci pjesmice..Ja sam konkretno njegove vaspitačice pohvalila,njegovu učionicu,njegovu grupu..Time nisam htjela da “prozovem”ove druge da nisu “super” ili da su nesposobne.

Samo sam htjela da kazem da one u uslovima koji nisu idealni daju sve od sebe..A nije da nema problema,ima ih …Eto prosle godine ja sa istim vrtićem-jaslicama nisam bila zadovoljna.

Ove godine jesam.I to sam podijelila sa vama,onako kako jeste bez ikakvog pretjerivanja i zamazivanja..

Ako sam te pogresno razumjela izvinjavam se.WinkWinkWink

14/09/2012
3:46 pm
Sandra D
Guest
Guests
15sp_Permalink sp_Print
0

wesna said
Sandra,nemoj se ljutiti ali me malo pogodila ova ironija u tvom odgovoru.

Ja sam napisala svoje misljenje,o mom djetetu i njegovom boravku u vrtiću.

Meni je jako vazno da on ide i dolazi s radoscu,da mu je vaspitacica nasmijana,da uci pjesmice..Ja sam konkretno njegove vaspitačice pohvalila,njegovu učionicu,njegovu grupu..Time nisam htjela da “prozovem”ove druge da nisu “super” ili da su nesposobne.

Samo sam htjela da kazem da one u uslovima koji nisu idealni daju sve od sebe..A nije da nema problema,ima ih …Eto prosle godine ja sa istim vrtićem-jaslicama nisam bila zadovoljna.

Ove godine jesam.I to sam podijelila sa vama,onako kako jeste bez ikakvog pretjerivanja i zamazivanja..

Ako sam te pogresno razumjela izvinjavam se.WinkWinkWink

 

Wesna, zao mi je sto sam iskoristila pisanje iz tvog posta da kazem ono sto mislim, ali ja tako mislim i to je fakat! Niisi me pogresno razumjela, bicu iskrena i to cu ti reci! Jesam , bila sam ironicna jer ne shvatam kako bilo koji roditelj moze biti zadovoljan kad mu je dijete u prostoriji predvidjenoj za 18-20 oro djece sa 3 puta vise malisana, to mi nije jasno! Da se razumijemo, i ja sam jedna od rijetko zadovoljnih majki -gledajuci na to kako su se moja djeca privikla i kako su reagovoala na sav taj haos, ali , zar je to razlog da cutim i ne kazem da to nije HUMANO prema njima, da to nije LJUDSKI i da je PROTIVZAKONITO??

 

Izvinite dragi drugari, ali ja to ne mogu!

14/09/2012
3:49 pm
Kristina M
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

NIjeste se razumjele sigirno:) Nas tri smo inace malo prodimile ovih dana jer se opucismo oko vrtica i da nesto doprinesemo kao udruzenje da se krene u rjesavanje problema prebukiranosti, ali sad ustvari ispada da smo mi u krivu i da nemamo na cemu raditi jer je sve dobro. Nevezano za forum nego inace. Svi su nesto pricali, svi su se nesto zalili dva dana bez treceg, i vec se krenulo zaboravljati i navikavati se na postojecu situaciju… Svakog septembra ista prica, po koji roditelj se javno pobuni, podrze ga na sajtovima i drustvenim mrezama dva dana i to je to, malo mediji pisu i prave priloge o tome, a onda prodje septembar i dovidjenja. NE znam, inace mislim da se tako nikada nista rijesiti nece, nego da se moraju okupiti i roditelji koji su nezadovoljni uslovima svijoe djece ali i oni cija djeca ne idu u vrtic ili idu ali njesu nezadovoljni, jer je sustina zaista da su uslovi kada je u pitanju brojnost zabrinjavajuci

14/09/2012
3:51 pm
Sandra D
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said
NIjeste se razumjele sigirno:) Nas tri smo inace malo prodimile ovih dana jer se opucismo oko vrtica i da nesto doprinesemo kao udruzenje da se krene u rjesavanje problema prebukiranosti, ali sad ustvari ispada da smo mi u krivu i da nemamo na cemu raditi jer je sve dobro. Nevezano za forum nego inace. Svi su nesto pricali, svi su se nesto zalili dva dana bez treceg, i vec se krenulo zaboravljati i navikavati se na postojecu situaciju… Svakog septembra ista prica, po koji roditelj se javno pobuni, podrze ga na sajtovima i drustvenim mrezama dva dana i to je to, malo mediji pisu i prave priloge o tome, a onda prodje septembar i dovidjenja. NE znam, inace mislim da se tako nikada nista rijesiti nece, nego da se moraju okupiti i roditelji koji su nezadovoljni uslovima svijoe djece ali i oni cija djeca ne idu u vrtic ili idu ali njesu nezadovoljni, jer je sustina zaista da su uslovi kada je u pitanju brojnost zabrinjavajuci

Potpisujem i ovo, jesam , prodimila sam!:)

14/09/2012
4:07 pm
wesna
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

SmileSmileSmile

I ja sam za to da SVI roditelji moraju biti na istoj strani.Bez obzira na moje iskustvo sa vrtićem-ja ću uvjek stati pored Vas i potpisati peticiju za poboljsanje uslova i rjesavanje problema prekobrojnosti.Evo  prijavljujem se i  da stojim pored štanda.

Jos jednom da naglasim-nisam pohvalila cijeli vrtić,nego grupu,samo grupu u koju ide moje dijete.

14/09/2012
4:40 pm
Kristina M
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

Ja vam zato velim da se nijeste razumjele, jer znam da licno zadovoljstvo grupom svog djeteta  konkretno kod Vesne ne znaci da nece raditi na promjeni stanja, a s druge strne Sandra malo prodimucakala, kao i ja i BUda zbog svega. A danas su nas mnogi nasjekirali i napucili zaista 

14/09/2012
4:58 pm
lara92
Guest
Guests
20sp_Permalink sp_Print
0

Slažem se sa vama, i naravno da sam svjesna da nije normalno da bude toliko upisane djece i koliki problem to pravi i naravno da se treba pobuniti protiv toga. I nije ni humano ni ljudski ni zakonito, ni prema djeci ni prema vaspitačima, ali je tako i o tome ne odlučujemo mi. I ja bih voljela da mi dijete boravi u normalnijim uslovima, ali samo sam istakla sa aspekta moga djeteta da je ona zadovoljna, i da je to njoj u neku ruku i podsticaj, ali takva je ona. Što ne znači da smatram da su to dobri uslovi i da se ne treba buniti protiv toga.

Konkretno vaspitačice moga djeteta i jesu nasmijane i uče djecu pjesmice, i prave male predstave, i rade gimnastiku… Ja kažem, ne znam kako uspijevaju, ali smatram da iako cijeli sistem ne valja, nije u redu ne pohvaliti takve vaspitače.

A kako mogu biti zadovoljna, pa mogu jer mi osmijeh moga djeteta to omogućava, i njeno zadovoljstvo i sreća. Znači, neću da zažmurim pred problemom, ali još niko nije tražio od mene nikakvo potpisivanje peticije, niti sam čula da se neko iz našeg vrtića organizuje da nešto promijeni. Možda i jesu ali ja za to ne znam. Znam i da kada je trebao biti upisan manji broj djece da je nastao haos. Ja koliko čujem svi su i kod nas upisani. Možda me to ne opravdava da ja nešto ne organizujem, ali nismo svi ti tipovi. 100% podržavam vašu akciju ali smatram da nije u redu da prozivate nas koji smo zadovoljni samo zato što naša djeca to jesu.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner