A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Iskustva sa vrticima Podgorice
Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 (2 votes) 
10/06/2013
1:02 pm
Kristina M
Guest
Guests

Postovana, moram da se ukljucim, iako nijeste prekrsili nijedno od pravila foruma. Molimo Vas da pokusate da se stavite u poziciju vaspitacice o kojoj pisete na ovaj nacin, a posebno zbog cinjenice sto ne zna ko sve ovo pise, jer se radi o nicku. Cilj foruma jeste da se razmijene misljenja, iskustva, stavovi… ali pominjati necije ime i prezime konkretno i pricati o nekome na ovaj nacin, a opet pod nickom, nije u redu zaista. Opet Vam kazem, nijeste prekrsili pravila foruma ali Vas molim da budete korektni. Želimo da rasprave i teme bude konstruktivna razmjena infomacija, a ne napadi na pojedince

10/06/2013
1:29 pm
Kristina M
Guest
Guests

Sve jasno, sve razumijem, ali moete koristiti inicijale ili neki slican nacin, da se ne moraju pominjati i ime i prezime

10/06/2013
1:42 pm
helena22
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
07/03/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
183sp_Permalink sp_Print
0

 

Leptir,

hvala ti puno na odgovoru, slazem se sa tobom, ima veoma dobrih vaspitacica ali i onih koje ne zasluzuju da se bave tim veoma odgovornim pozivom. Zato bi trebala da zazivi inspekcija koja ce pratiti njihov rad,ali  i rad privatnih vrtica koji su nerijetko nekome samo unosan biznis. Meni iskustva koja ovde razmjenjujem sa majkama mnogo znace,  ustede  vrijeme a bogami i zivce.:)

Pozdrav

10/06/2013
2:57 pm
leptir
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 12
Member Since:
13/11/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
184sp_Permalink sp_Print
0

Postovani,

 

moje prethodne post-ove u kojima sam pominjala vaspitacicu sam izbrisala. Shvatam da sloboda pohvale nije isto sto i sloboda kritike.Izvinjavam se svima koje sam svojim postom dovela u neprijatnost. Ponavljam, svaka kritika je bila iz licnog iskustva, ali cu ih ubuce zadrzati za sebe.

Izvinjavam se jos jednom.

Pozdrav.

10/06/2013
3:19 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
185sp_Permalink sp_Print
0

Dobro bi bilo da ipak ostavite inicijale, upravo zbog ovoga što svi ističemo: forum jeste i treba da bude otvoren i za kritike i za pohvale. Malo je nezgodno što ne može da se čuje i druga strana priče i iz tog razloga je korektnije da se ostave inicijali, a sigurna sam da će ostalim roditeljima i ti inicijali biti od pomoći.

10/06/2013
4:41 pm
sscepanovic
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
Member Since:
10/06/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
186sp_Permalink sp_Print
0

Doticnoj osobi koja se predstavlja pod pseudonimom Leptir,dacu priliku u redovnom sudskom postupku da dokaze svoje neistinite tvrdnje i kvalifikacije o mom radu.Sramne uvrede i klevete upucene meni od strane ”Leptira” bice pravedno sankcionisane od strane suda.
Ovom prilikom pozdravljam  organizatore sajta roditelji.me  na brzoj i korektnoj reakciji.
P.S.U duhu dobrog vaspitanja je da se anonimna osoba pod oznakom Leptir predstavi svojim punim imenom i prezimenom,kada omalovazava neku osobu navodeci njeno puno ime i prezime.

 

                                                                      Vaspitacica:
                                                                     Svetlana Scepanovic

10/06/2013
5:34 pm
leptir
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 12
Member Since:
13/11/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
187sp_Permalink sp_Print
0

Ja se jos jednom izvinjavam svima zbog nastale neprijatnosti. Ponavljam, nije mi bila namjera nikoga da vrijedjam vec sam samo iznijela svoj licni negativni stav o bivsoj vaspitacici mog djeteta. Ipak, ako moje izvinjenje nije dovoljno, bez problema cu se odazvati pozivu suda. Pozdrav, Leptir

11/06/2013
1:39 am
Bojana1
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
Member Since:
09/06/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
188sp_Permalink sp_Print
0

u potpunosti se slazem sa gospodjom vaspitacicom da je jako nekulturno nekog prozivati a ne predstaviti se…Imajte makar malo hrabrosti,ako ste vec imali hrabrosti da pisete neistine….Svaka cast za vaspitacicu u potpunosti je podrzavam,Ja znam da i njima nije ni malo lako,prvo ima nas roditelja svakakvih,a onda svega ostalog,ima majki koje znaju kakva su im djeca bila da su nemirna,hiper-aktivna itd.pa ocekuju od tih vaspitaca da im promijene dijete da ih ucine medom i mlekom…sto je naravno nemoguce.Ja licno imam jedno prelepo iskustvo sa svim vaspitacima i zadovoljna sam i sa vaspitno-obrazovnim radom i med.radom i svim mogucim aktivnostima kojih ima veoma mnogo i koje su svakodnevne,tako da vaspitacice S.S. samo napred.

11/06/2013
7:24 am
Kristina M
Guest
Guests
189sp_Permalink sp_Print
0

Nijesmo ovdje pricali o tome da li je istina ili nije barem u posljednjim postovima, uostalom imamo razlicita iskustva, razlicitu djecu, roditelje, vaspitace, ali svima treba da nam bude cilj da vodimo neku konstruktivnu komunikaciju, a opet da cujemo tudje misljenje i iskusto koje nam se ne mora svidjeti. Jer bez razmjene mislenja, iskustava i svega ostalog ovak forum nema smisla.

Ako se pogledju ostale teme, posebno one koje se odnose na porodilista – pa tamo u svakom postu prakticno postoje imena i prezimena ljekara, u pozitivnom i negativnom konktekstu pominjana, a opet na osnovu iskstava zena

11/06/2013
10:35 am
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
190sp_Permalink sp_Print
0

Sasvim je jasno da svako ima različita iskustva i zato smo svi ovdje – da čujemo ta tudja iskustva. Lično, nemam problem s tim da se pohvali i/ili pokudi neka vaspitačica, naravno bez vrijedjanja i omalovažavanja. Ipak, njihov rad je veoooma javan i važan. Meni bi važno bilo da znam ime (dobro, ne moram znati prezime), posto da bih znala na koga da obratim pažnju (ili izbjegnem) ili da se potrudim da moje dijete ima u okruženju.

Kao sto je i Krtistina napisala, pominjemo i ginekologe…ni tu ne vidim ništa loše – svako kaže svoje iskustvo i mišljenje…Ponavljam, mi smo na forumu da bismo cule tudja iskustva.

11/06/2013
11:26 am
helena22
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
07/03/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
191sp_Permalink sp_Print
0

 

Ne bih se slozila sa tim da majke ocekuju da im vaspitacice promijene dijete – da postane *med i mleko* kako je neko ovde rekao.

To nije lak posao (ali koji danas jeste) i tacno je da ima i teske djece i roditelja ali vaspitacice su obucene  i placene da brinu i o nemirnoj djeci-postoje metode da se djeca smire i zainteresuju.

I meni se cini da bi ovaj forum mogao izgubiti svaki smisao.

11/06/2013
4:37 pm
dolores
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
09/06/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
192sp_Permalink sp_Print
0

I za pohvale, a narocito pokude treba dati objasnjenje. Najlakse je za nekog reci da se ne moze nazvati vaspitacom ili da je taj neko savrsen za vase dijete. Dajte molim vas, kad pisete ovakve stvari onda pisite detaljno. Ne mogu ja kao roditelj, ako imam i malo razuma, da se oslonim na neciji komentar bez ikakvog objasnjenja. 


Moje dijete ide kod dobrih vaspitaca. Ako sam i imala neku nedoumicu ili nesporazum ja sam sa njima razgovarala, pitala ih o tome i pokusala to zajedno sa njima da rijesim (sto je i do sad bilo uspjesno, srecom). 

Mama leptir je samo rekla da se doticna  ne moze nazvati vaspitacicom i to je jako ruzno. Ako vec iznosite takve stvari, onda i kazite zbog cega tako mislite. Dijete je plakalo, nije htjelo da udje u ucionicu…moje to radi i dan danas, ali ja kad sam iznijela svoje sumnje meni je vaspitacica rekla da se vratim za 10 min i da pogledam sta moje dijete radi. Kada sam provirila, ona se igrala sa najvecim uzivanjem. Dakle, zadovoljna sam sa njenim vaspitacicama jer su maksimalno predsuretljive, spremne na saradnju. Cerkica se vrati vesela iz vrtica sa dosta naucenog, a razlog zasto ne voli da ide u vrtic jeste “uciteljica me tera da sjedim i spavam”. Kad je pitam sjede li i druga djeca njen odgovor je “sjede kad pijemo caj, ali ne sjede kad se ja gadjam igrackama” :) ))) u potpunosti podrzavam vaspitacice da sankcionisu ovakve njene postupke, jer nije lako izaci na kraj sa 30 i vise djece pa da si ne znam kakav strucnjak i da si kako obucen za taj posao. 

 

 

 

12/06/2013
12:47 pm
Sasa G
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 3
Member Since:
17/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
193sp_Permalink sp_Print
0

U cemu je problem sto je zena rekla da joj se odredjena vaspitacica ne
svidja i, po njenim kriterijumima, ne ispunjava uslove za obavljanje
tog, niko ne porice, izuzetno teskog i odgovornog posla. Zasto je uvreda
reci za nekoga da mislimo kako ne treba da obavlja neki posao??? Budimo
iskreni, svako od nas sigurno svakodnevno isto pomisli za bilo koje
drugo zanimanje sa kojima se non stop srijecemo (bankarski sluzbenik,
radnik u nekom call centru, salterski radnik, doktor, majstor….). Ovaj
forum je mjesto gdje ‘glasno razmisljamo’ o zanimanjima koja se ticu
nase djece. Nekada su ta razmisljanja pozitivna, nekad negativna. Mama
Leptir je imala negativno iskustvo sa vaspitacicom u jednom, pa je
prebacila dijete u drugi vrtic gdje nema problema. Meni to znaci da je
ipak bila u pravu. Ako je, po necijem misljenju, bila malo grublja, ona
se izvinila i izbrisala post. Po mom, nije bio potrebe ni za jednim ni
za drugim. A prijetnje tuzbom mi je malo smijesno i komentarisati. Neko
puno gleda americke krimi serije i ima problema sa egom. A ja licno ne
zelim da mi dijete provodi 8 sati dnevno sa takvom osobom.

12/06/2013
2:18 pm
Kristina M
Guest
Guests
194sp_Permalink sp_Print
0

Tako je, nije bilo potrebe brisati post ali sada ne moze nista vise da se uradi

12/06/2013
4:49 pm
dolores
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
09/06/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
195sp_Permalink sp_Print
0

za nekoga ko je u pravu, mama Letir je veoma brzo izbrisala komentar. Ja ako 100% stojim iza neke tvrdnje sigurno je da je necu brisati. Ne poznajem mamu letira, pa i njenu izjavu ne mogu prihvatiti tek tako, ali je i ne odbacujem. I slazem se u potpunosti sa jednim od prethodnih postova – Za ovakve izjave treba dati puno ime i prezime. Sto smo hrabri iza nick-ova. 

Kristina, Vi kao admin ove stranice, prvi ne biste trebali da dozvolite ovo. Ako sebe smatrate za ozbiljno udruzenje onda se i tako ponasajte. Ovako samo licite na neki Svijet ili Skandal, sire se price a za njih nemamo dokaza da li su istinite. 

Za mene je ovo vrlo ozbiljna stvar. Nisam upucena pa me interesuje da li ovo udruzenje ima neku saradnju sa vrticima? Zasto se ne ucini nesto drugacije da se ovakvi problemi resavaju ?  

12/06/2013
5:03 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
196sp_Permalink sp_Print
0

Samo da rascistimo jednu stvar:

ovo je forum portala Roditelji.me, a Udruzenje Roditelji je NVO u kojoj je mnostvo ljudi koji nikakve veze sa ovim forumom nemaju, niti su clanovi ovog foruma. Ja, eto, jesam i jedno i drugo.

Udruzenje Roditelji jeste nastalo kao ideja koja se rodila na ovom forumu i koristi ovaj portal za prezentovanje svoga rada, ali Udruzenje nema nikakve ingerencije sto se rada portala i foruma tice.

 

Toliko

12/06/2013
5:25 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
197sp_Permalink sp_Print
0

Ako sebe smatrate za ozbiljno udruzenje onda se i tako ponasajte. Ovako samo licite na neki Svijet ili Skandal, sire se price a za njih nemamo dokaza da li su istinite.  Za mene je ovo vrlo ozbiljna stvar. Nisam upucena pa me interesuje da li ovo udruzenje ima neku saradnju sa vrticima? Zasto se ne ucini nesto drugacije da se ovakvi problemi resavaju ?  

 

Nemojte praviti analogiju između ovog foruma i udruženja jer nemaju veze jedno sa drugim.

12/06/2013
5:35 pm
Sasa G
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 3
Member Since:
17/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
198sp_Permalink sp_Print
0

Ja se apsolutno slazem da je ovo postalo vrrrrlo ozbiljna stvar. U to ime, dragoj Kristini predlazem da se ubuduce novim clanovima uzimaju otisci prstiju prilikom registracije, a komentatore, prije nego kliknu dugmence ‘Submit’, obavezno provjeriti na detektoru lazi. Da znate samo koliko ideja imam kako kazniti one koji ne ga ne prodju. Ali to cu u DM Kristini.

 

 

12/06/2013
5:43 pm
dolores
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
09/06/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
199sp_Permalink sp_Print
0

Postovani iz Udruzenja roditelja, izvinjavam se zbog ovog nesporazuma. Nisam upucena o radu/saradnji udruzenja i portala. Mislila sam da je to sve “pod jednim krovom”.

Svakako, bila bih vam zahvalna ako biste mi ipak odgovorili na pitanje o tome da li postoji ikakva saradnja sa vrticima da se ovakva problemi resavaju na drugi nacin. I dalje stojim pri tvrdnji da ne biste trebali ovo da dozvolite tj trebali biste sugerisati svojim saradnicima sa portala da se ovakve izjave ne smiju tolerisati jer sve lici na jeftini tabloid.

 

Jos jednom oprostite na pogresnom zakljucku. 

12/06/2013
5:49 pm
Kristina M
Guest
Guests
200sp_Permalink sp_Print
0

Draga Dolores, vidim da ste vrlo lose informisani o mnogim stvarima, zbog cega donosite pogresne zakljucke, pa da pocnem.

 
Kao prvo, forum kao forum i ovog portala i bilo kojeg sajta nije medij, pa tako uporedjivanje sa nekim medijem je zaista u najmanju ruku smijesno. Da ne govorim o uporedjivanu udruzenja i medija. Forumi, ako nijeste zali, sluze da bi ljudi iznosili svoje stavove, misljenja, iskustva, ovdje posjetioci, gradjani pisu sto zele i nema novinarskog uplitanja, niti editovanja osim u slucajevima koji su navedeni u pravilima ponasanja.
 
S vremena na vrijeme imamo veci broj komentara novih forumasa poput Vasih, kada se neko pomene u negativnom kontekstu (sto se nikada ne desava kada neko nekoga pohvali, a mislim na ljude koji obavljaju poslove od javnog interesa, jer su oni izlozeni sudu javnosti najprije i na to bi valjda trebalo da budu spremni), a imamo i komentara pojedinih ljudi na forumu koji tvrde da im ne moze biti da slobodno komentarisu neke osobe i ljude jer ih mi blokiramo. Ovo drugo je cita laz (osim ako se stvarno odnosi na klasicno vrijedjanje, govor mrznje, iznosenje licnih podataka o osobi….) , i potpuna je zamjena teza, ali navikli smo i na jedno i na drugo sigurni smo da ce toga biti jos kao i da nista ne mozemo da uradimo po tom pitanju.
 
Drugo, kao sto su vam dvije clanice udruzenja Roditelji objasnille, forum nema nikakve veze sa udruzenjem. Udruzenje Roditelji je NVO, forum je dio portala roditelji.me koji je nastao mnogo prije negpo udruzenje. Udruzenje ima oko 200 clanova, oko 20 aktivnih koji rade na nekim aktivnostima,RADE VRLO KONKRETNE STVARI , o cemu mozete procitati ovdje Ovo su aktivnosti samo za proslu godinu, a mogu da Vam napisem i sve sto smo radili od pocetka ove godine, ako Vas interesuje. Sigurna sam da Vam onda nece biti svejedno zbog posta koji ste napisali. zato je vazno informisati se prije nego sto pocnete da kritikujete nekog neosnovano.
Savjetuem Vam da se prvo uputite – imate na naslovnoj stranici portala poseban link UDRUZENJE, i tamo neke od info, ali ne sve jer je taj dio tek trebamo da sredimo i adekvatno dopunimo, ali ako u pretraživač unesete riječ vrtići puno toga ćete da dobijete kao rezultat. A onda ćete i da vidite da je malo ko (neka bude da sam neskromna) uradio za javne predškoslek ustanove u Crnoj Gori barem kad je civilni sektor u pitanju.
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…