A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
"dežurni vrtići"
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
03/07/2013
2:03 pm
majka
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 1
Member Since:
01/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Poštovani,

Htjela sam da podijelim sa Vama iskustvo koje sam danas doživjela sa ponašanjem vaspitačica u dežurnom vrtiću u bloku V. Prvo što ne mogu da shvatim da na ovoliki grad i ovoliki broj djece, i pored i ovako malog broja vrtića, uprava odluči da bude dežuran samo taj jedan vrtić. Imam sina od skoro 3 godine koji je počeo u vrtić prije nego što je napunio godinu dana. Njemu je odlazak u vrtić uvijek bio uživanje ali je ovo prvi put da ide u dežurni vrtić. Kada sam ga jutros odvela u taj “dežurni vrtić”, prvo što vidite kada udjete u učionicu je preko 40 djece, djeca koja plaču i vaspitačica koja vuče djecu za ruke i uvodi ih u učionicu.
Zgrozila sam se. Moj dječak vidjevši sve počinje histerično da plače i u tom trenutku učiteljica ga uzima za ruku i vuče unutra. Ja ne znam što se u meni u tom trenu probudilo, počela sam da vičem na nju da ne vuče djecu za ruke na silu, da mora shvatiti da su oni mali i da je sve to za njih veliki stres, nova okolina, nove učiteljice, novo društvo. Na moje institiranje da pokuša nekako da ih animira da bi se djeca malo opustila, ona mi kaže da ih mora nekako uvesti u učionicu pa bira taj način.
Ostala sam bez riječi. Znam da ni njima nije lako, toliko djece sa dvije vaspitačice nije lako, ali vjerujte da je toj djeci teže a nama roditeljima još teže da ih tako ostavimo i odemo na posao cijeli dan misleći na njih. Pri izlasku iz vrtića srela sam mnogo roditelja koji su ostali ispred vrata učionica da čekaju,zgroženi činjenicom da u pojedinim učionicama gdje su smještena djeca od godinu dana ima i preko
40 djece. Nemam riječi, ja sam zgrožena i odlukama Uprave vrtića i ponašanjem pojedinih vaspitačica, koje bi prvenstveno trebalo da budu psiholozi pa tek onda vaspitačice.

Još da dodam da već tri jutra ga vodim u taj dežurni vrtić i svako jutro je neka nova vaspitačica. Znači ja ne mogu da se naviknem na njihove promjene svakog jutra a možete misliti kako je djeci koja svakog jutra vide novo lice. Prosto mi ih je žao.

Hvala

26/07/2013
8:48 am
veljmar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 51
Member Since:
18/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Drage mame, molila bih za savjet I razmjenu iskustava. Naime, vec sam na drugoj temi pisala da sam zadovoljna vrticem u koje moje dijete ide vec dvije godine. Drzavni vrtic je u pitanju. Sada je, naravno, u dezurnom vrticu “Suncokrili”. Iako sam se, pocetkom jula, plasila kako ce reagovati na promjenu, on je jako dobro prihvatio novi ambijent. Radostan je isao u vrtic prve dvije sedmice. Medjutim, od prosle sedmice sam primjetila da sve cesce bi zelio da ostane kod kuce, ali, posto je takvih dana bilo I dok je bio u “nasem” vrticu, otpisivala sam to na trenutnu fazu. Od prosle sdmice ga docekuje vaspitacica koja nije preljubazna u komunikaciji sa roditeljima, ali, bar dok smo mi tu, sa njim je fina, tepa mu… Elem, juce, kao da se stidi, on nam saopstava da ga je vaspitacica pocupala za kosu. MM I ja smo odmah poceli pricu sa njim kako bismo utvrdili da li je to plod maste ili se stvarno dogodilo. Pricom koja se ponavljala u vise navrata, dijete nam ponavlja jedno te isto I svaki put kada prica o tome kao da se stidi. Uglavnom, ispricao nam je da je vspitacica rekla da pokupi kocke, a on je trazio knjigu I tada ga je ona pocupala za kosu, sto ga je zaboljelo I zbog cega je plakao. Jutros, kada smo ga doveli u vrtic, on mi pokaze vaspitacicu I pobjegne, kao da se plasi. Ja nju pitam da li je dobar, a ona kratko, kao da zeli da sto prije zavrsi razgovor, da potvrdan odgovor. Ja ponovim: “Dakle, sve je u redu?”, a njoj tada kao da se upali lampica, ustade sa stolice, pomjeri se u stranu I kaze: “Pa, kako kad, nekad sve slusa, nekad ne…”. Ja prokomentarisem da je to, ipak svojstveno djeci I kazem da se zalio da ga je neko cupao, a ona kaze: “Nisam ja”. Tu mi je sve bilo jasno. Ja sam joj rekla: “Znam da Vi ne smijete”. Sva se pogubila I pocela da se zali kako je velika grupa, itd. Odjednom postade pricljiva. Bilo mi je vazno da joj stavim do znanja I da joj skrenem paznju. Slijedeci put, ako se nesto slicno desi, zovem Upravu.

Opsiran je post, ali voljela bih da mi neko kaze ukoliko je imao slicna iskustva.

26/07/2013
10:12 pm
Kristina M
Guest
Guests

Ima nekih iskustava slicnih na ovoj temi 

https://www.roditelji.me/forum/…..podgorice/

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…