A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_TopicIcon
Odvikavanje od pelena
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
14/10/2011
8:01 pm
Kristina M
Guest
Guests

I treci put smo u ovoj fazi, i treci put prolazimo kroz vrlo divan period, ako nista drugo, onda aktivan 🙂 Htjela sam da provjerim ima li neko od vas neki kratak, efikasan usjpesan model za sto brzi prelazak na tutu.

Nas model je vrlo jednostavan, samo smo skinuli pelene, i evo dva dana, mada srecom poce sjever, peremo i cistimo beskonacno:) Nije nesto odusevljen tutom i uglavnom nam prijavi sta radi kad to vec pocne da radi, a i ako ga zaustavimo nekako na prepad, on odsjedi par minuta na tuti, nista ne zavrsi, i kada se digne onda nastavi.

14/10/2011
8:24 pm
devojcica
Guest
Guests

I ja sam od jednom skinula detetu pelenu,i stavim je na tutu pre spavanja,jednom u toku noci,ujutru cim ustane i tad sigurno piski.Tokom dana je prvih dana vrsila nuzdu gde je stigla po kuci,tuta mi je stajala u dnevnoj sobi i cim vidim da krece ja je odmah stavim na tutu,nekad zakasnim a nekad ne.Sve vreme joj pricala da mora na tutu da i tata i mama imaju  svoju tutu i tako.To je trajalo 3 dana,zatim smo presli u sledecu fazu da mi kaze kad joj se vrsi nuzda ali tek kad malo pusti u gacice.Bili smo kod moje sestre od tetke i ona ima macku koja ima svoju korpicu za nuzdu i kad joj je moja sestra pokazala i ona videla da i maca vrsi nuzdu u njenu “tutu” od tad je sve bilo kako treba.Navikavanje je trajalo nedelju dana.

Po meni vrlo je vazno da se detetu ne stavlja vise pelena kad se jednom skine,pod time podrazumevam kad se podje negde da se ne stavlja detetu pelena nego se ponese rezervna odeca.Naravno da se dosta prica sa detetom i nikako vriska i batine.

Kristina nama se desavalo da cucne pored tute i piski na parket.Smile

14/10/2011
9:26 pm
Kristina M
Guest
Guests

To jeste zaista najvaznije, a mi smo se uvjerili u to. najstarijem sinu smo tako stavljali i micali pelenu, uece je vracali, kad idemo u setnju… On vise nije znao sta i kad treba. A kad smo ih skroz skinuli poslije tri dana se privikao i ostavio pelene

17/10/2011
7:45 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

a niste rekle koliko su stara djeca?  znam da su mali, ali koliko tacno mjeseci?

cerku sam odvikla sa 18 mj, i sve je bilo gotovo za 1 (JEDAN) jedini dan. ne znam , imala sam srecu, objasnila joj, ona sjela na tutu, ja krisom iza njenih ledja spricom usula vodu  , kad je ustala mi se odusevljavali kako je piskila itd…ona sva ushicena poslije minut kaze opeeetttt!!! i mi je sjeli, i kako tad , vise nikad nije bilo problema, odmah sam skinula i nocnu, samo sam je prvu noc budila, ali je plakala, a poslije nisam ni to, nego drzala tutu pored kreveca, i cim pocne da se vrpolji to je bio znak.  Ali ona je sampionka u svemu (sa 7 mj je pocela spavati cijelu noc )…

ovaj mali druga prica, 16 mj., budi se po cijelu noc, doji, vrti se, ne zna sta ce , fora mu je da nas dira po licu dok spava…daleko smo jos od toga da mu ja nesto objasnjavam, a da on razumije…nije na seku Confused  vidim da ni skidanje pelena sa njim nece bas ici glatko…

pratim vas!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

17/10/2011
9:57 pm
Kristina M
Guest
Guests

Najstariji je spavao od prvog dana po cijelu noc, bukvalno sam morala da ga budim da bi jeo, ali je zato pelene nosio do 3 godine i tri mjeseca Surprised Vec sam opisala zasto, definitivno smo ga zbunjivali.

Cerka je sa dvije godine ostavila pelene, ai privikavanje je trajalo oko par dana, isto smo ih tako jednostavno skinuli i to je bilo to. Ali je ubrzo krenula u vrtic sto ju je poremetilo skroz na skroz pa smo se vrlo brzo vratili na pocetak jer je opet bila pocela da obavlja nuz du u gacama.

Sa najmladjim (sljedecg mjeseca puni dvije) evo nekoliko dana ucimo kako preci na tutu, i dobro nam ide. Sinoc je prespavao cijelu noc npr i nije se popiskio. Promakne mu u toku dana po koji put, ali se toliko uzivio u cijelu pricu da svaka dva minuta trazi na tutu, mada nuzdu obavi svaki deseti put 🙂 

20/10/2011
10:50 am
devojcica
Guest
Guests

Mi smo imali tacno 2 godine,cekala sam toplo vreme da bi je odvikavala od pelena,tako cu i sledeci put.

20/10/2011
1:43 pm
Kristina M
Guest
Guests

Eto, mi oposlismo to, sa srecom. KOliko sam se nadala da ce trajati, ipak smo brzo zavrsili Wink

24/10/2011
12:32 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Super Kristina, pa brzo je bilo!  opisi kako je teklo od prvog pokusaja do kraja, pliz 🙂

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

24/10/2011
1:22 pm
Kristina M
Guest
Guests

Prva dva dana nije ziv htio da sjedne na tutu, nego je i pored stalnog nutkanja, piskio u gace, dok bismo za kakanje skontali sto radi pa bismo bili uspjesni u hvatanju:) E treceg dana je vec pristajao da sjedne na tutu, i nekoliko puta je piskio u nju. Ali je tih prvih dana piskio svako malo, sto i jeste normalno s obzirom da je nosio pelene, i nije se ni trudio da malo pretrpi.

Kad bi piskio u tutu, mi bismo svi padali u nesvijest od radosti, tako da se i on odusevljavao:) Vec cetvrtog dana je govrio svako malo – oce piski, oce kaki, cak i kad nije trebalo. Tada je poceo i da izdrzi dnevno spavanje, ali smo cim krene da zove trcali u sobu da ga osmah stavimo jer bi bukvalno odmah krenio u akciju:)

Sto se noci tice, uglavnom ne izdrzi nego valjda trpi do posljednjeg momenta i cak ne uspije da saceka da dodjemo do njegovog kreveta nego prakticno pocne dok silazimo do njega. Ali zavrsi pola u tuti:)

Cak sam razmisljala i da ga nudim nedje oko 12 uvece, ali sam odustala jer nista uraditi necu, nego mora da se navikne na cijelu noc, pa se nadam da ce brzo.

27/10/2011
7:41 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

super, ja cu jos malo sacekati, sad mu je 16 mj. pa bar do kad bude znao da trazi…za 2,3 mjeseca se nadam da pocnemo, mada me kaci zima i duge noci…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

26/01/2012
10:46 pm
alba
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Joooj, moja nocna mora. POkusala dva puta. Ljetos, imao je godinu i 7 mjeseci, ja u sedmom mjesecu trudnoce. Skinula pelenice a on se po cio dan piskio svakih 10 minuta. Prinesem tutu, nece nema sanse. Maknem- istog trena krene mlaz. Najavi, ja opet tutu- nista, sklonim je – on piski. I na kraju odustadoh- nijesam imala dovoljno gacica i nijesam imala snage s onolikom stomacinom da trcim za njim i cistim. Drugi put pokusali prije mjesec- jedva da sjedne na tutu ali nista ne uradi. Piski se u gace i smeta mu, place da ga presvucem ali nikako da sam trazi. POkusali smo da ga nagradimo, isli smo zajedno da praznimo tutu i pustamo vodu u solju, pokusali stojeci, uz crtani- nista. U to vrijeme je jos isao u vrtic, oni mu tamo stavili pelenu i rekli da nije spreman, pa ja odustala… Nek' jos malo otopli pa cu opet da probam i vala ih necu vracat' vise pa kud puklo da puklo. Valjda vise nauci!

27/01/2012
12:08 pm
marijank
Guest
Guests
12sp_Permalink sp_Print
0

ma ne brini

moja ksenija je 2 januara napunila 3 godine a jos nosamo pelene.

sad dvoje presvlacim

cijeli dan mi prodje u hranjenju, kupanju i presvacenjuWink

naucice kad bude spremamWink

27/01/2012
12:11 pm
marijank
Guest
Guests
13sp_Permalink sp_Print
0

kristina sto mislis da ja mojoj curici skroz skinem pelene?

nego je zima pa se bojim da mi ne prehladiConfused

27/01/2012
1:11 pm
Kristina M
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

To ti je jedini nacin vjeruj mi:) Nece se prehladiti ne boj se. Pusti je po par minuta da kad je vec u toplome da ostane u upiskenoj garderobi, da osjeti taj osjecaj, odmah ce da ti trazi da je presvuces.

Nas ovaj najmladji i dalje smara. Ali nam se to i sa cerkom desilo. Bila je skroz prestala a onda uvece poslije nekog vremena opet pocela da piski u kretev. Sad i on tako. A kad mu uvece stavimo pelenu, poludi. Strasno mu smeta.

27/01/2012
8:04 pm
marijank
Guest
Guests
15sp_Permalink sp_Print
0

dako moja nauci do skoleLaughLaugh

ono, ne znam ni jednog skolarca sa pelenamaLaughLaughLaughLaughLaugh

28/01/2012
9:25 am
Nikolina
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

Moj  sin je naucio pa skoro sa 2 godine. Ovako,nista nije pomagalo. Ni prica ni prut…Nego uradite sledece.Kad se upiski recite djetetu da se samo skine i da kao fore radi opere sad to sto je popiskilo ili ukakilo . To upali u vecini slucajeva. Ja sam tako uradila,inace moj mali netrpi ni kap vode na majci odmah hoce da se presvuce,cistunica je prava. Oni tek shvate kad moraju nesto sami. Trazice vam tutu sigurno!!!!!Samo strpljenje i to je to!

28/01/2012
12:38 pm
marijank
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

kristina,hvala ti puno na savjetu.

jutros sam Kseniji obukla gacice

prvi put smo ih upiskili, pa smo oprali rukice i presvukli se.

sada svako malo trci na tutu i sva je srecna kada se popiski, pa onda nosi tutu u kupatilo da je opere i da opere rukiceLaughLaughLaughLaughLaugh

e, jesam happy!!!!! sva sam SurprisedSurprisedSurprisedSurprisedSurprised

28/01/2012
2:29 pm
Kristina M
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

samo lagano,imace vjerovatno “momenata” posebno dok spava i danju oi nocu,ali to je normalno. Samo je probaj bez vike kad to uradi objasniti da to ne rade velike djevojcice,da je trebala da trazi tutu…. mozda ce se na noc teze navici,kao ovaj nas decko,a mozda ce joj to lako pasti.Ako bas zaredja i uvece odnosno shvatis da ipak ne moze da izdrzi,vrati joj uvece pelenu dok ne bude spremna. a prbaj da joj proije spavanja ne dajes bez minimum tecnosti

28/01/2012
7:00 pm
marijank
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

ja sam ti od onih mama sto uvijek su za neka miroljubiva rjesenja i uvijek mi recenica pocinje sa nema veze, desilo se ovaj put …….Smile, ja ne nosim prut niti vicem. nemam zivota za toLaughLaughLaughLaugh

 

ne znam da li da tokom noci stavim pelenu, jer ona voli flasicu prije spavanja

to je navika od kada je imala 10 mjeseci

30/01/2012
7:59 pm
Kristina M
Guest
Guests
20sp_Permalink sp_Print
0

marijank javljaj sta se desava:) kako prolaze dani bez pelena?

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…