A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_TopicIcon
Kengur/nosiljka za bebu
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
23/02/2012
8:44 pm
sanidej
Guest
Guests

Razmisljamo da kupimo kengur za nosenje bebe, pa me interesuju vasa iskustva? Malo sam gledala po netu i nasla da posteoje kenguri za tezinu do 9kg i do 16kg (cini mi se).

23/02/2012
9:28 pm
vanjamik
Guest
Guests

ja sam kratko koristila kengura sa sinom (u pocetku je bilo pretoplo, pa nam je oboma smetalo; kasnije je on bio poprilicno tezak, pa ga moja kicma nije mogla istrpjeti).

sa cerkom mi je “predlozeno” (citaj: zabranjeno) da je koristim jer bi joj nosenje u kenguru odmoglo kada je u pitanju njen motoricki razvoj (u njemu je beba uglavnom “raskerecena” kada su u pitanju rukice  i nogice (posebno ruke), a to nije dobro). isti savjet mi je Dr dala i za dubak, a prednosti i NEDOSTATKE uglavnom vec svi znamo 🙂

eto, to je moje iskustvo 🙂 

23/02/2012
9:54 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ovako, ja sam dobila na poklon kengur nosiljku ove marke: http://www.snugli.com/soft-carriers/    

citala sam o tome i vidjela da se bas i ne preporucuju jer bebama noge vise,i da nije dobro zbog kukova u prvim mjesecima.  To odnosi na bas male bebe  od rodjenja pa do pola godine, tj dok se ne formiraju kukovi.

U tom periodu sam ga nosila u slingu i meitai-ju, jer u tim nosiljkama su bebe postavljene tako da im cak taj polozaj odgovara za formiranje, kasnije smo se navikli i kad je mogao u kengur vise nam nije trebao, tako da nam je ostao skoro neupotrebljen. Ne znam kolika ti je beba, ako je veca manja je mogucnost greske, a ako je bas mala beba dobro se raspitaj. U svakom slucaju, ja bih nas kengur i prodala .

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

23/02/2012
10:24 pm
marijank
Guest
Guests

mi inamo ovakav http://www.dodyshop.rs/katalog…..engur.html

kupili u delti.meni je super do grada,pogotovo kada idem sama sa njima dvojema i jos plus kese.ne osjecam da nosimP.on je imao mjesec kada sam pocela da ga nosim.

imam i sling maramu,jednom sam je upotrijebila i ono mi je ok,ali kengur mi je bolji.

24/02/2012
7:43 am
Kristina M
Guest
Guests

Pogledaj ovu, koju prave u komsiluku, izgleda mi mnogo lijepo i bolje za bas male bebe

http://www.hug-bug.com/index.php

24/02/2012
8:26 am
marijank
Guest
Guests

gledala sam ove super su,ako ima ko da ti ih donese.

ako planiras siti,mislim da bi ti ispalo dosta skupo.

24/02/2012
10:12 pm
sanidej
Guest
Guests

Hvala na sugestijama! 🙂

24/02/2012
10:38 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

marijank, nema se tu sta siti, to je ukupno 5m tkanine, bez ikakvog sivenja, ali je stvar u materijalu, koji se ne osipa, pa nema savove sa strane, ne zulja bebu nista, nije krut, mrvicu je rastezljiv ali ne previse da se pod tezinom djeteta na rasteze itd…uglavnom nema sivenja (eventualno ona markica na sredini koja osim ukrasa sluzi bas za to da se oznaci sredina radi lakseg postavljanja) samo je potrebno naci odgovarajuci materijal. 

ove marame su najbudobnije za bebe (ja sam htjela naruciti najbolju iz te branse -sleepy wrap) ali je malo nezgodno kad ste npr napolju ,kad se 5 m tkanine vuce po podu prilikom namjestanja… ali i to se da nauciti i savladati.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

25/02/2012
12:40 am
Tajchi
Guest
Guests

Mamika, ja imam i Sling, Wrap (tu od 5m) i MT (Mei Tai). Sling mi je koristio kad sam putovala, bilo po gradu bilo dalje: busom, taxijem (zbog kocenja), avionom (ne daj Boze truckanje, ja vezana, a sta sa bebom ako bi se nasli u oluji?), po Pg-u, na moru, dojila u njemu i sl. Bio mi bas praktican, ali, ruke nisu bile skroz slobodne. Wrap sam koristila kad smo isli na vjezbe. Ubacim je u wrap koju vezem kod kuce, ponesem torbu, preobuku, peskire, pelene, cuda svakakva, u bolnici sve to povadim, stavim na prostirku za presvlacenje, pa tek nju vadim. Wrap ostaje vezana na meni. Kad zavrsimo i obucem je, opet u wrap pa sa njom kuci, taxijem ili prevozom. Kuci trazim kljuceve od interfona, otvaram teska vrata, pa vrata od stana, pa skidanje, nista ne bih mogla da nisam imala Wrap. MT smo najmanje koristili (nije ni cudo pored ove dvije) i on nam je uglavnom bio za planinarenje! Nama je kengur bio takodje zabranjen: dijete stvara vecu hipotoniju jer su ruke rasirene kao lastina krila, ne vidi rucice ispred lica, a trebalo bi, tijelo je iskrivljeno i nagnuto ka naprijed, a trebalo bi biti u prvim mj. okrenuto ka majci, nogice vise (kao kad okacite gace na strik), trnu i losa je cirkulacija, moraju biti rasirene i oslonjenac cak do koljena i sl. Tako je meni objasnjavala bas fizijatar, dr u specijalnoj bolnici za… Tamo cak na svim vratima stoji zabrana koriscenja dubka i razlozi za to (ima ih podosta). Odmah me je pitala kako nosim bebu, sta radim sa njom, i zabranila kengur i dubak.

25/02/2012
1:21 am
vanjamik
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

tajchi, sjajno si objasnila ovo vezano za kengura. kod nas je zabrana bila zbog hipertonusa – ali ista stvar kao i kod hipotonusa (nepravilan polozaj i ruku i nogica i glave ukoliko se beba stavi u njega).   radite li jos vjezbe?

25/02/2012
1:56 am
Tajchi
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Ustanovljeno u drugom mjesecu (na moje insistiranje, jer je pedijatrica rekla da “ona tu nista ne vidi”), kad smo posli kod specijaliste. Lijeva strana nije bila kako treba (a rodjena je vakuumom, posle 3 dana kontrakcija i prekoracenja termina od 8 dana), glavicu nije podizala kako treba, i ruke slabe a nogice izuzetno jake (i dan danas ima “nemirne noge”). Radili smo to ljeto sami, pokazali su mi vjezbe i u BG-u i u Igalu – Simo Milosevic gdje smo isli na kontrolu, tj. ponovni pregled. Po dolasku u Bg, pedijatrica opet “ma ne mucite dijete” a u bolnici: JOJ PA GDJE STE DO SAD?! Radile smo oko 7-8 mjeseci, pa onda opet ljeti same, i posle toga nismo vise (ne pojavljujem se u DZ zbog drugih stvari, a HVALA BOGU dijete mi je zdravo), pa nemam ni uput. Radila sam sa njom na lopti, vodili je na bazen za bebe (ovdje u Bg-u ima), vodili na more, imala mali bazen u dvoristu kod mame, vodili je u banje i gdje god ima dobrih i toplih bazena. Sad mi opet smeta sto i dalje, pored vjezbica, obrce stopala unutra (ruke bolje, lijevu forsiram, radi kolutove, hoda na rukama dok je drzim za nogice…) i koljena nisu postavljena kako bi trebalo. Preporuceno biciklo, pa smo i njega kupili, mada jos nije dovoljno jaka da obrce sama pedale a mi precrknemo pomazuci joj. Valjda ce biti od proljeca. A prekjuce sam saznala sa korektivnu gimnastiku (fizioterapeut vodi) u jednoj igraonici na 10-tak stanica od nas + 15min pjeske. Presabiramo se sa parama, ali, moracemo to izdvojiti. Ovo sve pisem jer i pored naseg napora, vjezbi, plivanja, ne smije se prestati. To je dugotrajan proces, posebno ukoliko nogice, mislim na stopala, idu unutra, vani, ili nije dobro gaziste.

25/02/2012
10:22 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

A bi li malenoj odgovaralo ovo http://www.likeabike.hr/KAKO_K…..IKE.html 

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

25/02/2012
12:18 pm
vanjamik
Guest
Guests
13sp_Permalink sp_Print
0

tajchi, otvoricu veceras novu temu za hipertoniju i hipotonus, mozda distoni uopste…

onda bih te zamolila da prebacis svoje iskustvo pod tu temu, naravno i ja cu moje (slicno – na moje insistiranje odvedena kod spec.), pa da mozda i to pomogne nekome kao sto je meni pomogla takva tema na SRB forumima. 

takodje cu uraditi COPY/PASTE onoga sto si pisala o kenguru i ubaciti taj text pod PRAVILNO DRZANJE I NOSENJE BEBE (koji sam nedavno otvorila jer mi je bilo jako vazno da i druge mame procitaju, a niko nas tome ne uci). ako stignes, pogledaj sta sam sve tu ubacila i ispisala, posto o tome sigurno vise znas, mozda ces imati sta da dodas ili da ispravis…

22/05/2012
4:05 pm
Tajchi
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

Mamika, nikako da ti odgovorim na ovo za biciklo. Hvala ti na linku. Znam za to biciklo, ima ga kod nas, pravi jedan covjek iz Srbije koji pravi i drvene igracke. Raspitivala se ja o svemu Laugh. Vidjeli smo ga par puta na djecijem sajmu. Cijena mu je izuzetno jaka, oko 150 do 170E, a na snizenju je bio oko 120E (ali ako se kupi jos ne znam sta).

Da zanemarim cijenu, meni se dopalo zbog odrzavanja ravnoteze, smatrala sam da moze biti dobro. Ali, dr me uputi na to da njoj kolena idu ka unutra, sto znaci da bi joj onda to biciklo bilo kontraproduktivno. Gledala sam kako se djeca odrzavaju: rasire stopala, gurnu se, pa po malo dodiruju stopalom zemlju i odrzavaju se. Super za ravnotezu i kicmu, ali ne za kolena. Njoj treba pravo biciklo, gdje ce kolena rasiriti sa strane a stopalca drzati na pedalama i gurati pedale. Tako ce uciti koordinaciju: prava ledja, brada gore, noge postavljene kako treba, ruke na volanu…

Zato smo joj uzeli pravo biciklo, tj. mladja tetka ju je castila za rodjenan, ali, jos uvijek nije dovoljno jaka da pokrece pedale. A voli da se vozi, pa onda izmuci nas. Malo je guramo, malo pomazemo oko vrtenja pedala. Ali, ne forsiram, polako, naucice. Bas je mrvica i mrsa, nema ona dovoljno snage za to.

22/05/2012
8:58 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
15sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, ma to je bas preskupo, u gintasu sam vidjela ketler je bio cini mi se takav bicikl, oko 70 e, a sad vidim i na ovom sajtu od 50/60 do 90 e najskuplji…

http://www.planetbike.rs/   ali ok, ako to vama ne odgovara, nego me ta cijena sokirala, ovaj prvi gore iz hr , drveni ,je oko 45 eura.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

22/05/2012
9:34 pm
Tajchi
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

http://www.budiekofin.com/podk…..ih_tockova

E mi smo na sajmu vidjeli ova 2 poslednja (znaci nije do 170, vec do 143E), zaboravila sam, ali, znam da nam bjese mnogo. A reklamirali su i taj treci, oko 117E je bio tada, ali, kao da se kupi jos i neka igrackica uz to.

Ma trazila bih ja negdje drugo, bas ti hvala sto si podijelila i ovaj drugi sajt, nego nam rekose da njoj to nije dobro.

23/05/2012
9:28 am
marijank
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

ne shvatam,je li ovdje dijete se samo odguruje?

23/05/2012
3:52 pm
Tajchi
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

Da, gurne se i biciklo vozi dok ga vuce inercija (ako sam se dobro izrazila). Napisano je zasto je biciklo dobro: ravnoteza, drzanje kicme, bolja koordinacija i sl.

23/05/2012
4:10 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
19sp_Permalink sp_Print
0

mi namjeravamo malcu za 2. rodjendan uzeti, a stize nam i beba pa ce se aB izvozati oboje :))  super stvar  !

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

23/05/2012
4:17 pm
marijank
Guest
Guests
20sp_Permalink sp_Print
0

to me posjeca na cigancice sti voze bicikla bez lanca,ona stara sto nadju na otpad

bas su simpaSmile

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…