A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Igre sa djecom- 3 god
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (1 votes) 
21/04/2012
10:43 pm
Tajchi
Guest
Guests
81sp_Permalink sp_Print
0

E svaka cast, dale ste nam super ideje. Nesto igramo (pogodi koja je zivotinja), pogodi koja je boja (kad setamo pored automobila npr.), ali, ubacicu i ovo drugo sto ste pomenule. Toplo hladno sam zaboravila, bice presretna ako ukljucimo cokoladu kao skriveni predmet Laugh.

Alba, nama Majdaonica stvarno mnogo pomaze. Odusevljeni smo i mnogo ideja pokupimo od tamo.

Evo jos jedne: kaRtonski ulozak od kuhinjskog papira ukrasite cime pozelite – kolaz papir, boje, vostane, tempere, lijepite slicice, sta god. Zalijepite dno dobrim salotejpom (mi smo koristili onu USA duck traku), i onda sipajte pirinac, pasulj, kukuruz, pa sta god. Zalijepite i vrh i eto predivnog muzickog instrumenta. I napravite tako nekolka njih, svaki ce davati drugi zvuk, u zavisnosti od toga cime je punjeno. Ili stavite sve zajedno, ma kako zelite.

Ili, u kutiju, onu okruglu od Zdenka sira, buca sira i sl, stavite isto pitinac ili kukuruz pa oblijepite okolo i ukrasite. To nek budu kao daire.

Mi imamo sad dosta “instrumenata” pa zveckamo na veliko Wink

21/04/2012
10:58 pm
Tajchi
Guest
Guests

Ne stigoh biti na netu juce i danas, juce smo bile po gradu od 12 do 18h!!! Vozile se po Kalisu vozicem, duga voznja, uzivala je a sjedjeli smo na prvoj klupi iza lokomotive koja je plava kao Tomas. Kad smo sisli, mazila ju je i svirala na trubu Laugh. Po gradu je bilo prelijepo, ulica pored Knez Mihajlove imala izlozbu radinosti: domaci prirodni sapuni, heklano, pleteno, lutke, drvenarija, vina, med, medenjaci… Predivne drvene tezge, divna atmosfera, kao u velikim zapadnim gradovima. Rucale smo u gradu (opet nisam kuvala Wink) a onda smo se predvece komirale sat i po kuci, jedva je navece zaspala.

Danas smo bile u Luna parku iza zgrade! To su uspomene iz mog djetinjstva, ja sam u skolu isla i dobra mi drugarica bila cura koja je zivjela u prikolici na Pobrezju a njeni su drzali luna park. Cijelo djetinjstvo sam provela tamo. Ali ovaj, Boze, kako je glibav bio! Danima prolazimo pored njega i ja sve kazem, prljavo je, necemo danas, mokro je, kisa je, zurimo…

Popodne odosmo, bila je na veeelikom toboganu, onom naduvanom, pa se vrtila na vrtesci, pa na onim zivotinjama u krugu, pa smo vozili one autice sto se sudaraju (ali su imali odlican pojas, te smo je dobro uvezali). Oribali smo je dobro posle toga, glib zivi je bila!

25/04/2012
11:53 am
marijank
Guest
Guests
83sp_Permalink sp_Print
0

mi smo danas pravili domaci plastelin

2 solje brasna,1 solja soli,2 solje vode,1/2 kasiike ulja,1/2 kasike limuna ili limunske kisjeline,sve se zajedno pomijesa i kuva dok se ne dobije kompaktna cjelina.ostaviti da se prohladi i dodatno rukama oblikovati.dodati razmene boje(koristili boje za kolace) i zabav pocinje

25/04/2012
12:10 pm
Tajchi
Guest
Guests
84sp_Permalink sp_Print
0

Malena je prosle godine sa 2 godine crtala na tabli. Uglavnom je zvrljala, nije bas nesto talenat za crtanje. Imala je krede u boji, pa smo uglavnom ucili boje. Nije ih sve savladala, trebalo joj je jos koji mjesec. SAd ih zna mislim sve.

Bojanje moze da prodje, ali, crtati ne umije. Prosle nedelje sam joj kupila manju tablu, u obliku jabuke. E sad nam je ona glavna zanimacija. Nisu joj se svidjeli portreti, tatu i mamu ne umije da nacrta Frown, ali je zato crtala biljku mesozderku. SAma je nacrtala je krug i na njemu bodlje, pa je mene to podsjetilo na onu biljku sto jede musice, otvorila sam net i pokazala joj. Stvarno izgleda tako. Onda, kad je vidjela da mesozderka jede musice, morali smo crtati i musicu u njoj – jedna tackica za tijelo i 4 crte za noge Laugh.

Jutros evo crtamo kornjacu: http://www.google.rs/imgres?im…..CEgQ9QEwAw

Nadjoh ovu sliku na brzinu pa gledamo i crtamo po njoj.

Kusa pljusti, pa smo primorani na ostanak u stanu.

25/04/2012
1:17 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
85sp_Permalink sp_Print
0

Tjchi, mala je ona jos, neka deca tek oko pete godine prvi put nacrtaju ljudski lik, i to je potpuno ok. Najcesce deca prvo crtaju ljudski lik, ali nije tako kod svakog deteta.

samo nista ne silite i pustite sama da pokaze interesovanje.

 i, preporuka svim mamama i tatama je da nikad ne stavljaju svoju ruku preko detettove kad ono crta.

Ne postoji jedan nacin reprezentacije nijedne stvari, cak je svaki umetnik jednu stvar razlicito predstavlja, pa treba pustiti decu da sama pronadju svoj nacin.

25/04/2012
1:30 pm
Tajchi
Guest
Guests
86sp_Permalink sp_Print
0

Ana Pg, hvala za ove savjete. Inace, gledala sam djecu koje fantasticno crtaju i to ljudske likove (tatu i mamu) pocevsi od 2,5 god. Zato sam pomislila da ce ova moja svrca biti totalni antitalenat. Mi sad crtamo slovo O, ono je Okruglo, pa na osnovu njega crtamo i jaja, koja je bockala kredom i pravila im sare. Onda smo opet od kruga crtali pile, pa zeca. Smisljam sta jos da crtamo i radimo. Probali smo da crtamo i slovo A, ali ide ide malo teze.

Jaooooj, dok vam pisem, pravim pauzu da dodjem do glasa, ona uzela pjesmice od J.J.Zmaja, kaze CITAJ MAMA, ja odgovaram, samo 5 min i nastavljamo. Dok ja pisem cujem da recituje komplet pjesmu koju je nismo ucili, mislim nismo ponavljali, samo smo joj citali, recitovali. Pjesma je SVET. Evo je recituje i prepricava i pjesmu Pacija skola. Bas sam sretna, tra la la la la.

25/04/2012
1:57 pm
macence
Guest
Guests
87sp_Permalink sp_Print
0

Tajci, ako ce ti biti lakse, ja ni danas ne umijem da crtam, totalni antitalenat, kao uostalom i 99% populacije. Koliko sam ja razumjela, tvoja djevojcica je uzrasta kao moj decko (sad ce 22. maja napuniti 3 godine) i ja mislim da je ti previse zasipas novotarijama i bojim se da ces je zasititi. Mi npr. imamo dvije velike kutije pune igracaka. JEdna je sakrivena u spajzu, a druga je u upotrebi po kuci. Povremeno vrsimo razmjenu: ono sto dosadi ide u spajz i zamijeni se necim cime se nije odavno igrao. Naravno, u medjuvremenu pristizu i nove igracke, bojice…

Oni su inace sad u uzrastu gdje sve upijaju. Mi smo skoro naucili boje i sve nam je sad u bojama, ali smo ga naucili da paralelno govori i boju na engleskom… to je prava smijurija… Za crtanje i zvrljanje nije toliko zainteresovan, ali za “citanje” jeste… za sad… sta ce biti za 15 dana, ko znaConfused.

Generalno je mene samo strah da mom djetetu ne dosadi bilo sta od tih igracaka, pa da izgubi volju danas za igranjem, a sutra za skolom…

25/04/2012
2:17 pm
alba
Guest
Guests
88sp_Permalink sp_Print
0

Moj sin, 2g5m, sje sad u fazi crtanja pravih linija. I ne odustaje.:) Bilo obicnim, bilo vodenim bojicama. I ja za njega mislim dq je totalni antitalenat:) (a tako sam se nadala da ce povuci taj gen na strica…)
A juce je cio dan prqvio kucicu od plastelina- u stvari je samo kidao komadice raznih boja i redjao. Dobili smo jednu sarenu gomilicu nedefinisanog oblika, koju on s ponosom pokazuje kao kucicu:) i koja j njegovim ocima ima i prozore i vrata:)
Inace, kad sam mu prvi put dala vodene, uporno je koristio crnu. Ma skoro iskljucivo. Ja sam, naravno, u svom stilu, odmah digla paniku. Sjutradan je, medjutim, aktuelna bila narandzasta:) pa je meni laknulo, a tata se samozadovoljno ismijao na mamin racun:)
Vidjeh na aninom blogu da je pravila knjigu boja i ucila maleckog boje, ako ne grijesim, sq godinu i po otprilike. Mi sina nijesmo ni pokusali da ucimo boje jer sam negdje davno procitala da ih mogu nauciti tek sa 3,4? Informacija je ocigledno pogresna, jer je nas mali boje naucio sam i to, sto je mene totalno iznenadilo, prvo rozu, pa narandzastu, ljubicastu,braon i tek onda osnovne boje, za koje sam ja ocekivala da ce prve nauciti. Jos uvijek se ponekad zamisli nad nekom nijansom zelene ili pomijesa zelenu i plavu.

25/04/2012
2:24 pm
Tajchi
Guest
Guests
89sp_Permalink sp_Print
0

Macence, ja se bas ubih u pojam sto ne mogu stici sve sto ona hoce… Kad pocne da me pita iz knjige Sveznanje o Mlecnom putu, Mjesecu, Suncu, pa me preslusava a  slucajno pokrije slova, pa kad vidi da ne znam, onda AAAA MAMA, ZABOJAVIJA SI! Ili sama trazi da uci zastave drzava, pa onda po gradu, u prevozu kad smo a ona vidi negdje govori koja je zastava – svi se okrecu. Vecina misli tako, sta je forsiram, a ja se raspadoh, dok ona vice JOS, JOS, OPET, UCI ME MAMA. Kad odemo u crkvu, to je tek prizor, svaku ikonu zna i svakoj hoce da pridje da poljubi. Krsti se, zna pravila, samo od gledanja kako tata radi. “Cita” od svojih 3-4 mj kad je dobila prvi knjigu za kadu. I dan danas je imamo i cesto se igra i sa njom kad se kupa. Poralelno su na red dosle one sustave knjige, a danas ima biblioteku vecu nego sto je mm imao. Cima me sama, odlicno zna sta kad hoce Confused

Imamo i mi ogromnu kutiju igracaka, sredjuje se svake nedelje, pa se ono sto je na dnu vadi gore i igra se sa tim, a ono sto je bilo gore, ide na dno. Inace, sjeca se svake igrackice i trazi sa cim da se igra. Kad joj nesto dosadi, ona ga samo “zaboravi” na jedno vrijeme. Imamo cijelu fioku slagalica pa otvara i vadi sta hoce. Plus jos manja kutija u kojoj stoje razne knjige, papiri za crtanje, prazni papiri, kutija sa slovima Azbuke (koju je potpuno sama naucila uz onog kucu sto pjeva)… I cijela polica knjiga za nju.

Ali, ona hoce da jase konja npr!!! Ili da vozi biciklo svaki dan, a sad je kisa. Ili da vozi autice svaki dan (izmedju ostalog oce i helikopter da vozi…). Ima izjava da se ja hvatam za glavu. Sto se tice konja, njih je jahala, ponija sa 11 mjeseci prvi put ponija. Niko ko nije vidio ne bi vjerovao, cupala je sebi kosu sa glave samo da je stavim na konja! Moja mladja sestra to stalno prepricava. Sa 2,5 godine jahala je velikog konja. Imam slike. I opuci me trazeci svako malo da je vodim da jase konja!

Zato ja sve mislim da NE ZNAM DOVOLJNO, da ne umijem dovoljno koliko joj treba i trazi pa gledam svugdje sta jos to da joj smislim. Cesto ponavljamo igrice neke, voli ona i cim se sjeti trazi.Zato sam i tu i crpim savjete i od vas.

Mozda je stvarno i opterecujem, ne znam, ne cini mi se. Svaki dr i cak psiholog kod kojeg sam je vodila (nisam mogla izdrzati njen tempo, njeno nespavanje, stalna igra, aktivnost… pa sam isla da je pogleda je li sve u redu sa njom), rekli su mi: SA OVIM DJETETOM SAMO RADITE, SVE ONA MOZE I HOCE. SVE JE U REDU, ALI JE DIJETE JAKO RADOZNALO. Valjda su takva sva djeca, zar ne?! Neka malo vise, neka malo manje. A ja sam mozda savjete bukvalno shvatila, pa ona “vuce grupu” kako mi je bilo receno u vrticu.

P.S: U junu, 8-mog ce 3 godine.

25/04/2012
2:24 pm
alba
Guest
Guests
90sp_Permalink sp_Print
0

I mi sklanjamo igracke. I kad mu izvadim stare odusevi se. A jutros pronasla neke koje sus sad taman za malecku. Dala sam joj jutros da se igra, pa ih sklonila u plakar da ih ne bi on dograbio cim dodje iz vrtica i, taman oprane, rasuo po kuci:) pa kad joj malcice dosade, nek se i on opet poigra. No njoj sad samo da je da nesto pogodno za zvakanje i da dobro tandrce:)

25/04/2012
2:41 pm
macence
Guest
Guests
91sp_Permalink sp_Print
0

@Alba: crkoh od smjeha, tacno zamisljam tu tvoju muku:-)… joj i ja koliko prizeljkujem tu novu bebu koje jos nikako nema na vidiku, toliko me frka kako ce sa ovim divljakom to sve da izgleda… znam kakva je frka kad god nam neko dodje, a cesto se gledamo sa komsijama gdje je klinac kao moj (3 god) i idu zajedno u vrtic, a imaju i seku koja je sad napunila 1 godinicu… to je tek frka. Mada vidim da je ovaj moj bas njezan prema toj seki, mnooogo njezniji od njenog brata, ali mislim da je to samo zato sto je to kratko dok smo zajedno i da bi bila druga pjesma da je stalno tu taj “uljez”…

25/04/2012
2:45 pm
Tajchi
Guest
Guests
92sp_Permalink sp_Print
0

I ne hvalim se njom uopste, ne mislim da ce joj, bude li prepametna, zivot biti lak. Mozda bas suprotno. Ja kukam, jer sam ili stara pa nemam energije za sve za sta ona ima, ili su ova danasnja djeca rodjena sa fakultetom pa mi dzaba svo moje znanje i praksa.

Kako vi izlazite na kraj sa vasom djecicom? Meni pomazu savjeti, preporuke, predlozi koje ovdje procitam, ali mi je ipak zao sto joj nekad ne mogu pruziti vise. Nemam ni finansije ni mogucnosti sad za bazen, a dok smo je vodili, to je bilo uzivanje, skicala bi kad bi vidjela da pakujem svoj kupaci, a tada je imala 6mj kad smo poceli. Hoce da uci egnleski, ali, sa drugom djecom, samo sto nije plakala kad je vidjela djecu na sekciji u Majdaonici kako oni uce a ona stoji vani Frown. Vukla je vrata, govorila SAMO MALO MAMA, SAMO MALO DA UCIM. Meni je knedla bila u grlu.

Hoce da jase (vec pominjah). Htjela bi u hor ili da svira. Jesu li sva djeca takva? Mislim da je normalno probati u zivotu sve sto zelis, pa se odluciti za ono za sta imas talenat, ili sto ti se svidja. Nije meni strasno, mozda grijesim, ako se odustane od tih, nazovi hobija, sporednih djelatnosti ili kako vec. Bitno je da se dijete oproba, bez forsiranja, pa nek ostane na cemu voli.

A sto se tice skole, tu cemo drugu pricu, ona je “igra” i karta za cio zivot.

25/04/2012
2:50 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
93sp_Permalink sp_Print
0

alba said

Vidjeh na aninom blogu da je pravila knjigu boja i ucila maleckog boje, ako ne grijesim, sq godinu i po otprilike. Mi sina nijesmo ni pokusali da ucimo boje jer sam negdje davno procitala da ih mogu nauciti tek sa 3,4? Informacija je ocigledno pogresna, jer je nas mali boje naucio sam i to, sto je mene totalno iznenadilo, prvo rozu, pa narandzastu, ljubicastu,braon i tek onda osnovne boje, za koje sam ja ocekivala da ce prve nauciti. Jos uvijek se ponekad zamisli nad nekom nijansom zelene ili pomijesa zelenu i plavu.

Alba, svako dete je individualno i ne treba se obazirati na te granice koje se mogu pronaci po internetu.

Moj sin je bio zainteresovan za boje vrlo rano, tako da smo mi samo ispratili njegovo interesovanje.  Naucio ih je i mnogo pre nego sto je knjiga bila gotova 🙂

Ali, vazno je ne obazirati se kad druga deca nesto postizu, vec pratiti interesovanja svog deteta.

M, na primer, do skoro uopste nije bio zainteresovan za crtanje. Samo slikanje, tj mazanje temperom i vodenim bojama. I to je ok, jer mu je jednostavno bilo interesantnije da istrazuje boje i poteze cetkicom.

Jedan dan je dosao iz vrtica i trazio da boji. Bojanke nismo imali, ja sam bila protiv njih, ali sam ispostovala njegovu zelju, pa smo odstampali par listova sa interneta i on sad boji svakodnevno, iako ja i dalje nemam lepo misljenje o bojankama, al ko mene pita kad je njemu to interesantno.

25/04/2012
2:58 pm
macence
Guest
Guests

Tajchi, ni 10-ti dio toga nisam bila u prilici da pruzim i pokazem mome djetetu i nimalo se ne stidim, niti mi je krivo. Sto cemo, tako je kako je. Ja sam presrecna kad ugrabim po sat vremena samo da ga mazim… dodjemo kuci oko 17h, gladni, prasnjavi… dok sve to sredimo, ja i mm pijemo kafu oko 18.30 uz vijesti i to nam je ritual, dok on jase po nama i gica se. Kad je lijepo napolju, jednostavno izadjemo u obliznje skolsko dvoriste da se izgicamo… ne radimo nista posebno ili idemo na skromno obliznje igraliste sa dvije ljuljaske i klackalice, ali je on odusevljen. Skoro smo dobili pravo biciklo sa pomocnim tockovima, ali nije zainteresovan… neka ceka neko drugo vrijeme, za par mjeseci. Kad je ruzno vrijeme kuci bojimo, slazemo dvorac od kockica, nekad se tata i on jurcaju, vozimo autice posto od nekih kanapa napravimo staze, pjevamo i ucimo engleski (mm je prof engleskog).

Pred spavanje se obavezno samo tako mazimo, nekad pricamo pricu ili pjevamo pjesmice, ali uglavnom se samo njuskamo.

Mada te razumijem jer ti si cijeli dan s njom i obje biste htjele “nesto vise”, a nama je pak dovoljno samo da se njuskamo… Embarassed

25/04/2012
3:03 pm
macence
Guest
Guests
95sp_Permalink sp_Print
0

E, to za boje: moj mali je skoro i to odjednom provalio sve. U pocetku je to bilo pogadjanje i stalno zapitkivanje gdje smo mu mi govorili na nasem i engleskom. Niko ga nije forsirao, niti smo obracali paznju na to. U vrticu su valjda sad dolaskom proljeca i oni poceli da ih uce, pa ga je i to podstaklo. I sad ih zna sve (uglavnom) i onda kaze: civena koja se zove red, zelena se zove gin…

25/04/2012
6:28 pm
Tajchi
Guest
Guests
96sp_Permalink sp_Print
0

Macence, i sve druge mame kojima djeca idu u vrtic su mnogo sretne! Barem je takvo moje misljenje. Dok je malena isla u vrtic svasta je radila, taj vrtic je bio zaista predobar, ali i dosta skup. Hrana fantasticna, briga ekstra, doktorka odlicna a sa djecom su svaki dan radili nesto. Sa 1godinu i 5mj. su im obukli nekakve keceljice i slikali su vodenim bojicama, za NG su pravili Deda Mraza i Sneska, za Vaskrs pilice i jaja… Jos uvijek imamo njene radove koje sam sacuvala, jer su mi svaki dan kad dodjem po nju vracali nesto od njenih radova da nosim kuci. Tako da je onda kuci potrebno, kao sto ti rece malo njuskanja, tj. mazenje, pazenje, pricanje pricica. Meni malena sad ne ide u vrtic, pa pokusavam da nadomjestim to radom kuci, a uvijek mi nesto nedostaje: maste, vremena, sredstava, prostora…

Evo je sad “gnjavi tatu”, slikaju temperama, a mi uradismo (rucak mi je bio brzinski pa sam stigla) 2 brza “projekta”:

Cvetic-od-stapica-za-usi-vate-lepila-i-zelenog-markera.jpg

Kornjaca-od-okruglog-pap.tanjira-i-kolaz-papira.jpg

Tesko meni, ofarbala je vec 2 papira sa tatom, ja sam crtala sa njom cijelo jutro, pravili ovo pomenuto a ona pita A STA CEMO SAD???

E treba je poslati u vrtic i to na cio dan, da zamara tamo nekolike tete, a ne samo mene i tatu Wink

25/04/2012
10:10 pm
alba
Guest
Guests
97sp_Permalink sp_Print
0

Ana, htjedoh te pitati za ono tijesto, koliko se dugo moze cuvati? Cuva li se u frizideru?
Macence, ti si u situaciji moje sestre. Njima kad dodju kuci ostaju neka 3,4h da budu s malom. A ja se plasim da i mene isto ceka ako ostanem na poslu poslije porodiljskog… mogu ti reci da se jako plasim toga, da cu nedostajati djeci i oni meni, da se niko nece dovoljno dobro brinuti o njima, da necemo imati vremena za sve one stvari koje sada zajednicki radimo.. ne mogu ni da zamislim kako ce nam izgledati ddan. Posebno mi zao zbog mrvice, samo mislim kako li ce bez mene u jaslicama, bez dovoljno paznje… a jos kad pomislim na to koliko je on paznje naspram toga imao, muka me uhvati. Evo mi se sad bukvalno place. Muz nije tu, inace bih dobila dobru kritiku… mozda bih i drugacije razmisljala da nijesam toliko dugo kuci(taman mi isteklo porodiljsko sa sinom ostadoh trudna s komplikacijama).

26/04/2012
10:15 am
macence
Guest
Guests
98sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi mi zavidi, Alba me zali… sto vam je zene?! Tako je kako je. Svi se prilagodjavamo situaciji. I meni bi nedostajalo maste i zivaca i zivota da po cio dan jurcam za divljakom, a istovremeno patim sto ga ne mazim i nemam pojma sta je i koliko jeo po cio dan… Ne mozemo imati sve. Mozda sledece godine i ja ostanem bez posla, pa opet budem kuci, pa cu da ponovo citam sve ove mastovite i kreativne savjete napisane odje i svuda po internetu i knjigama… mozda vi vec sledeci mjesec pocnete raditi, pa se samo njusnete sa djecom na pola sata dnevno… Vjerujte da uspijemo i za tih par sati nekad da se svadjamo (cak i pucnemo), a ludacki se pozelimo…

Nista tu nije strasno ni kod jedne ni kod druge situacije… Najvaznije je da su nam tate takodje tu i za nas i za djecuKiss jer cini mi se da ne bih podnijela nijednu situaciju da mi mm nije uvijek uz mene i dijete.

26/04/2012
10:20 am
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
99sp_Permalink sp_Print
0

Alba, cuva se u zatvorenoj posudi, najbolje u frizideru, a traje sve dok ne pocne dase susi i drobi ili dok se ne isprlja, uopstalom kao i kupovno testo.

Macence, u pravu si. Nije vazno koliko vremena provodimo sa decom,roditelji se danas cesto opterecuju sa tim. Bitno je vreme koje nam je na raspolaganju iskoristiti za neku aktivnost sa decom koja nam svima prija, taman to bilo vadjenje sudja iz masine ili setnja po kraju.

26/04/2012
10:38 am
alba
Guest
Guests
100sp_Permalink sp_Print
0

Ma, macence, ne zalim ja tebe, zalim sebe:)) unaprijed:)
Hvala, ana.
Imali smo tu neku glinu, pa mu dadoh sinoc malo dw se zabavi dok sam se ja bakcala oko male. Onda je trazio cackaloce i zabadao ih u to i napravio jezaa. Pita me ‘oce li da skace?’ Mada ne znam kolko je glina za njega…. no nijesqm imala sto drugo da mu dam. A crtani samm htjela da izbjegnem jer je buljio kod djeda i babe uru,sigurno.
I to me s crtanima nervira, ja mu pustam samo uvece, dok kupam bebu. Nekad to bude i sat. A kad ode kod mojih oni mu cim trazi ukljuce. Ne mogu da se bunim, stari su i znam da im je nekad to lakse nego da skace i urla po kuci(iako to ne bi zivi priznali). No, juce bar nije bilo razloga, fino se zabavljao na terasi, pa mu odjednom cvrcnu da trazi i djed, naravno, potrca da mu ispuni zelju. A kad gleda crtani on se potpuno pogubi, totalno se uzivi i ne rehistruje nista oko sebe. Bude u transu. Prije neki dan sam se dodatno iznervirala kad mi je rekao da gleda crtani u vrticu…

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…