Mama iz Nikšića kreira odjeću za dječake

Nikšićanka Ivona Bulatović, godinama se bavila manekenstvom, a prije tri godine je odlučila da i sama počne da piše svoju modnu priču upravo tako što će se posvetiti kreiranju odjeće i to za dječake.

„Prvo su to bile kreacije samo za mene. Nisam se usuđivala da to realizujem dalje. Međutim, prije godinu sam odlučila i počela javno da se bavim ovim poslom. Riješila sam da kreiram samo za dječake upravo zbog toga što za djevojčice ima mnogo predivnih stvari. One uvijek mogu da budu posebne u nekom odjevnom komadu, dok na našim prostorim baš se i ne možemo pohvaliti širokim izborom za dječake“, priča Ivana za FOS.

Kreiranje odjeće je počelo kao hobi, a ni slutila nije da će maleni odjevni komadi zaintrigirati i druge roditelje.

„Počela sam da pravim odjeću za svog sina. Nisam mogla ni da naslutim da će mame baš toliko da se zainteresuju za moje kreacije. Često su znale da nas zaustave na ulici i da pitaju gdje smo mu kupili neki odjevni komad. Uglavnom bi ih začudio moj odgovor kad kažem da smo to sašili baš za njega“, objašnjava Ivana.

Modeli su namijenjeni dječacima uzrasta do deset godina, a njena inspiracija je sin Sergej.

Pantalone, sakoi, trenerke… sve to stvara ova kreativna mama. Posao je učila sama, ali i uprkos tome nije joj bilo teško da svoju kreativnost iskaže baš na ovaj način, i da uspješno piše svoju modnu priču koja je mnoge zainteresovala.

„Trenutno su najtraženiji modeli kraćih pantalonica, prsluci… Što se tiče materijala koriste se razni, ali trudim se da zbog djece bude što više pamuk. Sve radim sama, a imam djevojku koja mi šije i moju zamisao i ideju pretvara u stvarnost. Nisam u mogućnosti zbog djeteta da šijem, ali vremenom ću i to da radim. Imamo jako lijep odnos, pa se sa njom često savjetujem oko odabira materijala“, priča ova mama.

Planira i dalje da se bavi ovim poslom i da u tome bude sve uspješnija. Smatra da je radost veća kada se podijeli pa planira da radi na posebnoj liniji odjeće.

„Od oktobra namjeravam da radim jednu posebnu liniju za dječake, koja će biti donirana dječacima bez roditeljskog staranja. To je nešto što će me učiniti jako srećnom i što će mi dati dalji vjetar u leđa za dalji rad“, najavljuje Ivana.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply