Naredne sedmice dvije radionice za djecu, jedna za roditelje beba

 

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici pripremio je za narednu sedmicu, kao i uvijek, besplatne radionice za djecu, ali i jednu radionicu za roditelje beba. Mame i tate beba imaće priliku da saznaju kako da masiraju bebu i stimulišu njena čula. Predškolarci će uživati u muzičkim čarolijama, dok će mališani ranog školskog uzrasta razvijati govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije,u okviru logopedske radionice.,

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu 27.juna u 19 sati počinje muzička  radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje , koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 28.jun u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu vodi defektolog Danijela Radović i logoped Sanja Čanić, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

petak, 29.  juna, u 19 sati kreće radionica Dodir koji bebi godi, IAIM masaža za bebe, namijenjena  njihovim roditeljima.

Radionica masaža za bebe ima za cilj da nauči roditelje da masiraju svoju bebu, da stimulišu sva njena čula i da se opuste. Na radionici će roditelji saznati kako da priušte svojoj bebi i sebi uživanje i relaksaciju, ali i kako da se oslobode od problema grčeva, tegoba kod prehlada, neugodnosti rasta zubića, stresa. Roditelji će imati priliku da nauče kako da poboljšaju komunikaciju sa bebom, kako da je bolje razumiju i odgovore na plač. Kako pomoći bebi da bolje spava, ljepše jede, manje plače? Na ova i mnogo druga pitanja roditelji će dobiti odgovore od IAIM instruktorke Dragane Rašović. Mogućnost prijavljivanja imaju roditelji djece uzrasta do 1 godine, a broj mjesta ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply