Ljepši dom za Anju i njeno dvoje devetomjesečne djece

Akcija Osmjehom oboji dom 2018. realizovana je nedavno u domu samohrane majke Anje i tom prilikom majstori firme Kameleon obnovili su fasadu, ofarbali ogradu, popravili zidove, okrečili ih, ofarbali stolariju i drvenariju, sredili kupatilo.

U barakama napravljenim prije pola vijeka svoj dom svila je i Anja, majka dvoje maloljetne djece od devet mjeseci.

Iz Kameleona navode da su u ovom domu od vlage propali plafoni, stolarija, drvenarija, fasada, metalna ograda, te da zidovi napravljeni od loših materijala svjedoče o zubu vremena koji je učinio svoje, kao i da kuća već godinama nije ni okrečena.

Navode da su upravo socijalni i materijalni status i uslovi u kojima borave majka i djeca bili razlog da njihovi majstori dođu i adaptiraju ovaj dom u sklopu društveno odgovorne akcije Osmijehom oboji dom 2018.

„Kada smo obilazili ovaj kraj vidjeli smo da ima baš puno kuća koje su u dosta trošnom stanju. Poseban izazov za nas je baraka u kojoj žive Anja i njena djeca. Vremenom su svi elementi koji čine jednu građevinu popustili i teško ih je vratiti u prvobitno stanje. Mi smo uradili sve što je do nas da njen stambeni prostor i dvorište izgledaju bolje i kvalitetnije za život. Nadam se da smo uspjeli u onoj mjeri koliko nam je dozvoljavao kvalitet objekta“, kazao je suvlasnik Kameleona Boris Jovićević.

Dom Anje i djece je treći od ukupno deset, koliko je predviđeno da se adaptira u sklopu kampanje koju podržava kompanija Maxima iz Lučana.

„Korisnici smo socijalne pomoći i nijesmo u mogućnosti čak ni da okrečimo jednu prostoriju, a ne da nešto više uradimo po pitanju naše barake. Kada smo čuli da će akcija obuhvatiti i naš dom osjetila sam ogromno olakšanje. Velika briga manje za nas. Djeca su mala i nije dobro da borave u neurednom i vlažnom okruženju“, kazala je Pavićević.

Realizatori ove akcije navode da su radovi na sređivanju prilično trošne barake trajali nekoliko dana, a da su nakon završenog posla majstori bili zadovoljni urađenim. Kako kažu, trudili su se da izvuku najbolje od onoga što im je na raspolaganju.

Osmijeh na još jednom licu, kako ističu, potvrda je da su uradili još jedan dobar posao.

„Ja sam prezadovoljna. Zahvaljujem se Kameleonu, Maksimi i majstorima koji su vrijedno radili na uljepšavanju našega doma i sve ovo učinili nestvarno lijepim“, kazala je na kraju Anja.

Kako navode iz Kameleona, u sklopu radova, obnovljena je fasada, ofarbana ograda, popravljeni zidovi, okrečeni, ofarbana stolarija, drvenarija, sređeno kupatilo…

Akcija će se nastaviti baš na Koniku jer tu ima još mnogo domova koji čekaju novi izgled, tvrde iz ove firme.

Do kraja bi trebalo da se adaptira još sedam stambenih objekata porodicama koje nijesu u materijalnoj mogućnosti da to sebi priušte.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply