Novi vrtić na Starom aerodromu zvaće se po pjesniku Draganu Raduloviću

Nova vrtićka jedinica javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” u Podgorici, na Starom aerodrom biće uskoro otvorena, a dobiće ime po poznatom dječijem pjesniku Draganu Raduloviću. Osim tog vrtića, od naredne školske godine biće otvorena još jedna jedinica, u Staroj varoši, a prema danas saopštenim najavama uprave ove JPU, u toku ljeta biće adaptirana i rekonstruisana tri objekta, a jedan zatvoren.

Upis u ukupno 16 vrtićkih jednica JPU “Đina Vrbica” je u toku, a za vrijeme ljetnjeg perioda biće organizovana dežurstva,

Direktor predškolske ustanove “Đina Vrbica”, Vuk Stanišić, kazao je, na konferenciji za novinare da je do sada upisano tri hiljade djece.

Prema njegovim riječima, radovi na novom vrtiću u Staroj varoši su u potpunosti završeni, a taj objekat im je na deset godina ustupio Glavni grad.

“Drugi veliki vrtić, za koji postoji veliko interesovanje, nalazi se na Starom aerodromu. Radovi su pri kraju i svečano otvaranje će biti upriličeno uskoro“, najavio je Stanišić na konferenciji za novinare.

On je saopštio da je planiran još jedan vrtić za djecu u Opštini Tuzi, za koji su ministar prosvjete i gradonašelnik Podgorice postavili kamen temeljac u četvrtak. U Glavnom gradu se u nedjelju održavaju izbori za odbornike u lokalnom parlamentu.

Vrtić u Tuzima jedan je od ukupno sedam za koje je država Crna Gora početkom 2013. godine dobila kredit Banke za Razvoj Savjeta Evrope, a sa kojom je dogovoreno da svi budu izgrađen do kraja juna ove godine. Do sada je završen i otvoren samo jedan objekat, jedan je pri kraju (Stari aerodrom) takođe u Podgorici, koji isto pripadaju JPU “Đina Vrbica”, a osim u Tuzima najavljeni su i u Bloku IX, kao i po jedan u Pljevljima, Baru i Ulcinju.

Do kraja 2017. godine završetak gradnje svih sedam novih vrtića

Direktor JPU “Đina Vrbica” je pojasnio i da je ta ustanova opredijelila 160 hiljada eura za adaptaciju i rekonstrukciju trenutno najvećeg vrtića, „Đina Vrbica“, koji je bio u prilično lošem stanju, do te mjere da ga je inspekcija proglasila nebezbjednim za boravak djece.

„Odlučili smo da ne odlažemo problem, da ne prebacujemo odgovornost u neka druga dvorišta, već da riješimo dati problem. Biće zamijenjen krov, fasada i stolarija na tom vrtiću“, saopštio je Stanišić.

Za obnovu vrtića u Maslinama izdvojeno je više od 49 hiljada eura.

“Nakon što smo zaštitili vrtić u Maslinama od poplava, odvojili smo novac i da ga renoviramo. Radovi će se odnositi na obnovi fasade i stolarije u vrtiću. U vrtiću Poletarac 1 planirali smo da proširimo kapacitete, reorganizacijom prostora, čime ćemo dobiti tri nove učionice“, rekao je Stanišić.

Pomoćnica direktora predškolske ustanove “ Đina Vrbica”, Dejana Prelević, saopštila je da je ime novog vrtića na Starom aerodromu pažljivo odabrano, u skladu sa društvenim značajem.

„Novi vrtić koji će se otvoriti na Starom aerodromu dobio je ime po Draganu Raduloviću, izuzetnom čovjeku, koji je najviše volio i najbolje razumio male, kao i oni njega”, kazala je Prelević.

Ona je rekla da će stihovi pjesme Tražim poštovanje biti moto te ustanove.

Prelević je saopštila da će u ljetnjem periodu biti organizovana dežurtva i da ukoliko interesovanje roditelja bude veliko može biti osposobljen i novi vrtić u Staroj varoši.

U vaspitnoj jedinici Leptirić, boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i iz vrtića „Đina Vrbica“ i Poletarca 2. U vrtiću Mogli, pored djece iz tog vrtića, boraviće i djeca iz vrtića Poletarac 1, pojasnila je Prelević. Roditelji čija djeca idu u vrtić Dvorčić u Maslinama, mogu ostaviti djecu u vaspitnoj jedinici Mali princ.

„U vaspitnoj jedinici „Jelena Ćetković“ boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i djeca iz Bubamare 1, Bubamare 2, Zvjezdanog vrta u Golubovcima i iz vrtića „Đina Vrbica“, čijim roditeljima više odgovara taj objekat“, saopštila je Prelević.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply