Miketić poziva i Hrapović i Kovačević da podnesu ostavke

Smijenjeni direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, doktor Vojislav Miketić poručio je ministru Kenanu Hrapoviću i direktorici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorici Kovačević da, ukoliko vjeruju u njegovu odgovornost u slučaju zamjene beba u KCCG, ostavku treba da podnesu, a ne samo ponude.

Miketić je smijenjen nakon što je Hrapović zatražio njegovu hitnu smjenu. Za vršioca dužnosti direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra je juče izabran dr Azis Haliti,  ali je o zatim to odbio.

Kovačević je rekla da je “spremna da snosi svaku odgovornost” i bude smijenjena, ako Vlada ocijeni da ima osnova za to.

“Ja sam profesionalac. Mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo prihvatio sam na prijedlog dr Snežane Raspopović i direktorice Kovačević, ali ne kao politički kadar, već kao profesionalac, stručnjak kojemu je ukazano povjerenje da može unaprijediti rad naše klinike. Ako postoji moja odgovornost onda mora postojati i njihova. Ukoliko direktorica i Ministar Hrapović vjeruju u moju odgovornost, ostavka sa njihove strane se ne nudi već podnosi”, kazao je Miketić.

Kako ističe, odbio je da podnese ostavku iz moralnih i principijelnih razloga, kao i da odgovornost za propust treba utvrditi objektivno, a ne pozivima na linč.

“Ove dužnosti sam se prihvatio kako bih doprinio razvoju standarda, unaprjeđenju povjerenja u rad Klinike za ginekologiju i akušerstvo. U svom radu vodio sam se profesionalnim standardima. Klinika za ginekologiju i akušerstvo je jedna od klinika koja ima jasno definisane procedure rada. Odbio sam da podnesem ostavku iz moralnih i principijelnih razloga. Ako se utvrđuje odgovornost za propust koji se desio, onda ona treba da se utvrđuje objektivno, a ne mojim linčom niti linčom bilo kog mog kolege koji se časno i posvećeno bavi svojim poslom”, kazao je Miketić.

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom krivične prijave KCCG protiv medicinske sestre zbog propusta u Odjeljenju za terminsku novorođenčad.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Desio se propust hvala Bogu zavrsilo se kako treba,tolka je hajka podignuta oko zamjene beba a o propustima koje prave kao oko bebe iz nk i mnogo slicnim slu. Pa zatim o mitu koji uzimaju kao dar a da ne pricam kad uhvate mustuluk da je “musko” a i da ne pricamo o daljim odaljenjima.ko ima vezu stci ce na red a ko ne ceka pa neka mu je Bog u pomoc. A najljakse je osuditi nekog al ajde znaj ti istinu o svemu ovome. Zato dobri ljudi uzivajte poz

  2. Podrska za naseg najboljeg doktora ginekologa– Dr.Miketica…covjeka koji ne prica mnogo a sve zavrsava bas onako kako treba…i svi cemo izaci ako treba na proteste podrske za naseg doktora!!!!!

  3. Ajte doktori,okrenite situaciju u svoju korist,izbori te se za sebe i za nas.Ako budete ćutali kao što ću te univerzitetske glave,novinar i istraživači,kuku majko,otiće nam najbolji a isplaćivale podobne neznalice.Svima dobro,stradaju najbolji..

Leave a Reply