Naredne sedmica nova radionica sa jezičkim igrama

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice predškolarci će imati priliku da razvijaju vijuge, prolazeći NTC poligone, dok će stariji drugari učiti o ljubimcima i bogatiti vokabular, kroz mnogobrojne jezičke igre.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 15. maja u 18 sati počinje edukativna radionica,koju organizujemo u saradnji sa nevladinom organizacijom sPas, pod nazivom Brinimo o životinjama.

Ovo je jedna u nizu edukativnih radionica u toku kojih se djeca upoznaju sa potrebama ljubimaca, ali i koje su njihove obaveze i odgovornosti kada se odluče da ih imaju, kako brinuti o životinjama, zašto je važno da volimo životinje, kako da se ponašaju ako nađu nezbrinutu životinju itd. Na ovim radionicama djeca se druže sa životinjama ali i učestvuju u kreativnim igrama. Radionicu će voditi Tajana Nedić, koja će djecu upoznati sa karakteristikama i potrebama ljubimaca ali i odgovarati na njihova pitanja. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 10 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

U srijedu, 16. maja u 19 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić, i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Radionicu će voditi NTC licencirani predavači Mira Babović. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 18. maja u 19 sati pripremili smo edukativnu radionicu za djecu, pod nazivom Šaljiva strana jezika, a namijenjena je za djecu uzrasta od 8 do 12 godina.

Koliko je jezik čaroban, i koliko možemo mijenjati značenje riječi kombinovanjem glasova i slogova, drugari će imati priliku da saznaju na radionici. Kroz brojne jezičke igre, istraživaćemo mogućnost kombinovanja ovih elemenata. Osim toga, djeca će bogatiti vokabular i učiiti se lijepom izražavanju , i sve to kroz kreativne igre i podsticajne aktivnosti.

Radionicu će voditi baka Vesna Lakuš, čije je uključivanje dio je projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply