Desetomjesečnoj Maši potreban novac za liječenje u Turskoj

Maša Baošić (Foto: Privatna arhiva)

Desetomjesečnoj Maši Baošić iz Bijelog Polja potrebna je hitna novčana pomoć od 34 hiljade eura kako bi na klinici Liv u Turskoj započela terapiju matičnim ćelijama nakon što joj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza.

Maša je rođena sa atrezijom jednjaka, i odmah po rođenju 2017. uspješno je operisana. Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenja mozga i dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Kako je za Kodex kazao Mašin otac Jovan Baošić, za njeno liječenje je potrebno 34 hiljade eura, a do sada je prema podacima sajta Fondacije Budi human prikupljeno oko 5 hiljada eura.

“U taj iznos računali smo karte, smještaj na klinici i terapije. Nadamo se da ćemo sakupiti novac u što kraćem roku, jer kako su nam ljekari kazali ,dok je manja Maša će se lakše izliječiti i brže oporaviti”, kazao je on.

Baošić je pojasnio da Mašino liječenje na klinici Liv u Turskoj podrazumijeva terapiju matičnim ćelijama i da je za njen oporavak planiran boravak od oko mjesec dana na toj klinici, u toku kojeg bi primila četiri doze terapije, a nakon toga bi imala fizikalne vježbe i rehabilitaciju.

Porodica ne gubi nadu da će se novac sakupiti u što kraćem roku jer kako kaže Baošić bolje je da odu za mjesec dana nego za dva ili tri, ali “svako odugovlačenje šteti Maši”.

Uprkos tome, Maša je veliki borac i veoma veselo i radoznalo dijete. To su prepoznali i mnogi ljudi koji su se ujedinili da pomognu Maši Pa se u cilju njenog ozdravljenja i bržeg prikupljanja novca organizuju brojna sportska takmičenja u Kotoru, Bijelom Polju i Baru.

Na fudbalskoj utakmici Jedinstvo – Lovćen koja će se igrati u nedjelju u Bijelom Polju biće postavljene kutije za donaciju Maši.

Svi koji žele da pomognu Maši da ode u Tursku na liječenje, mogu to učiniti slanjem SMS poruke 19 na 14543, ili uplatom na Žiro račun: 520-14716-62 ili Devizni račun: 520042-8756-31

Izvor: Kodex.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply