Povrijeđena tri dječaka u bivšoj kasarni na Kamenom

Foto: Vijesti/Slavica Kosić

U nekadašnjoj vojnoj kasarni na Kamenom, u zaleđu Herceg Novog, proteklog vikenda povrijeđena su tri četrnaestogodišnjaka iz Herceg Novog kada su zapalili maramicu nakon čega je došlo do eksplozije.

Dječaci su bili na izletu na Kamenom, a znatiželja ih je privukla da uđu u napušteni vojni objekat i tunel na kome je još ranije polomljena rešetka kojom je on bio obezbijeđen.

Sa namjerom da osvijetle unutrašnjost dječaci su zapalili maramicu nakon čega je došlo do varničenja i eksplozije. Plamen im je zahvatio lice i ruke i zadobili su opekotine prvog i drugog stepena.

Pomoć im je ukazana u Opštoj bolnici u Meljinama i sada se oporavljaju.

Na bivši vojni poligon izašli su policija i vatrogasna služba. Prema nezvaničnim informacijama iz hercegnovskog Centra bezbjednosti, u tunelu su bila burad, a u vazduhu se osjećao miris razrađivača i benzina. Uzeti su uzorci kako bi se sa sigurnošću utvrdilo o kakvim je zapaljivim tečnostima riječ.

Više detalja znaće se nakon okončanja istrage.

Ministarstvo odbrane je nekadašnji vojni objekat na Kamenom ustupilo Ministarstvu finansija koje ga je potom u saradnji sa opštinom Herceg Novi izdalo firmi Prijedor putevi koja ga je koristila za skladište.

U postupku je i utvrđivanje odgovornosti, a prema nezvaničnim informacijama osnovni državni tužilac se izjasnio da za sada u vezi ovog slučaja nema krivične odgovornosti.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply