Dom zdravlja tvrdi da vakcina ima dovoljno

Dom zdravlja Podgorica ima dovoljno vakcina i vakcinacija teče po utvrđenom planu imunizacije za ovu godinu, saopšteno je danas iz te ustanove.

“Redistribucija medicinskih sredstava je dio redovnih i svakodnevnih aktivnosti unutar zdravstvenog sistema, pa je kratkoročni, dojučerašnji nedostatak vakcina u našoj instituciji, koji je nastao kao rezultat izuzetno velikog odziva na uspješnu kampanju zdravstvenog sistema o važnosti vakcinacije od avgusta 2017. godine, brzo prevaziđen”, piše u saopštenju Doma zdravlja Podgorica, ustanove u kojoj je u toku i revakcinacija MMR vakcinom budućih prvaka.

Nedostaje MMR i vakcina protiv hepatitisa B u Podgorici

Tvrde da institucije sistema nisu kasnile u proceduri naručivanja vakcina i zaključivanju relevantnih ugovora, tako da ih u u Domu zdravlja Podgorica ima dovoljno za imunizaciju.

U pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Podgorica  za pola godine MMR vakcinom vakcinisano je preko tri i po hiljade mališana, a  organizovane su redovne i vanredne vakcinacije.

“Izuzetno smo ponosni na rezultate koje smo postigli kada je obuhvat imunizacije u pitanju, u trenutku kada se region i Evropa suočavaju sa epidemijom malih boginja, koja u Crnoj Gori, naglašavamo, nije proglašena”,poručuju iz Doma zdravlja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Mi smo bili zakazani za 14 mart i rekli su nam da nema vakcine i da se interesujemo tek sredinom aprila i neka sto nismo primili vakcinu koju nemaju nego ni sestra nije htjela da mi izmjeri i izvaga bebu iako smo insistirali a inace se radi o bebi koja ima tri mjeseca…..sramota u kakvoj drzavi zivomo.

Leave a Reply