Naredne sedmice ponovo nova radionica Mape uma

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice stariji drugari imaće priliku da prisustvuju različitim igrama koje poboljšavaju koncentraciju, konstruišući mapu uma. Za predškolce će uslijediti radionica, čiji je cilj da se uspješnije prilagođavaju onome što ih čeka u školi. Mališani ranog školskog uzrasta moći će da se uključe u logoradionicu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 26.marta u 19 sati pripremili smo novu edukativnu radionicu pod nazivom Mape uma-zabavni izazov, koja je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 11 godina.

Drugari će imati priliku da učestvuju u različitim igrama koje poboljšavaju koncentraciju i ubrzavaju proces učenja kod djece osnovnoškolskog uzrasta. Tema radionice će biti lista za kupovinu.  Poznato je da djeca najlakše uče kroz igru i pomoću slika, a osnovni cilj tih strategija nije samo učenje informacija nego i njihovo povezivanje i razvoj funkcionanog znanja. Kako listu za kupovinu predstaviti vizuelno, pomoću slika, drugari će imati priliku da usvoje radom u manjim grupama, a potom zajedničkim predstavljanjem izgraditi jedinstvenu mapu sa cjelokupnim sadržajem. Radionicu će voditi bake Đorđina Markuš i Mirjana Rašković, a njihovo uključivanje dio je projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 15.

utorak, 27. mart u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 29. mart od 19 sati biće održana radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply