U projekat Džudo za djecu uključeno još 6 škola

Projekat Džudo za djecu, u okviru kojeg je za sedam škola organizovana jednogodišnja obuka profesora fizičkog vaspitanja i djece u džudou, ali i donirana džudo oprema vrijednosti oko 30. 000 eura, proširen je na još šest škola.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, projekat je proširen zbog pozitivnih efekata i velikog interesovanja.

Osnovne škole koje su naknadno uključene u projekat su “Marko Miljanov” Bijelo Polje, “Dašo Pavičić” Herceg Novi, “Dušan Bojović” i “Radoje Čizmović” iz Nikšića, “Radojica Perović” Podgorica i “Lovćenski partizanski odred” Cetinje.

Džudo savez Crne Gore doniraće opremu za ove škole i obezbijediti trenere koji će izvoditi obuku.

Projekat Džudo za djecu je otpočeo sa realizacijom u februaru, kao donacija Svjetske džudo federacije, a u njega su od početka uključene osnovne škole „Mahut Adrović“ Petnjica, „Štampar Makarije“ Podgorica, „Braća Ribar“ Nikšić, „Hajro Šahmanović“ Plav, „Salko Aljković“ Pljevlja, „Anto Đedović“ Bar i „Savo Ilić“ Kotor.

Džudo, kao jedan od vodećih olimpijskih sportova, ima značajan uticaj za razvoj sporta, fizičke i mentalne sposobnosti mladih ljudi, kao i za izgradnju boljeg društva.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply