Saniran najveći dio krova SMŠ “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom

 

 

Foto: Radio Herceg Novi

Najveći dio ravnog krova na objektu hercegnovske Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ je saniran dok preostaju radovi na manjem dijelu iznad kabineta informatike, a uprava škole vjeruje da će problem renoviranja fiskulturne sale uspjeti da riješe tokom ljetnjeg raspusta.

Poplavio sprat Srednje škole “Ivan Goran Kovačić”, uskoro popravka

Kako je kazao direktor ove škole, Momir Dragićević, dio krova koji je bio najkritičniji i zbog kojeg je došlo do obilnijeg prokišnjavanja obuhvatao je površinu od 370 kvadrata.

On je naveo da su zamijenjeni oluci i stavljen novi pokrivač, kao i da ono što treba sljedeće uraditi je dio ravnog krova iznad kabineta informatike.

“Riječ je o površini od 170 kvadrata na koji je potrebno staviti hidroizolaciju, za šta čekamo period od pet suvih dana, koliko je potrebno da se posao uradi. Konstantan problem imamo sa fiskulturnom salom. Jedan dio kod slivnika stalno prokišnjava, tu se pojavljuje vlaga iako su na tom dijelu zamjenjeni krovni pokrivač i oluci prije tri godine”, kazao je Dragićević i dodao da se nada da će tokom ljetnjeg perioda riješiti taj problem.

Finansijska sredstva za sanaciju krova obezbjedili su Opština Herceg Novi i Ministarstvo prosvjete participirajući sa po 9 500 eura, što je bilo dovoljno jer cijeli projekat košta 18.940 eura. Izvođač radova je podgorička firma Progradnja doo.

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply