Uhapšen otac zbog sumnji da je zlostavljao šesnaestogodišnjeg sina

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su danas M.B. (46) iz Peći, nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici nad maloljetnim sinom starim 16 godina iz Podgorice.

Prethodno je Dežurnoj službi CB Podgorica anonimno prijavljeno da je u toku svađa i da otac fizički zlostavlja sina u njihovoj porodičnoj kući u Podgorice.

Nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola. Policijski službenci su po ulasku u porodičnu kuću zatekli maloljetnog šesnaestogodišnjaka koji je bio vidno uznemiren i uplakan. Njegov otac M.B. je priveden u službene prostorije dok je maloljetni šesnaestogodišnjak vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Dječju bolnicu zbog ukazivanja ljekarske pomoći.

Sprovedenom kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da je M.B. svog maloljetnog sina sa ulice nasilno uveo u kuću gdje je nastavio da ga fizički zlostavlja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Šesnaestogodišnjak je predat službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti u cilju zaštite njegovih prava i fizičkog integriteta.

Policija je saopštila da je zahvalna na anonimnom pozivu kojim je prijavljeno nasilje u porodici.

“Apelujemo na sve savjesne građane da policiji prijave svaki vidi nasilja koji primjete, a posebno onaj koji se odnosi na nasilje koje se sprovodi nad maloljetnim licima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply