Povrijeđena djevojčica se oporavlja u bolnici, dječak na kućnom liječenju

Djevojčica D.P. (12) iz Tivta koja je u srijedu zadobila teže opekotine u incidentu koji se desio u Osnovnoj školi „Drago Milović“ u Tivtu, oporavlja se u kotorskoj bolnici dok je njen školski drug B.B. koji je takođe povrijeđen, otpušten na kućno liječenje.

„Djevojčica je dobrog opšteg stanja, hirurški je zbrinuta, primijenjene su sve adekvatne mjere liječenja i uključena joj je terapija antibioticima. Ona će u bolnici ostati do daljnjeg, a sada je najbitnije da se rane od opekotina ne inficiraju”, saopštio je danas direktor Opšte bolnice Kotor dr Ivan Ilić.

Tokom manifestacije Veče prirodnih nauka koju je u srijedu poslijepodne priredila OŠ “Drago Milović”, u saradnji sa međunarodnom školom Arcadia Academy, D.P. je prolazeći pored klupe na kojoj je u toku bio hemijski eksperiment, a uslijed kojeg je gorela manja vatra, rukavom jakne zahvatila plamen koji se izuzetno brzo proširio po njenoj odjeći. Njen drug B.B  je pokušao da rukama ugasi plamen, pri čemu je i sam zadobio opekotine. Djevojčici odmah u pomoć pritekli profesori i osoblje škole, koji su sa nje svukli zapaljenu odjeću, ugasili vatru i pozvali Hitnu pomoć.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Dragan Kontić kazao je da je policija naposredno po saznanju za nesrećni događaj u školi, uzela izjave od direktorice, svih prisutnih nastavnika i osoblja škole, kao i da su izuzeti tragovi iz amfiteatra u kojem se incident dogodio, i medicinska dokumentacija o povredama djece.

“Sav taj material upućen je na dalje postupanje nadlenom državnom tužiocu u Kotoru na kome je da procijeni da li u ovom događaju ima elemenata prekršaja ili eventualno krivične odgovornosti”, kazao je Kontić.

Direktorica OŠ “Drago MIlović” Ružica Lazerević kazala je da su svi još pod šokom zbog nesrećnog slučaja koji se desio i da je odmah nakon što su njeni učenici medicinski zbrinuti, ona sinoć posjetila povrijeđenu djevojčicu u kotorskoj bolnici, i razgovarala sa njenim i roditeljima učenika B.B.

“Izuzetno žalimo što se desio ovaj nemio događaj i što su djeca povrijeđena. Mi ćemo kao škola učiniti sve što možemo da olakšamo toj djeci i njihovim roditeljima ovu veoma mučnu i tešku situaciju. O svemu smo dali i izjave policiji koja je obavila uviđaj, a službenim putem detaljno smo informisali i Ministarstvo prosvjete”, kazala je Lazarević koja je i danas bila u kotorskoj bolnici zajedno sa razrednim starješinom povrijeđene djevojčice i nekliko učenika iz njenog odjeljenja.

Direktor međunarodne škole Arkadia Akademi Milija Božović, kazao je da izuzetno žale zbog ovog nesrećnog slučaja, ali da niko nije odgovoran.

„Sedam dana prije održavanja događaja poslali smo spisak eksperimenata koje ćemo izvoditi školi „Drago Milović”. Prilikom njihovih izvođenja eksperimeneta preduzete su sve mjere zaštite, nastavno osoblje i učenici imali su bijele mantile i zaštitne naočari. Naglašavam da je pomenuti eksperiment iz hemije sa otvorenim plamenom ponavljan dva sata na zahtjev đaka zbog atraktivnosti bez ikakvih problema,” rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, djevojčica je u jednom trenutku prišla previše blizu plamenu koji je zahvatio rukav njene jakne, a dječak koji joj je priskočio u pomoć takođe je dobio opekotine. Dodao je da žale zbog događaja i da niko nije odgovoran već da je u pitanju nesrećan splet okolnosti.

Izvor: Boka News

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply