Direktorica budvanske škole negira da su djeca bila ugrožena na Žabljaku

Direktorica Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve, Jasminka Šćepanović negirala je da je prošle godine u toku škole u prorodi na Žabljaku bila ugrožena bezbjednost djece i da niko od roditelja nije to prijavio.

Ona je reagovala na saopštenje udruženja Prosvjetna zajednica, tvrdeći da su iznijeli niz neistina i nepovezanih činjenica nakon što je učiteljica te škole Svetlana Popović dobila otkaz.

“Osim informacije da je učiteljica Popović dobila otkaz, ni jedna činjenica u saopštenju ne odgovara istini. Naime, u tekstu se tvrdi da je naš aktiv petog razreda na Žabljaku upozoren da pokaže više odgovornosti jer postoji opasnost po bezbjednost djece prilikom obilaska jezera. Odgovorno tvrdim da ni u jednom trenutku ni jedno dijete nije bilo ni na kakav način ugroženo. Niko od roditelja odjeljenja petog razreda, za vrijeme i poslije trajanja škole u prirodi nije razrednim starješinama, a ni upravi škole prijavio bilo kakav slučaj ugroženosti svog djeteta”, kaže Šćepanović.

Ona navodi da je po završetku škole prirode održan sastanak aktiva, kao i da je tad zaključeno da je škola u prirodi uspješno izvedena bez obzira na verbalni sukob dvije učiteljice.

“Tražila sam pisani izvještaj agencije Šuka koja je angažovala vodiča koji je, sem razrednih starješina, bio pratnja djeci pri obilasku jezera. U izvještaju stoji da nije bilo ugroženosti učenika i da su sve vrijeme prilikom obilaska jezera djeca šetala označenom stazom uz stalni nadzor odraslih”, navodi Šćepanović.

Prema njenim riječima, nesreća na magistralnom putu prema Žabljaku, koju spominje udruženje, kada je automobil udario u nezaštićenog dječaka, a koji je zbog zadobijenih povreda završio u Kliničkom centru u Podgorici, nema veze sa školom na čijem je ona čelu.

Šćepanović zaključuje da je Prosvjetna zajednica, a za koju je rekla da ne zna koga i šta predstavlja, iznošenjem  neistina grubo prekršila osnovna pravila i politizovanjem slučaja svim prosvjetnim radnicima nanijela ljagu.

Predsjednica upravnog odbora udruženja Prosvjetna zajednica, Miruna Maksimović, pojasnila je u utorak da je suština njihovog obraćanja medijima uvjerenje da je učiteljica Svetlana Popović nakon 33 godine rada u prosvjeti nezakonito i nepravedno dobila otkaz, a što će kako su najavili, u daljem postupanju i dokazati.

Izvor: CdM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply