Naredne sedmice dvije nove radionice

U Razvojnom centru udruženja Roditelji, u Podgorici naredne sedmice drugari će učiti o lijepim manirima, o osjećanjima i emocijama. Osim toga, imaće priliku da razvijaju kreativnost praveći kolažni poster Zoo vrta, a počeće i nova radionica posvećena njemačkom jeziku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 12.marta u 19 sati  pripremili smo radionicu pod nazivom Lijepi maniri, lijepi mi,  koju vode bake Milica Mirković i Olja Pižurica.

U pozitivne crte ličnosti spadaju i maniri kulturnog ponašanja, po kojima se svaka osoba dobro poznaje. To je prati i kroz školovanje i na ulici, u komunikaciji s drugima, na poslu, kroz cijeli život. Prema tome, važno je istaći da maniri kulturnog ponašanja treba da postanu navika i dječija svakodnevnica, jer je to upravo ono što govori o našoj ličnosti. Na radionici, drugari će imati priliku da kroz igru, na zanimljiv način saznaju više o bontonu. Cilj radionice je razvijanje kod djece dobre komunikacije, lijepog izražavanja i saradnje. Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim Krstom, a uz finansijusku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Radionica je namijenjeena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 13. marta u 19 sati nakon kraće pauze nastavljamo sa kreativnim radionicama pod nazivom Mali Svijet grafičkog dizajna, a namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Na radionici, djeca će praviti kolažni poster na temu Zoo vrta. Učiće čemu poster služi kao i njegovim obaveznim grafičkim elementima. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 6 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U srijedu, 14. marta  u 19 sati biće održana  nova radionica pod nazivom Osjećanja nisu bauk, koju će voditi psihološkinja Andrijana Tičević.

Radionicom se želi podstaći  opažanje i izražavanje emocija kao i njihovo razumijevanje i razmjena. Djeca će na kreativan način, kroz igre pogađanja osjećanja, povjerenja u paru, govor tijela i ogledalo osjećanja naučiti koliko različitih osjećanja posjedujemo. Na taj način, saznaće da ih prepoznaju kako svoje emocije, tako i drugih ljudi. Osim toga, postaće svjesni koliko mišića radi za naša osjećanja, i kako izraziti emocije na pravilan način. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 15. marta  u 19 sati pripremili smo jezičku radionicu pod nazivom Učimo Njemački jezik ,u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje GLOBE. Namijenjena je djeci uzrastu od 9 do 14 godina.

Globe nam ovog mjeseca donosi radionicu za sve koji su zainteresovani  da počnu da uče njemački. Djeca će imati priliku da na kreativan i zanimljiv način, usvajaju  početna znanja njemačkog jezika. Počinjemo sa Hallo! Ich heiße… (Zdravo! Ja se zovem…) Nebrojeno je mnogo razloga  pored engleskog jezika učiti i njemački. To je jedan od vodećih jezika u Evropi, otvara brojna vrata za kasnije usavršavanje na prestižnim univerzitetima, to je jezik koji nosi jednu veliku kulturu koja vam se poznavanjem tog jezika otvara. Njemački je jezik Getea, Ničea, Mozarta, Baha, Betovena, Frojda i Ajnštajna. Radionicu će voditi Bojana  Rakočević, a broj mjesta je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply