Cetinjske škole dozvoljavaju samo poklone koje su djeca pravila

Osnovne škole Lovćenski partizanski odred i „Njegoš“ na Cetinju obilježiće svečano sjutra Dan žena 8. mart, a iz ovih škola saopštili su da je dozvoljeno donositi učiteljicama i nastavnicama samo ono to su djeca sama izradila.

 “Uvažavajući sugestije Savjeta roditelja i Učeničkog parlamenta jedino se može smatrati prihvatljivim, kao znak pažnje, poklon ručne radinosti koji su radila djeca odnosno, učenici škole”, kaže se u obavještenju.

Nastava će se izvoditi skraćeno, sa časovima u trajanju od po pola sata.

Tradicionalno, kolektiv OŠ „Njegoš“ organizuje dječiju priredbu u kojoj će se smjenjivati pjesma, recitacija i gluma.

Direktorica Novka Milošević kazala je za Radio Cetinje da će biti uključeni svi razredi te obrazovne ustanove.

I OŠ “Lovćenski partizanski odred“ će kroz pjesme, recitacije i poruke istaći važnost Dana žena, a direktorica Sandra Sjekloća Bjegović kaže da je za prosvjetnog radnika najbolji poklon da dijete vrijedno i marljivo radi.

“Učenici u nižim razredima imaće kreativne radionice sa roditeljima gdje će praviti poklone: cvijeće od papira, pisma i čestitke sa najljepšim željama i stihovima punim ljubavi. Počeli smo danas i sa oslikavanjem zidova u holovima škole. Šareni, vedri crteži, teme i boje zavladaće prostorom”, poručila je ona.

Izvor: Radio Cetinje

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. odlicna inicijativa… pritasak vrsnjaka i roditelja na djecu da se smanji… bolje da im objasne rodnu ravnopravnost za koju jos uvijek ima da se bije bitka nego da poklanjaju i trose na gomilu nepotrebnih stvari…pola bacenih u smece. djeca misle vjerovatno da je to dan lijepote zene 😀

Leave a Reply