Uskoro novi ambijent za mališane u Domu zdravlja u Kotoru

Foto: Radio Kotor

U kotorskom Domu zdravlja u toku je rekonstrukcija prostorija dječjeg dispanzera koja bi trebalo da bude završena najkasnije početkom aprila.

Kako je kazao direktor dr Igor Kumburović, u pitanju je 300 metara kvadratnih prostora koji će uskoro ponuditi sasvim drugačiji ambijent za mališane i za roditelje.

„Dobićemo jedan savremen prostor koji će biti opremljen i uređen tako da djeci taj ambijent bude prijemčiv i da se u njemu osjećaju kao kod kuće”, kažao je dr Kumburović i naveo da su u potpunosti promijenjene sanitarna i elektromreža te da je postavljen novi protivpožarni aparat.

Foto: Radio Kotor

Prilikom izvođenja planiranih radova, otvoreni su i novi.

U potpunosti su rekonstruisati kameni prilaz dvorišnom stepeništu, biće pjeskarene i ploče u dvorištu, a zamijenjene su i svjetiljke na rasvjeti u krugu Doma zdravlja.

Dječiji dispanzer će, do završetka radova, biti smješten u prostorijama na drugom spratu (nekadašnja stomatološka ambulanta), a zdrava djeca se izabranom ljekaru mogu javiti u prostorije Savjetovališta za mlade.

Foto: Radio Kotor

Prije početka izvođenja radova, planirana vrijednost ukupne investicije koja podrazumijeva građevinsko zanatske radove i nabavku namještaja za službu izabranog doktora za djecu bila je 80 hiljada eura. Dom zdravlja je obezbijedio polovinu novca, a ostatak su donacije.

Radove izvodi preduzeće Akting doo iz Podgorice, a podizvođači su podgorički Incom doo i Spinel doo iz Kotora.

Izvor: Radio Kotor

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply