Podgoričkom Domu zdravlja fale dva ginekologa i pedijatar

U podgoričkom Domu zdravlja imaju dovoljno izabranih za odrasle, a trenutno im nedostaju izabrani doktor za djecu pedijatar i dva izabrana doktora za žene ginekologa.

U Domu zdravlja Podgorica, kako su objasnili Dnevnim novinama, rade 83 izabrana doktora za odrasle, 26 izabranih doktora za djecu pedijatara i devet izabranih doktora za žene ginekologa.

“U prosjeku je registrovano oko 2.000 pacijenata kod izabranih doktora za odrasle i izabranih doktora za djecu pedijatara, dok je kod izabranih doktora za žene ginekologa registrovano oko 5.000 osiguranica. Prema postojećem aktu o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Domu zdravlja Podgorica nedostaje jedan izabrani doktor za djecu pedijatar i dva izabrana doktora za žene ginekologa”, kazali su iz podgoričkog Doma zdravlja.

Prošle godine, ističu, na konkursu su primljena dva specijalista pedijatrije, dok je trenutno na specijalizaciji čak 16 ljekara, od toga šest  za oblast pedijatrija, tri za oblast ginekologije i akušerstvo, tri za oblast porodična medicina, jedan za oblast psihijatrija i dva za oblast pulmologija.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply