Poplavio sprat Srednje škole “Ivan Goran Kovačić”, uskoro popravka

Na trećem spratu Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom u utorak je došlo do opšte havarije – voda je bila svuda po hodniku, a plafon pun vlage je prokišnjavao.

Prokišnjavanje ravnog krova problem je sa kojim se uprava škole pokušava izboriti već duže vrijeme.

Direktor škole Momir Dragićević kazao je da se prethodnih mjeseci pokušavalo iznaći rješenje i odraditi zakonska procedura, kao i da se početak radova može uskoro očekivati.

“Procedura vezana za projekat sanacije ravnog krova pokrenuta je u oktobru prošle godine. Opština Herceg Novi je participirala sa 9.500 eura, koliko je dalo i Ministartsvo prosvjete, što će biti dovoljno jer cijeli projekat košta 18.940 eura. Odrađen je postupak javne nabavke, izabran izvođač, obezbjeđena su sredstva ali je potrebno 20 suvih dana da se poslovi obave.  Planirano je pokrivanje limom 385 m2, a na 120 m2  biće odrađena izolacija. Prošle sedmice je izvođač, Progradnja doo iz Podgorice obišao školu,  dopremljena je građa, dva kamiona materijala i čekamo da kiša stane kako bi radovi mogli da počnu”, kaže Dragićević za Radio Herceg Novi.

Problem je evidentan već duže vrijeme, kazao je Dragićević, a dopise su upućivali i Ministarstvu prosvjete i lokalnoj upravi kako bi obezbjedili sredstva za sanaciju.

“Najizglednije je bilo da ćemo uspjeti prije dvije godine, kada je dio školske zgrade adaptiran za potrebe vrtića Naša radost. Opština Herceg Novi tada je odlučila da pomogne školu sa 100.000 eura i uloži u projekat sanacije ravnog krova,  drugih prostorija  i kompletne stolarije. Zbog promjenjenih okolnosti na lokalnom nivou nije došlo do realizacije ovog posla”, pojasnio je Dragićević.

Najveće je oštećenje na djelu hodnika na trećem spratu i na plafonu iznad mokrog čvora, a u učionicama su mokri zidovi koji su granični sa hodnikom. Nastava se neće prekidati, ali će, kako je kazao direktor škole, preduzeti sve da se hodnik redovno suši i čisti iz preventivnih razloga, kako ne bi došlo do povreda učenika.

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply