Razvojne radionice za najmlađe i u jutarnjem terminu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice počinjemo i sa održavanjem dijela radionica u jutarnjim terminima, i to onima koje su namijene djeci jaslenog uzrasta. U toku sedmice predškolci će zajedno sa roditeljima učiti kroz igru, dok će stariji drugari na kreativan način upoznavati engleski jezik.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 5. februara biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 10 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 11 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Radionica je  bazirana na podsticanje intelektualnog i emocionalnog razvoja djeteta. Roditelji će imati priliku da dobiju  adekvatne savjete i odgovore na sve što ih interesuje  povodom nedoumica sa kojima se susreću, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Na ovoj  radionici će biti riječi o 6 miljokaza ovog aspekta  razvoja: samoregulacija i zanimanje za okolinu, Emocije, dvosmjerna komunikacija, složena komunikacija, emocionalne ideje, emocionalno razmišljanje. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što uspješnijeg razvoja. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale koristeći igračke koje su upravo namijenjene njihovom uzrastu i razvoju, kao i senzornu tablu.

Radionicu vodi defektolog Ivana Popović , a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.


U utorak , 6. februara  u 19 sati  počinje radionica Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, u toku koje ćemo se posvetiti na još jedan način igri i pamćenju.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 3 do 6 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo roditeljima da dođu sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 9. februara u 19 sati pripremili smo jezičku radionicu pod nazivom Vježbajmo engleski, u saradnji sa  u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje GLOBE. Namijenjena je djeci uzrastu od 7  do 9 godina.

Na ovoj radionici djeca će na kreativan način učiti engleski jezik, kao najaktuelniji među stranim jezicima. Da li ste pokušali svojoj djeci čitati bajke i na drugom stranom jeziku? U školi Globe to redovno rade na svojim časovima, pa su ovom prilikom to pripremili i za mališane koji budu prisustvovali radionici. Ako želite da vam dijete bude inteligentno, čitajte mu bajke. A, ako želite da bude jako inteligentno, čitajte mu još bajki – govorio je Albert Ajnštajn. Prema tome, oni će imati priliku da omiljene bajke slušaju na engleskom jeziku, prave lutke i na kraju i igraju neku od omiljenih bajki. Učenje jezika kroz igru za ovaj uzrast od ključnog značaja, jer igra predstavlja važan segment njihovog razvoja. Kreativnost i imaginacija su dio procesa učenja i profesor ih mora podsticati. Bajke su odličan način da se podstakne mašta, ali i savladaju važne jezičke vještine. Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika Jasna Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 12.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply