Neznanac djevojčicama ispred škole u Zeti nudio bombone, policija u pripravnosti

Roditelji učenika Osnovne škole “Niko Maraš” u zetskom naselju Bijelo Polje danima su u strahu jer se u blizini ove obrazovne ustanove često pojavljuje nepoznati muškarac, koji djevojčicama nudi bombone. Iz Uprave policije su potvrdili za Standard da su, nakon operativnih saznanja, nekoliko puta pretresli pomenutog muškarca ali ga nijesu privodili jer za sada nema elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti u njegovom ponašanju.

Roditelji za Standard tvrde da je sve počelo prije desetak dana, kada nepoznata muška osoba parkira automobil preko puta škole i navodno šeta psa.

“Djevojčicama je nudio da se igraju sa psom i dijelio im bombone, a neke je i pratio. Jedan roditelj ga je pitao šta radi tu, kad nije mještanin ovog naselja, on je odgovorio da čeka ljubavnicu. Unazad nekoliko dana svi roditelji dovode djecu u školu i čekaju poslije škole”, istpičala je za Standard majka jedne učenice OŠ “Niko Maraš”.

Sa cjelokupnim slučajem upoznati su i službenici podgoričke policije.

“Policija ima saznanja o osobi koja se često pojavljuje u blizini Osnove škole “Niko Maraš” u zetskom naselju Bijelo Polje. Policija je tu osoba više puta kontrolisala, a jednom prilikom je kod njega pronađena drvena palica i oduzeta je. Međutim, on nije privođen, jer za sada nema elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti u njegovom ponašanju. Policija je reagovala na osnovu operativnih saznanja, iako nije dobila nijednu zvaničnu prijavu od roditelja ili uprave škole koja se odnosi na ovu osobu. Na pitanje policajaca zašto se zadržava u blizini škole on je odgovorio da čeka ljubavnicu”, kazali su za Standard u Upravi policije.

Oni napominju da je pojačan policijski nadzor u blizini škole.

“Bez obzira na to što pomenuti muškarac ne pokazuje elemente nasilnog ponašanja i pedofilije, službenici podgoričke policije posljednjih dana obavljaju pojačani nadzor u tom selu i posebno u blizini škole”, saopštili su u Upravi policije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Nije tema o jedinicama nego o bezbjednosti nase djece…molimo ministarstvo da u svaku skolu postoji makar jedan policajac kako se nebi desavale opasne stvari ,iznude novca,pedofilije ,nestanka djece i td….treba uvijek biti oprezan …nazalost!!!

Leave a Reply