Krajem sedmice seminar o radu sa djecom sa autizmom

Fondacija “Ognjen Rakočević” organizovaće u petak i subotu, 2. i 3. februara za roditelje, stručne radnike i ostale zainteresovane, seminar na kojem će imati priliku da se upoznaju sa najčešćim metodama pristupa u radu kod djece sa poremećajem iz autističnog spektra, najnovijim i najučinkovitijim modelima rada s ovom populacijom, kao i sa pregledom dosadašnjih spoznaja o učincima takvih intervencija.

Polaznici seminara imaće priliku da razmijene stavove o pitanjima najboljeg načina osiguranja boljeg života djece i osoba iz autističnog spektra sa predstavnicima vladinih i nevladinih organizacija i eminentnim stručnjacima u zemlji i okruženju, kada je riječ o dijagnostici, pristupu i tretmanu djece iz autističnog spektra. U toku seminara biće organizovana i interaktivna radionica koju će voditi psihološkinja Maja Bonačić iz Hrvatske edukovana u području integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom i razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama.

Seminar Crna Gora – svijet u kome svako dijete ostvaruje pravo na život, zaštitu, razvoj i učešće počinje u hotelu Hilton u Podgorici, u petak, u 15 sati.

Seminar je dio projekta Kreativno – logopedska radionica – Igrom do znanja koji je podržan na Konkursu Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu. Cilj ovog projekta je da pruži djeci iz autističnog spektra, njihovim roditeljima, staraocima i vaspitačima tretman i savjetodavni rad u domenu patologije govora i jezika, oblicima poremećaja komunikacije i svim ostalim poremećaja iz autističnog spektra. Kroz pohađanje tromjesečne kreativno – logopedske škole Igrom do znanja, projekat je polaznicima omogućio kroz terapiju igrom da se ublaže ili otklone teškoće koje imaju djeca iz autističnog spektra, rehabilitaciju govora i jezika, sticanje i unaprijeđivanje znanja kroz obrazovne sadržaje i razvoj emocionalne inteligencije.

Zainteresovani da prisustvuju treba da se prijave do četvrtka 2. februara na e-mail [email protected] ili putem telefona 069/453-972.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply