Trudnoća je blagosloveno stanje, a porođaj najradosniji susret

Drage buduće mame, dok čekate vašu bebu, pokušajte da ne brinete, jer briga nastaje od predviđanja mogućih i nemogućih problema. Da li vam je to potrebno i zašto biste iz tog ugla posmatrale život?

Pričaće vam razne priče, prenositi svoja iskustva sa porođaja. Slušajte bez straha i ne zaboravite, to su NJIHOVA iskustva. Vaše iskustvo biće u velikoj mjeri upravo nalik onom što očekujete. Zato nastojte da to bude prelijepo iskustvo, nemjerljivo po radosti kojom ćete biti zapljusnuti.

  • Šetajte što više svakog dana do porođaja, kako biste bile snažne i čile.
  • Od hrane koju unosite za vrijeme trudnoće, važnije su misli i osjećanja, kojima hranite vaše tijelo i vašu dušu.
  • Komunicirajte sa vašom nerođenom bebom, mazite je, pjevajte pesmice. Otkrijte šta joj najviše prija.
  • Tata neka takođe učestvuje u komunikaciji sa nerođenom bebom. Beba će umijeti da ga čuje i razumije.
  • Na svaki pregled i redovnu kontrolu idite samouvjereno, znajući da je prirodno da sve bude u redu. Ako na licu ljekara postoji bilo kakav izraz straha ili sumnje, budite obazrive i znajte da su i oni ljudi koji mogu da pogriješe. Sa mirom prihvatite svaku informaciju, a naknadno razmislite imate li stvarne potrebe da provjeravate onu, koja vam je unijela bilo kakvu strijepnju. Strah hrani strah, ne pristajte da budete u tom lancu. Zdravlje je prirodna tekovina čovjeka, a ako se ikada sretnete sa bilo kakvim zdravstvenim problemom, nema nepopravljivih stvari. Uvijek je sve popravljivo i za sve postoji lijek. Taj lijek je prije svega u nama, našoj svjiesti, stoga razmislite da li stalno treba da trčite kod ljekara. Imajte uvijek povjerenja u sebe.
  • Radite ono što volite i u čemu uživate – ako još niste pronašle svoj hobi, sada je pravo vrijeme.
  • Porođaj je prirodan proces u kome učestvuje beba i vi. To je vaš zajednički trud, koji se završava brzo i lako kada ste povezani i kada se osluškujete i razumijete šta ko od vas u kom trenutku radi. Bebe svojim pokretima maksimalno učestvuju u porođaju. A od vas se očekuje da se u poslednjoj fazi porođaja – fazi napona angažujete. Osjetićete koliko je sve to prirodan proces u kome sve ide svojim tokom.
  • Ne bi bilo loše da izaberete porodilište u kome možete biti u nekom prirodnijem položaju tokom porođaja, kao što je stajanje, tj. čučanje, jer tada gravitacija uveliko pomaže i vama i bebi.
  • Ljekarima i babicama, koji će vam pomagati u tom činu, obraćajte se sa povjerenjem i ljubavlju, bez sumnje da oni vama i vašoj bebi žele sve najbolje.
  • Susret sa bebom je najljepši i najradosniji susret u vašem životu, koji će vam svakako promijeniti život.
  • Vaš život dobija smisao novog postojanja. Vi se takođe rađate, ovaj put kao majka. Majka je blagoslovena i bogata, jer je spremna da spozna šta je to bezuslovna ljubav. Ljubav koja sve razumije, koja uvijek ima strpljenja, koja nikada ne osuđuje. To je takođe ljubav koja ne vezuje i ostavlja drugome slobodu izbora.

Na predivnom ste putu, a put je ono što nas uvijek raduje, zar ne?

Izvor: Roditeljstvo novog doba

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply