Učiteljica prijetila da će prebijati i odrobijati učenice?

Roditelji desetogodišnje učenice Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve prijavili su policiji da je učiteljica te škole njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti i odrobijati.

Incident se dogodio prošlog ponedjeljka, kada je učiteljica S.P. navodno uletjela u razred kom ne predaje i pitala “ko je ta učenica koja ju je sa drugaricom navodno ogovarala”.

Prema saznanjima Vijesti roditelji djevojčice policiji su prijavili da je nastavnica ulazila u dva odjeljenja kojima ne predaje i tražila učenice koje su preričavale priču, da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, učiteljica S.P tukla sa svojom koleginicom i vukla je za kosu.

Učiteljica S.P. je tog dana prvo ušla u učinicu kolegnice, sa kojom se navodno tukla na Žabljaku, a potom i učiniocu druge koleginice. Prema prijavi to se dogodilo  za vrijeme časa,  oko 8.30 sati.

“Jedna od djevojčica koju je prethodno uznemiravala ušla je u učiniocu učiteljice koja predaje mome djetetu. Nakon toga je, kako mi je dijete ispričalo, ali i potvrdili drugi roditelji,  ušla bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete.  I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla  i obratila se mome djetetu riječima – ‘pa makar završila u zatvor ili ludaru tebe ću prebiti’. Potom je dodala i ‘odrobijaću ih’”,  ispričao je roditelj  koji je prijetnje prijavio policiji.

Učiteljica u čiji je razred ušla S. P. prijavila je incident upravi škole, nakon čega je pokrenut disciplinski postupak.

“Učiteljica je uzela pravdu u svoje ruke, bez konsultacija sa direktorom, psihologom, pedagogom… Odlučila je da dijeli pravdu sama, a djeci, kojoj je prijetila nanijela je veliku psihičku štetu”, ispričao je roditelj učenice petog razreda.

Vijestima su iz policije potvrdili da istražuju slučaj.  Učiteljica S.P. je nakon incidenta zakazala roditeljski sastanak i roditeljima tvrdila da joj podmeću i da nije prijetila djeci.

Prema saznanjima lista  o dešavanjima u budvanskoj školi biće upoznato Ministarstvo prosvjete.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Tacno tako,nastavnici moraju sve da trpe,zbog razmažene djece,koja vecinom dolaze u školu da spavaju ili i zgube vrijeme da kuci roditelje ne slusaju ili ubiju samocu!!!Da li ce se ikada vratiti vrijeme kada se učiteljice,nastavnici i roditelji postovali od strane djece…Zaista je bilo divno odrastati u to doba!

  1. Nekad su roditelji vjerovali nastavnicima a ne djeci ,pa nijesi smio ni da se pozalis jer samo mozes dobiti batine ! Sad se kunu u ono sto djeca kazu a ne zna se koje vise laze! Nijesu kriva djeca nego savremeni roditelji!

  2. Bolje bi bilo “roditeljima” da se malo vise pozabave sopstvenom djecom, iz kojih prosto vrišti primitivizam i nevaspitanje! Neodgojena, nekulturna i divlja, takva su današnja djeca, nazalost! To još nijesi čuo da ti nazove “Dobar dan”, ne daj Boze ne valja se! Ali to je ono sto nosis iz kuce, dakle racunica jasna! Posalju ih mama i tata s ajfonima u skolu. Najlakse je danas okriviti nastavnike, profesore…! Na sta im se svela profesija, danas se najgore tim zvanjem zvati! Nazalost!
    Dok je bilo pruteva i cupanja za usi u dobra su celjad izrastala djeca, a u sta ova danasnja izrastaju-kami nam ga s njima!

  3. “a djeci, kojoj je prijetila nanijela je veliku psihičku štetu” , ne znam cijelu pricu, ali ovaj dio me zaista nasmijao. Prvo ugasite onolike realitije sa kojima vam se djeca poistovjecuju pa moze da se prica o “psihickoj steti”, nego nisu tu djeca kriva, nego roditelji koje nije imao ko da vaspitava kad su oni bili djeca. Kanali gdje se prorice sudbina, gleda u karte, ko je sa kim spavao u realitiju, zaista ima izuzetaka, ali djeca su danas dobro upoznata sa nekim stvarima koja su nakaradna i definitivno ne nesto na sta treba da se ugledaju. Takodje omladina nezna da se ponasa ni prema starijima od sebe i rijetko ikoga postuju, tako da za nekih 20 godina, kad bude naredna generacija roditelja mozemo ocekivati totalno rasulo sto se tice opste kulture.

  4. Jesu li u pitanju vip učitelji, profesori, vip djaci?! Autoriteta nema, pristupa razgovora, nasilje. Niko ništa ne preduzima. Išli smo i mi u školu, prošli pubertet, pa smo normalni. Čast izuzecima ima ih svudje!

  5. Dok je bilo pravih profesora/ica bilo je mnogo bolje u školama,danas upravo ovakvi prosvjetni radnici svojim vokabularom i ponašanjem daju očigledan primjer djeci kako se trebaju ponašati.Smiješno i krajnje ne profesionalno je da jedan prosvjetni radnik pokaže ovakav stav na “ogovaranje” ucenika/ca!!! Onda se postavlja pitanje : Cime se bavi takav prosvjetni radnik,osim “sakupljanjem traceva” iz ucenickih klupa?! 😀 😀 😀

  6. Prestanite da “pljujete” po prosvjetnim radnicima! Istina je i to,da je ovaj sistem kao i u drugim oblastima dozvolio da “s kova i konopca” svak zavrsi. Ali nemojte zaboraviti da vecina ljudi sigurno dobro radi svoj posao. Nemojte,sto je jos vaznije,zaboraviti da su djeca….ne znam naci pravi termin, nepodnosljiva. Skoro sam slavila 10.rodjendan cerki. Gospode sta sve vidjeh i cuh od desetogodisnjaka. Sve je to za tesku batinu!!! Eto pa vala neka ispadnem nasilna!!!

  7. Ja samo mogu reci da ta uciteljica sluzi za primjer! Njena karijera,dovoljno duga,govori dosta o njoj! I jos cu nesto dodati,kad sam ja bila djak,morala sam birati i koju lijepu rijec upotrijebiti da nesto kazem o tako vaznoj osobi kao sto je uciteljica! A djeca su ogledalo svojih roditelja!

  8. Dva moja sina su zavrsili skole i nikada nijesam cula od njih negativan komentar na racun kolege. Nijesu im se svi svidali sigurno ali nijesu ni imali od koga nauciti da alapace jer nikada nijesu culi od mene i supruga da alapacimo kolege. Bila sam sokirana prilikom jedne kucne posjete kolicinom ogovaranja kolega od strane cetiri daka, djece moje poznanice. Mozda smo mogle biti prijateljice da ne bi te posjete poslije koje vise nijesam pozeljela da udem kod nje. Zakljucila sam da su to od roditelja naucili. Vi sami zakljucite sta sam htjela poruciti.

  9. Danasnji ” domaci zadaci” djece su parovi, zadruga i razne gluposti. Tako da ne treba nastavnike kriviti, jer sa danasnjom djecom tesko je izaci na kraj. A za to se treba zahvaliti divnim roditeljima koji vaspitavaju svoju djecu kojima su idoli starlete i kriminalci…

  10. Uciteljice su tu da pruze znanje.Tu su da pripomognu vaspitanju,a u nekim slucajevima je to prosto nemoguce.Slozicete se da je svako dijete u glavnom odraz porodice iz koje dolazi.Vjerujem i zelim da vjerujem,da ne postoje prosvjetni radnici koji bi zeljeli nauditi nekom djetetu.

    • Ovo je jedna divna zena i ko zna sta su joj uradili i sta je pravi razlog da se ovo desilo. Roditelji djece kojima je ona razredni starjesina su svi stali na njenu stranu i zele da njihovoj djeci ona i dalje bude razredna.

  11. Osilila se djeca ali nijesu krivi vec skolski sistem sto im je dopustio da maltretiraju svoje nastavnike.Sve prsti od DJECIJIH PRAVA. Gdje su prava nastavnika?Kako raditi u ovakvim uslovima kada roditelji u potpunosti vjeruju u sve sto im njihovo mezimce servira da opravda svoj nerad.KUDA IDE OVO DRUSTVO?!

  12. Mislim da su danas roditelji i djeca sebi dali previse za pravo.Zato i imamo “klanova “po osnovnim skolama,zato ne postuju nikog,zato ne znaju reci dobar dan i dovidjenja…i onda su im krivi ucitelji,profesori

Leave a Reply