Za dječje bolnice i odjeljenja 30.000 eura od lanca IDEA

IDEA i njeni partneri doniraće 30 hiljada eura u opremi dječijim bolnicama i odjeljenjima u osam crnogorskih gradova. Donacija Darujemo zajedno sa prijateljima najavljena je u okviru IDEA novogodišnjeg karavana, koji je obišao mališane u bolnicama u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Baru i na Cetinju.

Zaposleni u IDEA-i, Djeda Mraz i Kodi posjetili su djecu u bolnicama, u želji da donesu duh praznične čarolije i tako im uljepšaju vrijeme koje provode na liječenju. Svi mališani dobili su i novogodišnje poklone.

“IDEA novogodišnji karavan je tradicionalna volonterska akcija naših zaposlenih, u kojoj učestvuju preko 100 kolega iz svih krajeva Crne Gore. Na taj način svi zajedno stvaramo prazničnu čaroliju za mališane u bolnicama i uz novogodišnje paketiće poklanjamo im osmijehe i ljubav, koji su im u ovom trenutku najpotrebniji. Jako smo srećni što su nam se u toj namjeri pridružili i naši partneri, sa kojima smo zajedno obezbijedili vrijednu donaciju za bolničku opremu koja će unaprijediti liječenje djece,“ saopštila je direktorica marketinga u IDEA-i Jelena Doderović.

Novogodišnji karavan podržalo je Ministarstvo zdravlja, koje se zahvalilo IDEA-i što u kontinuitetu pomaže crnogorski zdravstveni sistem.

“Dječiji osmijeh jedna je od najvrjednijih stvari, a mi ih danas vidimo puno, što ovaj događaj čini još ljepšim i svečanijim. Potrebe svake zdravstvene ustanove su velike i mi želimo da ponudimo najbolje uslove našim pacijentima. Međutim, moramo se kretati u uslovima ograničenih finansijskih sredstava, pa nam tako društveno odgovorni pojedinci i kompanije, ljudi koji osjećaju potrebe našeg društva I sistema, puno pomažu u ostvarivanju ciljeva. IDEA novogodišnji karavan može da posluži kao dobar primjer i ostalim kompanijama,“ saopštila je Alma Hajdarpašić Drešević, Direktorica direktorata za zdravstvenu zaštitu.

IDEA, kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano pomaže osjetljive grupe stanovništva, a poseban fokus je na djeci. Osim što donacijama pomaže dio zdravstvenog sistema koji brine o njima, različite aktivnosti organizuje u oblasti sporta i ekologije. IDEA je više puta podržala i rad Igračkoteke i Razvojnog centra, pomažući udruženju Roditelji da obezbijedi adekvatne servise za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply