Decembarske radionice posvećene praznicima

Radionice Razvojnog centra udruženja Roditelji u decembru će biti posvećene novogodišnjim praznicima, a djeca će imati priliku da se zabave i nauče puno toga korisnog u okviru ove tematike. Naredne sedmice djeca osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da iskažu svoju kreativnost u pravljenju novogodišnjih ukrasa, ali i da na kreativan način uče i vježbaju engleski jezik komunicirajući o Božiću.

Zbog velikog interesovanja za radionice za najmlađe Razigravanje i želje da izađemo u susret roditeljima koji su više puta pokušavali da prijave djecu, ali zbog ograničenog broja mjesta to nijesu uspjeli, za ove radionice neće neko vrijeme biti standardnog prijavljivanja. Na taj način želimo da što većem broju djece damo priliku da učestvuju u ovim radionicama pa ćemo sa standardnim prijavljivanjem nastaviti kada sva djeca za koju su roditelji do sada slali prijave odrade radionice po jedan put.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 5. decembra u 19 sati počinje prva kreativna novogodišnja radionicu pod nazivom Novogodišnje majstorije, koju realizujemo u saradnji sa Irenom Burzan Pejanović, akademskom umjetnicom i dizajnerkom.

U susret predstojećim praznicima, drugari će na ovoj radionici imati priliku da nauče da samostalno prave jelkice od raznovrsnih šarenih krpica, tkanina kojima će ukrasiti svoje domove ili pokloniti nekome. Cilj radionice je vježbanje motorike prstića i ruku kroz upotrebu makaza, tkanina, štapića, razvijanje kreativnosti i mašte kod djece, ali i druženje i priprema za predstojeće praznike.  Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina. Broj mjesta je oraničen na 15.

U četvrtak, 7. decembra u 19 sati pripremili smo jezičku radionicu pod nazivom Vježbajmo engleski, u saradnji sa  u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje GLOBE. Namijenjena je djeci uzrastu od 12 do 13 godina.

Na ovoj radionici djeca će na kreativan način učiti engleski jezik, kao najaktuelniji među stranim jezicima. Iz Centra Globe uvijek iznenade zanimljivim jezičkim radionicama, pa kako su i njihovi polaznici često izloženi komunikaciji sa izvornim govornicima, sada će tu šansu pružiti i djeci koja budu prisustvovala radionici. Djeca će imati priliku, da vježbaju engleski i razgovaraju sa profesoricom Madeline Luković. Decembarska tema radionice je nezaobilazna božićna čarolija. Osim toga, saznaće interesantne edukativne priče o tradiciji koja se odnosi na Božić, a od Amerikanke čuti kako Božić prosljavljaju na drugom kraju svijeta. Broj mjesta je ograničen na 12.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply