Počinju i muzičke radionice

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici ponovo će naredne sedmice mališani i njihovi roditelji biti obradovani novim tipom radionica, i to muzičkih. Osim njih, biće organizovane i radionice za rani razvoj, a za starije drugare učenje engleskog jezika na kreativan i zabavan način.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U ponedeljak, 30.oktobra nastavljamo sa razvojnim radionicama pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

 

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove I razvijati svoje saznajne potencijale. Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja. Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 7. Prisustvo roditelja je obavezno.

 

U srijedu 1. novembra od 19 sati krećemo sa novim muzičkim radionicama pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje , koje realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U tok radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 3.novembra u 19 sati organizujemo još jednu jezičku radionicu pod nazivom Vježbajmo engleski , u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje GLOBE, a namijenjena je djeci uzrastu od 9 do 11 godina.

Na ovoj radionici djeca će na kreativan način učiti engleski jezik, kao najaktuelniji među stranim jezicima.Tema radionice biće MY HOME, gdje će mališani imati priliku da savladaju vokabular i izraze koji se odnose na domove, prostorije u kući, namještaj, a i obnoviti neke gramatičke cjeline. Koncept radionice osmišljen je na taj način da se kroz igru, zabavu i ostale podsticajne aktivnosti usvajaju nova znanja engleskog jezika. Radionicu će voditi profesor engleskog jezika i jedan od predavača u Centru Globe Miloš Andrić. Broj mjesta je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply