Udžbenici osnovcima na raspolaganju 15. septembra

Kompleti udžbenika za svu djecu iz osnovnih škola na teritoriji opštine Budva biće im na raspolaganju od 15. septembra, najavljeno je iz lokalne uprave koja je i obezbijedila besplatne knjige za sve osnovce.

“Užbenike će zaduživati roditelji koji će biti u obavezi da ih po završetku školske godine vrate, a ukoliko dođe do oštećenja, roditelji će morati da plate komplete”, pojasnio je sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Đorđe Pribilović.

Odlukom o budžetu Opštine Budva za 2017. godinu, lokalna uprava je opredjelila novac za nabavku knjiga za sve učenike od prvog do devetog razreda za sve tri osnovne škole na teritoriji budvanske opštine. U pitanju je 2643 kompleta knjiga za koje je opredjeljeno nešto manje od 200 hiljada eura.

Najveći broj udžbenika obezbjedjen je za treće razrede 366, a najmanje za učenike osmih razreda 246 kompleta. Udžbenici će učenicima biti na raspolaganju od 15. septembra, a distribuiraće se iz osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”

Pribilović je naglasio da će potpisivanje ugovora o distribuciji biti potpisano 25. avgusta i da dobavljač ima rok od trideset dana da udžbenike distribuira do krajnjeg korisnika.

Lokalna uprava za narednu godinu planira u budžetu da previdit novac za pomoć učenicima iz socijalno ugroženih porodica, korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice i za djecu samohranih roditelja.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Nekad je bilo da se cuvaju knjige da bi se dijete podsjetilo gradiva u starijim razredima a polumaturanti da se spreme za upis u srednju skolu. Sad imamo i udzbenike-knjige za jenokratnu upotrebu. SRAMOTA!

  2. Smatram da je to nemoguce. Kao profesor u skoli tvrdim da su udzbenici napravljeni od najlosijeg papira, da je nemoguće proci jednu nastavnu godinu bez ostecenja. Naime, sve navodi na to da ce se kompleti morati platiti prije ili kasnije

Leave a Reply