Školski udžbenici u prodaji u drugoj polovini avgusta

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica planira da knjižarama počne distribuciju udžbenika za školsku 2017/2018 godinu u drugoj polovini avgusta, kada ih građani mogu očekivati u prodaji.

Iz Zavoda je danas saopšteno da preduzimaju sve da bi i ove godine udžbenici bili odštampani na vrijeme.

“Određene procedure su u toku i očekuje se da će biti završene u planiranom roku, kako bi i štampa tih udžbenika bila završena na vrijeme i udžbenici bili spremni za početak školske 2017/2018. godine”, kažu u Zavodu.

Cijene udžbenika Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva biće na prošlogodišnjem nivou.

Najjeftiniji je komplet udžbenika za prvi razred osnovne škole i prošle godine je koštao 43,10 eura. Kompleti udžbenika za drugi razred osnovne škole, sa engleskim jezikom košta 50,80, za treći razred, 47,70,  za peti 67,30, za šesti 79,80.

Od kompleta za osnovce najskuplji je komplet za učenike koji pohađaju sedmi razred – 93,70 eura, dok je cijena kompleta udžbenika za učenike osmog i devetog razreda ista, 88,20 eura. Cijene kompleta za šesti, sedmi, osmi i deveti razred su bez uključenog drugog stranog jezika.

Lektira za drugi razred je 16 eura, dok je za sedmi razred najskuplja i iznosi 44 eura.

Cijena kompleta za učenike prvog razreda Gimnazije je 106,30 eura, dok su nešto jeftiniji kompleti za starije razrede. Za gimnazijalce koji pohađaju drugi razred komplet udžbenika košta 87,20 eura, za treći 78,70, a za četvrti 55,30 eura.

Ta ustanova je sa zainteresovanim sindikalnim organizacijama u zemlji potpisala ugovore kojim je omogućena kupovina na rate njihovim članovima, pa se u maloprodajnim objektima Zavoda može kupovati na rate preko kartica koje to omogućavaju.

“Takođe, u duhu olakšica kupovine školskog pribora u knjižarama Zavoda za udžbenike, građani će za svaki kupljeni komplet udžbenika dobiti na poklon po dvije sveske iz kolekcije Naše sveske sa motivima najljepših crnogorskih pejzaža i istaknutih sportista naše države,” saopšteno je iz Zavoda.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply