Naredne sedmice vježbamo govorno-jezičke, slušne i psiho-motorne funkcije

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovane dvije edukativne radionice za djecu predškolskog I ranog školskog uzrasta koja će osmišljavati svoje priče i učiti kako se pravilno formiraju rečenice. Sa logopedom djeca će učiti da ovladaju predčitalačkim i pretpisačkim sposobnostima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 25. jula u 19 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama djeca tokom radionice vježbaju i određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu pa i na taj način vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 27. jula u 19 sati počinje prva radionica pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje koja će jednom mjesečno biti organizovana u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti kao i vremensko-prostorne orijentacije, kao i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply