Naredne sedmice dvije radionice za osnovnoškolce, jedna za roditelje

Udruženje Roditelji za narednu sedmicu sprema tri besplatne radionice u Razvojnom centru, od kojih su dvije za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a jedna za roditelje. Djeca će imati priliku da jačaju pažnju, koncetraciju i memoriju, dok će kroz eksperimentaonicu razvijati istraživački duh i kritičko razmišljanje. Roditelji će saznati nešto više o skoliozi, a moći će da povedu i djecu na pregled kod fizioterapeuta.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email[email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

utorak, 27. juna od 18 sati kreće nova interesantna radionica pod nazivom Eksperimentaonica. U toku ove radionice djeca će učiti o prirodi i pojavama u prirodi. Istraživaće svoju okolinu i dokazivati pojave u prirodi. Cilj radionice je da na zanimljiv način razvijaju kritičko razmišljanje. Podsticaće istraživački duh i mogućnosti rješavanja problema. Radionicu vodi učitelj Sava Kovačević, a namijenjena je uzrastu od 8 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.


srijedu, 28. juna od 19 sati  biće organizovana radionica za roditelje pod nazivom Kako spriječiti deformitete kičme. Skoliozu je najlakše opisati kao deformitet kičmenog stuba u vidu slova „S“ , koja je sve učestalija kod mališana  i to  najčešće u školskom uzrastu i fazi ubrzanog rasta i razvoja. Na ovoj radionici, roditelji će imati priliku da saznaju kako da prate rast i razvoj svoje djece kao i koji su to rani pokazatelji Skolioze. Kako pružiti podršku djeci kod koje se ovaj problem razvio i kako ga adekvatno tretirati? Na ova i mnoga druga pitanja roditelji će dobiti odgovor od dr.specijaliste dječjeg fizijatraMilene Adzić, specijaliste fizioterapije i Schroth terapeuti Tamare Mijanović i Ive Tomković.  U toku radionice biće pregledana sva prisutna djeca koja dođu sa roditeljima. Broj mjesta je ograničen na 20.

četvrtak, 29. juna u 19 sati počinje radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Miila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply