Otvorena SMS linija za pomoć Kristijanu i Ilini

Na portalu www.budihuman.me u toku je akcija prikupljanja pomoći za Ilinu Raonić i Kristijana Radulovića, i svi zainteresovani građani mogu da uplate novac putem jedinstvenog donatorskog broja 14543.

Iz fondacije Budi human pozivaju sve građane i društveno odgovorne firme da se pridruže akciji i da slanjem poruka i uplatama na račun pomognu liječenje Kristijana i Iline.

”Uz pomoć tri mobilna operatera (Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel ) uspostavili smo jedinstveni donatorski broj 14543 preko kojeg građani mogu da uplate novac. Stranica www.budihuman.me je po transparentnosti jedinstvena u regionu, jer građanima pruža mogućnost da u realnom vremenu prate koliko je novca uplaćeno, sa kojih brojeva te koliko sredstava je još neophodno prikupiti, kao i način na koji se prikupljena sredstva troše”, saopšteno je iz Fondacije.

Kristijan  i Ilina imaju cerebralnu paralizu. Kristijan ide u redovnu školu i završava drugi razred. Ne hoda, ali lijevom stranom radi sve što može. Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, neophodan je odlazak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj.U istu bolnicu treba da ide i Ilina. Ona ima poteškoće, jer može da stoji i sjedi isključivo uz pridržavanje. Iako Ilina ima problema sa kretanjem i održavanjem ravnoteže, zna azbuku, naučila je da broji do deset, zna značenje riječi i razlikuje boje. Terapija i rehabilitacija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj daje veliku mogućnost da će Ilini biti mnogo bolje.

Na portalu Budi human je istaknuta procedura na koji način neko može postati korisnik Fondacije, sa kojim novcem organizacija raspolaže i kome su do sada građani sve pomogli.

Sredstva koja se trenutno nalaze na računu Fondacije Budi human, a prikupljena su tokom Teletona (u iznosu od 385.576 eura) biće, kako kažu, preusmjerna prvom korisniku oboljelom od karcinoma koji bude ispunjavao uslove za dodjelu pomoći.

Izvor: Antena M

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Oboje su andjeli,ali Ilinu lichno poznajem!Bila je rizichna,ali je imala dobre predispozicije,nju su doktori ‘sredili’ ne ukazavshi majci,i ne uputivshi je na hitnu rehabilitaciju.Pametnica jedna,Bog da je chuva,i nju i Kristijana,pa da se sakupi ovaj novac chim prije!Srecno andjeli!😇😇😇

Leave a Reply