Mališani iz vrtića u suzama ispratili učiteljicu u penziju


Oko trideset mališana podgoričkog vrtića Bubamara, koji radi u okviru JPU “Đina Vrbica” priredilo je iznenađenje vaspitačici Vojislavi Vojki Šaković, povodom odlaska u penziju nakon 35 godina rada.

 

Oni su uz pomoć roditelja željeli da svoju omiljenu vaspitačicu obraduju i tom prilikom su joj pripremili cvijeće i transparent na kojem je pisalo: “Vojka mi te volimo”.

Šaković je u ulozi vaspitača našla još davne 1982. godine. Nakon punih 35 godina koje je provela vaspitavajući djecu za naš portal kaže da je najbitnije da je radila posao koji voli i koji je nije rušio.

“Izvela sam brojne generacije- od jaslica do predškolskog uzrasta. Uvijek sam ih učila da je najbolji drug knjiga i da je najvažnije da u životu postanu dobri ljudi. Tu djecu volim više od svog života”, kazala je Šaković koja nije mogla da sakrije emocije zbog današnjeg iznenađenja.

Prema njenim riječima, ponosna je na generacije koje je ostavila iza sebe, a sve godine njenog rada bile su protkane ljubavlju prema djeci.

“Izlazim iz ovog posla očuvanog duha. Ovaj posao ne može da radi bilo ko, već samo onaj ko voli djecu”, poručila je vaspitačica.

Kako je CdM-u kazala jedna od majki mališana, iznenađenje su pripremali par dana.

“Mislim da je vaspitačica još u šoku. Danas su u vrtiću svi od sreće plakali”, kazala je Maja.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Vojka je divna vaspitačica, zaslužuje svaku pohvalu i pažnju. Posebno u uslovima “Bubamare” sa po pedesetoro djece u grupi u skučenom prostoru. Bila je vaspitačica mojoj kćerki, i danas je s ljubavlju pominjemo.

  2. Tacno tako Ovaj posao nemoze da radi bilo ko.Dobra vaspitacica sa puno ljubavi dobro dijete.Da dijete sa apetitom ulazi kad je vidi i umili se uz svoju vaspitacicu i grli.Imam troje djece.Ovo nisam dozivjela ni sa jednim ovako nesto kao sa najmladjim da ima tako dobru vaspitacicu.Prema djeci kao da im je majka,e tako neki mio pogled ma sve super.Ali kakvih ima bolje da ih nema.

Leave a Reply