Još se čeka prenos novca od operatera

Na računu Fondacije Budi human nalazi se 158.803 eura, koji su tokom akcije Teleton uplatile društveno odgovorne kompanije, dok preostalih 208 hiljada eura, prokupljenih od poziva i sms-ova, još nije uplaćeno na račun Fondacije, saopšteno je iz te organizacije.

“Ni jedan mobilni operater do sada, međutim, nije uplatio sredstva na račun Fondacije. Podsjećamo da su se operateri obavezali da će novac Fondaciji uplatiliti najkasnije 50 dana od datuma obračuna. Taj rok potreban je da bi operateri naplatili novac od sms-ova i poziva od korisnika koji su ih slali ili pozivali humanitarni broj”, piše u saopštenju Fondacije Budi human.

Iz Fondacije kažu da su u stalnom kontaktu sa operaterima koji su saopštili da je naplata sredstva prikupljenih preko donatorkih linija u finalnoj fazi i da će do kraja mjeseca novac biti uplaćen na račun Fondacije od strane mobilnih operatera.

“Kako novac bude uplaćivan javnost će odmah biti obavještavana”, istakli su iz Fondacije Budi human.

Sa njihovog računa do sada nije isplaćivan novac jer nije bilo zahtjeva.

Podsjećaju da novac prikupljen na Teletonu, može biti korišćen isključivo za liječenje djece oboljele od karcinoma kojoj je potrebno da se liječe u inostranstvu, a Fond zdravstva iz bilo kog razloga ne pokriva troškove liječenja.

“Informaciju o stanju na računu, uplatama i isplata javnost može da dobije u svakom trenutku i Fondacija u vezi sa tim stoji na raspolaganju svima”, navodi se u saopštenju.

U narednih desetak dana očekuju finalizaciju portala Fondacije Budi human koji će se nalaziti na adresi www.budihuman.me.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply