Gradsko pozorište Podgorica počinje april Slastima slave

 

Komičan, ali i dirljiv dramski tekst govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter je komad napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. U predstavi igraju Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Sljedećeg dana (5. april), u okviru Dramske scene za mlade počeće probe za novu predstavu u produkciji  Gradskog pozorišta. Riječ je o komadu Mi djeca sa stanice Zoo koju će režirati Ana Vukotić po dobro poznatoj istinitoj priči Kristijane Felšerinov. Ispovijest Kristijane F. sedamdestih godina prošlog vijeka potresla je njemačku javnost i do dana današnjeg nije izgubila na aktuelnosti. Priča razotkriva veliki problem dječje narkomanije i dječje prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogućava da se ovi problemi nesmetano razvijaju… Predstava će premijerno biti izvedena sredinom maja u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Na Lutkarskoj sceni za djecu 6. aprila, u Dodestu, biće igrana predstava Ružno pače (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka, dok su 7. i 8. april rezervisani za prve reprize naše najnovije produkcije Romeo i Julija (14+), koju je režirala Emilija Mrdaković. Bajka o ribaru i ribici (6+), takođe sa Lutkarske scene za najmlađe, biće igrana u nedjelju, 9. aprila. Ovu predstavu za naše pozorište, po Puškinovom djelu režirao je Jevgenij Ibragimov.

U utorak, 11. aprila, glumce Gradskog pozorišta očekuje prvo gostovanje van Podgorice u ovom mjesecu. Sa predstavom Kod Nojeve barke u osam (5+), reditelja Roberta Valtla, predstaviće se kotorskoj publici u Kulturnom centru „Nikola Đurković“. U četvrtak 13. aprila, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ ansambl Gradskog pozorišta izvešće autorski projekat Borisa Liješevića Čuvari tvog poštenja. Uslijediće gostovanje sa ovom predstavom 18. aprila u Kotoru i 19. aprila u Herceg Novom, gdje će naš komad biti igran u okviru HAPS-a 2017.

Do kraja mjeseca podgorička publika, na scenama KIC-a „Budo Tomović“, moći će da vidi i predstave  Ljepotica i Zvijer (22. i 24. april), Lažljivci (24. april), Više od terapije (28. april), Ah, šta sve mora jadno dijete (29. april) i Kod Nojeve barke u osam (30. april).

Ulaznice za predstave sa aprilskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply