Marihuanu našli kod 4 maloljetnika u Podgorici

Podgorička policija, kontrolom lokacija u blizini škola, pronašla je marihuanu kod četiri maloljetne osobe.

Policija je, kako je saopšteno, obilazila više lokacija u blizini školskih ustanova na teritoriji Podgorice, a aktivnosti su se odnosile prevashodno na kontrolu osoba mlađe populacije srednješkolskog uzrasta, kao i eventualno sumnjivih lica koja se kreću u blizini škola i školskih dvorišta.

“Prilikom vršenja ovih aktivnosti, inspektori su u dva navrata, kod četiri lica, pronašli i oduzeli ukupno četiri manja pakovanja sa opojnom drogom marihuanom, kao i tri ručno pravljene cigarete, tzv. džointe, sa sadržajem opojne droge marihuana. U prvom slučaju, 24. februara, u konzimaranju marihuane u dvorištu srednje škole, zatečena su dva maloljetnika, oba stara 17 godina. Kod njih su pronađena tri pakovanja sa marihuanom i tri džointa. U drugom slučaju, danas, inspektori su, takođe u dvorištu srednje škole, zatekli dva maloljetna lica, stara 17 godina, sa jednim pakovanjem marihuane”, navodi se u saopštenju policije.

Od četvorice maloljetnika u prisustvu roditelja uzete su izjave, a inspektori su obavili razgovore i sa njihovim roditeljima.

“O događajima je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike koji se izjasnio da u konkretnim događajima, odnosno u radnjama kontrolisanih maloljetnika, ne postoje elementi bića krivičnog djela. Protiv dva maloljetnika kod kojih su nađena tri pakovanja marihuane i tri džointa će Sudu za prekršaje biti podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava, dok će dvojici maloljetnika kod kojih je nađeno jedno pakovanje marihuane biti izrečena mjera upozorenja”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Maloljetnici se sad racunaju do 13 god,cast izuzecima.ima budala koji od 15 maltretiraju roditelje,upraznjavaju vec uveliko sex a ne puse marihuanu.sve je to iz kuce doneseno.vecina nas zna kako nam se djeca ponasaju a ovi sto nemaju roditelja vecinom ne mogu uticati na djecu koja su vaspitavana od maluh nogu.problem juri problem ili sa kim si takav si

Leave a Reply