Mjesec pozorišnih praznika uz premijeru Romea i Julije

Gradsko pozorište u mjesecu martu, pored redovnih repertoarskih aktivnosti na Večernjoj sceni, Dramskoj za djecu i Lutkarskoj, priključiće se obilježavanju važnih internacionalnih teatarskih datuma. Proslaviće Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). U martu Gradsko pozorište ima i premijeru predstave Romeo i Julija.  

Martovski repertoar otvoriće naslovi sa Večernje scene, i 1. marta u 20 sati u sali Dodest, publika ponovo može pogledati hit predstavu Više od terapije, u režiji Alise Stojanović. U istom terminu, na istom mjestu, u četvrtak 2. marta biće igran Milerov Pogled s mosta, reditelja Milana Karadžića.

Što se tiče produkcija za odrasle, do kraja mjeseca na scenama KIC-a „Budo Tomović“ biće igrane i predstave: Slasti slave, u režiji Stefana Sablića (7. mart), Čuvari tvog poštenja, Borisa Liješevića (9. i 13. mart), kao i Hormoni, Alise Stojanović (23. mart).

Najmlađa publika u subotu 4. marta, u standardnom terminu u podne, u Dodestu će moći da vidi Čarobni kamen, sa rediteljskim potpisom Davora Dragojevića. U nedjelju 5. marta, takođe u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ na repertoaru će biti Snježana i sedam patuljaka, koju je za naše pozorište režirao Veljko Mićunović. Uslijediće Ljepotica i zvijer u režiji Teatra mladih (11. mart) i Igra sa lutkama Ljubomira Ralčeva (12.mart).

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade obilježiće 20. marta, u podne, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ izvođenjem Čarobnjaka iz Oza, u režiji Jagoša Markovića. Dan kasnije proslaviće i internacionalni praznik lutkarstva, pa će tim povodom najmlađe gledaoce obradovati igranjem predstave Ružno pače, koju je režirao Jaroslav Antonjuk.

“Svjetski dan pozorišta, 27. mart, ove godine obilježavamo gostovanjem naše nove predstave Čuvari tvog poštenja pred tivatskom publikom, u sali njihovog Centra za kulturu”, najavljuju iz Gradskog pozorišta.

Martovski repertoar zaokružiće 30. marta na najljepši mogući način – premijerom predstave Romeo i Julija u režiji Emilije Mrdaković. Vanvremenski Šekspirov klasik rade u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, a zamišljen je i kao pozorišni osvrt na mlade generacije koje rastu u prilično mračnom svijetu. Predstava će težiti da mladima usadi optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj svijet i učine ga boljim. U glumačkoj podjeli novog projekta su: Vule Marković, Jelena Simić, Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Ulaznice za predstave sa martovskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply